.

joi, 15 aprilie 2010

Doar o rochie

Revin cu noutăţi din capitolul "shopping cu femei".

În momentul în care vine vorba despre bani, o femeie - dacă e, într-adevăr, femeie, nu viitoare mamă de familie, cu şosete de spălat şi pampers de cumpărat - nu vede nici sacul de cartofi, nici setul de oale. Primul lucru care îi trece prin minte e "ROCHII". Da, cu Caps, colorate - sau nu -, cu talie empire sau spate gol, pătrată la baza gâtului, sau cu volănaşe pentru că, de, se apropie vara...

Mă intrigă gradul de atracţie exercitat de o rochie asupra unei femei, pentru că eu nu port sus-numitul articol. Pe mine mă fascinează cămăşile, tricourile sau blugii evazaţi, deci rochia e un mister pentru mine. Ştiu tot felul de rochii, mă uit prin reviste după cele mai noi creaţii, rămân gură-cască atunci când văd ce minunăţii pot crea unii, dar nu simt imboldul ăla să o cumpăr. Cel puţin nu pentru mine.

Reluăm: bani = rochie. Evident că trebuie să alergi prin zeci de magazine în căutarea Ei. Pentru că nu vorbim despre orice fel de rochie, ci despre una care să se potrivească pe posesoarea ei ca o mănuşă. Trebuie să fie deosebită ca model, să nu scoată în evidenţă părţi negative gen iepuraşi sau aripioare - unele rochii pot face asta, chiar dacă respectivele părţi nu există -, să aibă o anumită culoare ca să nu dezavantajeze tenul, să vină cu o aură de mister necesară pentru compatibilitate, să nu stea ca un sac, să nu micşoreze lungimea abdomenului, să se ia pe sâni, să aibă talia în dreptul taliei şi, nu în ultimul rând, să fie mărimea ideală. Cam multe criterii pentru o biată rochie, dar trebuie să îmi amintesc că, în momentul în care e cumpărată, nu mai e o biată rochie, ci ROCHIA.

După mult - a se citi MULT - chin, rochia e găsită. E cea mai frumoasă, cea mai porno, cea mai draguţă, cea mai comodă, cea mai cea rochie posibilă. Are toate calităţile posibile, şi nici măcar un defect. A fost croită special pentru noua ei stăpână. Parcă a aşteptat-o toată viaţa, de la ieşirea din fabrică, pe umeraş în magazin, în spatele vitrinei. Şi acum, cele două sunt finalmente reunite. Prin puterea fashion, cele două şi-au împlinit destinul. Lumea nu va mai fi la fel cu ele împreună. Deja au început să se producă schimbări pozitive în materie de climă, economie, umanitate.

Dar ghici ce! Aventura nu s-a terminat. Aventura continuă! Pentru că la rochia per-fec-tă, e nevoie neapărat de pantofii per-fecţi şi de poşeta per-fec-tă, altminteri tot universul va fi dat peste cap. Gheţarii se vor topi, pădurile ecuatoriale vor fi doar o tristă amintire, noua stăpână a rochiei va fi de-za-mă-gi-tă! Şi cum nu-mi doresc aşa ceva, goana după accesorii începe. Pentru că pantofii perfecţi şi poşeta perfectă nu-s doar un mit, ele chiar există acolo, undeva, poate pe raft, poate dosite după tejghea, poate în mâna altei femei care le-ar cumpăra, dar n-are rochia la care să le asorteze.

Ce pot să mai zic...În momentul în care o femeie vrea o rochie, citiţi printre rânduri; nu vrea doar o rochie, vrea şi pantofi, şi poşetă, şi eşarfă, eventual şi pălărie, ochelari de soare şi dresuri care să se potrivească perfect. O femeie nu vrea o rochie, vrea perfecţiunea...

11 comentarii:

  1. apropo de shopping :)).. chiar azi am venit de la cumparaturi cu prietena si o colega de a ei. Faza care mi s-a parut belea a fost ca pentru fete erau de toate, dar de toate (poate asta e si un motiv pentru care vor sa gaseasca rochia "perfecta"), pentru baieti nu era mare lucru: tricoul e tricou, pantalonii sunt pantaloni.

    RăspundețiȘtergere
  2. Uneori parca perfectiunea e plictisitoare. Din punctul meu de vedere perfectiunea este compusa din defecte si calitati. Cred ca unele femei exagereaza cand vine vorba de a cumpara un obiect vestimentar, parca se sterge automat din minte faptul ca acasa mai are inca vreo 5 perechi de pantofi care ii poate purta la rochia (perfecta), mai are ochelari, mai are accesorii.

    Si cel mai interesant este cat timp petrece ca sa CUMPERE, cate magazine. Off prea multe complicatii, eu prefer sa merg direct la tinta. Stiu magazinul care imi ofera haine/cosmetice/pantofi smd si astfel nu imi pierd timpul aiurea.

    RăspundețiȘtergere
  3. :) rochiile nu ma inspira, dar am o colega care exact asa cum spui :)

    RăspundețiȘtergere
  4. @George - hm...nu stiu ce sa zic. uneori vad haine barbatesti mult mai faine decat cele pentru fete. cel putin la capitolul tricouri/camasi, e crima;)

    RăspundețiȘtergere
  5. @Mika - pe mine chiar ma amuza sa merg din magazin in magazin, chit ca, uneori ( a se citi rareori), nu cumpar nimic.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Mihaela ( Catwoman) - ei, daca nu e rochia, atunci sigur e bluza perfecta, nu?

    RăspundețiȘtergere
  7. hm, cand cumpar o rochie ma gandesc cu ce o pot asorta din garderoba mea. dar aici vorbim de rochia obisnuita. daca vine vorba de ROCHIA da, ar merge cu asa bluza, asa pantofi, asa geanta, asa pardesiu, asa dres (bineinteles, toate vazute cand ai vazut si ROCHIA) si te uiti in buzunar si iti vine sa iti dai doua palme, pt ca realizezi ca intri pe un drum fara sfarsit si incepi sa semeni cu pipitele de mall. dar pana la palme iti bantuie zilele si visele.

    RăspundețiȘtergere
  8. @ana-maria - pai, nu...nu te uiti in portofel; n-are nici un rost, pentru ca, pana la urma, tot o cumperi...

    RăspundețiȘtergere
  9. cand e vorba de ROCHIA nu o porti cu orice, e ca si cum ai jigni-o. mai bine nu o cumperi!

    RăspundețiȘtergere
  10. @ana_maria - exact ce spuneam: o femeie intotdeauna va gasi si o poseta sau o pereche de pantofi perfecte, pe langa rochia deja perfecta, gasita:P

    RăspundețiȘtergere
  11. Deci stiu exact la ce te referi! :lol: eu port rochii doar la ocazii, prefer culorile inchise pt ca merg asortate cam la orice. Dar in iunie o sa am banchet si deja a inceput tot tambalaul rochie-pantofi-poseta de care spuneai si tu... si e ingrozitorrrr!!!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger