.

luni, 19 aprilie 2010

Femeie vs playstation

Recunosc cu mâna la fundiţă că-mi place să mă joc. Pot petrece ore în şir în faţa calculatorului, cu un joc nou şi complicat. Cu cât e mai complicat, cu atât mai bine. Dacă mă fascinează teribil, nu mă las până nu-l termin. Nu, nu pierd nopţile cu el, dar un joc bun mă relaxează. Am jucat Heroes, Warcraft, Joan of Arc, Bloodrayne, Hitman, Syberia, Farm frenzy şi lista poate continua, pentru că da, am jucat multe jocuri. De asta pot înţelege mania bărbaţilor de a-şi pierde nopţile jucând Fifa sau NFS. Şi tot de asta înţeleg şi nevoia de a "pierde" 2 ore, după ce ajung de la muncă, adânciţi în Lineage sau Age of Empires.

Fiecare are nevoie de un timp de relaxare, de "evadare".Şi cred că asta exclude datul cu aspiratorul sau ştersul geamurilor.

Faza e că nu cunosc multe femei care să accepte chestia asta. Tot mai des aud lamentări de genul:
"Am ajuns aseară acasă şi ghici ce făcea al meu...Se juca!!!"
"A stat 2 ore în faţa calculatorului, în timp ce îmi făceam manichiura, şi-n loc să-şi dea cu părerea la ce ojă să folosesc, s-a jucat!"
"Pe bune, mă gândeam că e mai matur de atât. Cum poţi să te joci la 23 de ani?"
"În loc să facă ceva constructiv când vine de la muncă, îşi construieşte imperii pe calculator..."
"M-am săturat! L-am trimis să ia pâine, şi mi-a zis că se duce după ce termină nivelul!"

Am înţeles, se joacă. Aşa, şi? Nu pierde toată noaptea, stă câteva ore, cât să se relaxeze, simte nevoia să se lupte, fie doar virtual. Ar fi o problemă dacă din câte ore le petreceţi împreună, toate ar fi în faţa monitorului. Dar pentru o "pauză de joacă" nu cred că se face gaură în cer.
Oare ai prefera să stea pe net şi să se uite pe furiş la filme porno sau să invadeze site-urile de dating cu pseudominul "cocoşul fioros"? Ai prefera să conceapă programe performante, pe care să le testeze non-stop pentru a le perfecţiona, şi cu care, clar şi-ar pierde nopţile? Ai prefera să vină transpirat după un meci de fotbal, mirosind a bere, plin de praf şi să-ţi dea să-i speli tricoul? Ar fi mai masculin, mai armăsar, mai atractiv, dacă ar avea un hobby gen construcţii sau săpături arheologice?

Clar nu înţeleg femeile. Sau genul ăsta de femei. Pentru că, pe bune, mie mi se pare cam căutat nod în papură să te iei de un om pentru că se relaxează cu un playstation. Şi să faci din asta o tragedie shakespeareană mi se pare patetic. În plus, chiar nu înţeleg de ce trebuie să acaparezi totul. Să controlezi fiecare mişcare, de la locul cănilor la hobby-urile celorlalţi. Lumea nu se învârte în jurul tău decât dacă ştii din ce direcţie s-o împingi.

Şi clar, atât timp cât îţi suportă şi pasiunea pentru pantofi, şi dependenţa de shopping, şi mâncarea aia care a ieşit cam arsă, cam fără sare şi cu puţin cam mult ulei, cred că poţi să-l laşi să respire preţ de o repriză de Fifa.
Nu de alta, dar dacă pui calculatorul sub cheie, s-ar putea să te trezeşti fără el. Sigur a jucat Safecracker. Şi deja ai un punct în minus.

15 comentarii:

  1. total de acord cu tine!e stresant sa ti se spuna ca esti imatura daca te mai joci dupa o anumita varsta pe mine unu ma irita pentru ca imi place sa ma joc si nu in prostie pentru ca nici nu as putea,da cand n-am ce face prefer sa faca asta decat altceva!
    bv tie! ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Şi mie îmi place să mai joc,la câteva zile,câte 2-3 ore de FIFA. Sunt mare fan,de aproape 10 ani,dacă nu,chiar 12 dacă stau să mă gândesc.
    Spune-mi şi mie,te rog,cum ai făcut să îţi apară secţiunea ''ce zic alţii''.

    RăspundețiȘtergere
  3. urasc jocurile pe computer, recunosc cinstit :) si, da, m-am isterizat si eu, la randu-mi, atunci cand pauza de joaca se prelungea tarziu in noapte, atunci cand il chemam la masa si nu venea, fiindca nu terminase nivelul, atunci cand orice treburi casnice erau amanate la nesfarsit din cauza ca sniper-ul nu nimerise tintele... si nu, n-am pus computerul sub cheie, ca oricum n-apucam sa ma ating de el, am scapat de barbat :) evident, nu doar din cauza jocurilor pe comp :) si, de fapt, ca in orice altceva, cred ca problema e masura, mai bine zis lipsa ei :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Si jocurile astea sunt bune dar cu masura. Uneori fara sa iti dai seama treci in extrema cealalta. Eu de exemplu am fost pasionata mult timp de Diablo II jucat online, cate 2-3 ore aproape zilnic, dupa servici. Jucam impreuna cu iubitul, pana cand el a dat-o in cealalta extrema.

    RăspundețiȘtergere
  5. Aaah si inca ceva, trebuie sa incerci sa te joci pe Wii. Eu vreau sa mi-l iau ca sa pot juca Box. Creaza dependenta si dupa 30 de minute de jucat esti transpirata toata, de cat efort depui :)))

    RăspundețiȘtergere
  6. chiar asa... noi n-avem voie sa ne jucam putin? :)

    RăspundețiȘtergere
  7. :)) Mai eu nu inteleg o chestie. Tu esti chiar impotriva a tot ce oamenii "normali" considera a fi "normal"? Super articolele astea ironice! Cand o sa vad ca esti de acord cu o chestie "normala" o sa stiu ca e sfarsitul lumii.

    RăspundețiȘtergere
  8. @bitzasp - :) o sa ma joc si la 50 de ani:P

    RăspundețiȘtergere
  9. @Mihaela ( Catwoman) - n-ai gasit inca jocul potrivit...da' te gaseste el pe tine:)

    RăspundețiȘtergere
  10. @diana - daca "normal" e normalul "lor", atunci da, nu sunt de acord cu el. never:))

    RăspundețiȘtergere
  11. @Ceapros - multumesc frumos:)
    welcome in my world;)

    RăspundețiȘtergere
  12. ... toate lucrurile trebuie făcute cu măsură... jucatul, băutul, fumatul,mâncatul înghețatei... până și sexul :)) :P

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger