.

marți, 9 martie 2010

Mă spăl pe cap şi sunt mândră de asta!

Păcatul meu din fiecare dimineaţă - pe lângă cafea şi ţigară - e spălatul pe cap. E un adevărat ritual. 5 minute în care mă şamponez, mă şamponez, mă clătesc. Un fel de manie fără de care n-aş putea ieşi din casă. Chit că am avut păr lung sau scurt, chit că a fost ger sau căldură maximă, chit că ies la muncă sau doar la pâine, de vreo 13 ani încoace mă spăl zilnic pe cap. Într-un fel, dau vina pe zodie...Vărsătorii sunt maniaci cu părul lor; dar fără acest ritual, când sunt pe stradă mă simt murdară, jalnică, patetică, simt cum toată lumea se uită numai la mine, am impresia că port o pancartă pe care scrie : "Lume, azi nu mi-am spălat părul. Uitaţi-vă şi râdeţi de mine!"

Am păţit-o într-o iarnă. Aveam cursuri de la 8, am zis că nu mă spăl pe cap pentru că n-am timp să se usuce, m-am răzgândit, m-am răsclocit, la 7.25 mă spălam pe cap, la 7.30 am ieşit din casă. Păr lung, fes pe cap, ger cumplit. Până în staţia de tramvai părul care ieşea din fes a fost transformat în ţurţuri. Nu mi-a păsat, pentru că, ajunsă la facultate, părul mi s-a uscat şi a stat pufos şi strălucitor toată ziua.

Am auzit variante conform cărora, dacă te speli prea des pe cap, îţi cade părul. Vax! Dacă te speli prea des, se îngraşă mai repede. Zexe! Când să se îngraşe, dacă îl spăl zilnic? Faci mătreaţă; pe bune? N-am observat. Consumi şampon...Ei, na! Păi aşa nu te speli deloc pentru că s-ar putea să consumi săpun, şi apă, şi gel de duş...Se subţiază firul de păr. Really? Al meu e subţire din naştere. Ţi se ia vopseau mai repede; nu-i nimic, mai cumpăr una! Răceşti dacă ieşi cu părul ud iarna; prefer să răcesc decât să mă simt ca un aurolac.

Mă rog, nu vreau să conving pe nimeni să se spele zilnic pe cap, pentru că asta e mania mea. Am în schimb o problemă cu persoanele care nu se spală pe cap - nu contează cât timp, dar îndeajuns încât părul ăla să ajungă să ţipe "spală-mă!". Să atârne în şuviţe, să se vadă pielea capului murdară, să miroasă a încins, şi-a tocăniţă, şi-a ceapă prăjită. Să pară ud dar, de fapt, să fie mizer. Părerea mea e că, dacă n-ai de-ajuns respect pentru tine, măcar respectă-i pe ceilalţi şi fereşte-i de o imagine de coşmar, sau pune-ţi o pungă în cap, să nu se mai vadă că n-ai avut chef - nici azi - să te speli. Sau, mai bine, ia-ţi un concediu prelungit până când te decizi să te rişti şi să te apropii de apă. Nici nu muşcă, nici nu ucide. Doar te curăţă. Efect garantat...

9 comentarii:

  1. Tine de natura umana: scuze peste scuze, chiar si pentru ceva ce tine igiena...

    RăspundețiȘtergere
  2. hehe:)) sunt de acord cu tine, dar din indiferenta fata de sanatatea mea am dat intr-o sinuzita de toata frumusetea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bai, argumentul tau e tare. Da esti sigura ca nu esti obsesiv-compulsiva? >:)

    RăspundețiȘtergere
  4. nu e obsesiv-compulsiva ...
    e doar cami ... si cu asta ai zis tot ..

    cami, intre noi fie vorba eu zic sa te duci la el si sa-i spui ... si dc e vb de acelasi personaj pe care-l am eu in cap ... mmm, o sa fie interesant ... doar atata pot sa zic .. i wish u good luck :)

    RăspundețiȘtergere
  5. si eu ma spal in fiecare zi pe cap si parul meu ii mult mai frumos si usor de aranjat

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu ma spal in ficare zi,dar de la un timp cade rau.oare spalatul zilnic sa fie cauza?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cel mai probabil e anotimpul, lipsa de vitamine, în nici un caz apa

      Ștergere
  7. Si eu ma spal zilnic la cap de vreo 2 ani pentru ca am dermatita seboreica. Pur si simplu am incercat toate variantele si toate produsele pentru par, dar pana nu m-am spalat zilnic la cap, nu am scapat de problema asta. Recunosc ca am zile cand stau si fara sa ma spal, cand nu sunt nevoita sa plec de acasa, dar nu am vazut niciun efect negativ. Si matusa mea face asta de mai mult de 10 ani si la fel... Depinde de fiecare... Sunt persoane carora nu li se ingrasa deloc parul timp de 1 saptamana si persoane care chiar au probleme. Am prietene care se spala la cap la 2-3 zile, iar de a doua zi au parul foarte gras si le miroase ingrozitor, dar ele spun ca daca se spala asa, li se va regla cantitatea se sebum... Cu toate ca adolescenta a cam plecat din viata lor de vreo 4 ani. Ma bucur ca nu sunt printre singurele persoane care se spala la cap zilnic. Bine, daca ne-am lua dupa ,,specialisti", pana acum am fi chele si cu meningita de nu stiu cate ori.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger