.

duminică, 4 iulie 2010

Ce e-n zare

-Pfoai, iar a venit căldura, şi iar le vezi pe astea cu rochii lungi şi transparente!
-Da, sunt peste tot. Parcă ar fi înfăşurate în cearşaf.

Discuţie despre rochiile vaporoase, lungi, de vară, eventual cu spatele gol, desigur. Discuţie între el şi ea; el şi ea care nu erau împreună, dar care parcă ar fi tatonat terenul.

-Am văzut ieri una cu o rochie din asta. Mă, da' transparentă mai era.
-Aha...
-Adică sus nu era transparentă, dar de la talie încolo era transparentă tare. Avea o pereche de bikini negri. Da' ştii cum? TOT se vedea!
-Da, eu nu ştiu cum pot să iasă aşa pe stradă...
-Băi, deci îţi spun, tot se vedea. Şi mai era şi cu prietenul de mână!
-Vai!
-Păi, îmbrac-o frate, n-o lăsa să iasă despuiată pe stradă! Ce, suntem la Miami, să mergem pe stradă în costum de baie?!?

Discuţia despre rochii, desigur. Şi doi cutare dându-şi cu părerea despre cum ar trebui să se îmbrace restul lumii. Eventual cu bluză bine închisă până-n gât şi fustă de doc, până la călcâie, pentru a nu leza simţul ortodox al nimănui.

S-o luăm metodic.
1. Dacă mergi la plajă, vei vedea peste tot gagicuţe în costume de baie. Unele făcând chiar topless. Başca grupul de "ei", cu burta la vedere; cei care o au, bineînţeles, dar care n-au nici o problemă să şi-o expună lejer la soare.
Bun, deci la plajă toată lumea poartă costum de baie. Sutien şi bikini. Pe de altă parte, toată lumea are aceleaşi chestii de arătat. Deci fiecare ştie cam ce poate să vadă la celălalt. Nu e nici un mister, nici un secret bine ascuns şi bine păzit, cu şapte lacăte şi multe sigilii.

Ce mă miră e faptul că, dacă pe plajă e ceva obişnuit să vezi goliciunea celorlalţi, odată ieşiţi pe stradă, goliciunea aceea se transformă în ceva ruşinos, împotriva moralei, isterizant de-a dreptul.

Păi, frate, stai aşa. Nu e acelaşi corp? Nu e aceeaşi persoană? Să-nţeleg că e perfect normal un costum de baie în perimetrul închis al plajei, dar imediat ce ai ieşit de acolo, costumul ăla de baie devine vulgar?

Ca să extind aria, voi spune în felul următor: în Constanţa nu era nici o problemă să mergi în costum de baie pe stradă. Eventual, cu o rochiţă extra-scurtă peste, numită simbolic "rochiţă de plajă", rochiţă care era cam udă în zona sânilor, pentru că acel costum n-a avut timp să se usuce total. Nu numai că nu te băga nimeni în seamă, dar era ceva la ordinea zilei. În Galaţi dacă faci chestia asta, toţi se uită la tine ca la urs. Cum să ieşi în "rochiţă de plajă" pe stradă? Cum îţi permiţi aşa ceva? Da' ţie nu ţi-e ruşine? Chiar deloc? Da' unde te trezeşti?
Ciudat.

Şi mai ciudată e chestia următoare: un bărbat la bustul gol, mergând lejer prin mijlocul oraşului, e ceva firesc. Săracul, îi era cald! O femeie cu o rochie transparentă clar e curvă. Sau măcar mai libertină decât ne permite pudoarea să acceptăm. Măi să fie! Deci simţul meu estetic n-ar trebui să fie lezat de burta lui imensă, de părul care îl protezeajă şi pe spate şi pe piept, ci de gagicuţa firavă care-şi poartă cu graţie rochiţa transparentă. Bun aşa!

Suntem evoluaţi, liberali, ne place să credem că am scăpat de ideile preconcepute, DAR totul până la transparenţa femeii. Sublim!

2. Femeile n-or să fie lezate de celulita expusă grosso modo, cu ajutorul unor pantaloni scurţi; nici de iepuraşii la vedere, revărsându-se dintr-o pereche de pantaloni cu două numere mai mici decât îşi permite posesoarea lor. Pentru că nu reprezintă o ameninţare. Clar nu le vor suci minţile bărbaţilor lor.

În schimb vor fi lezate, atacate, indignate de o gagică arătând - poate - mai bine decât ele, şi care-şi permite să-şi ia o fustă scurtă sau o rochie transparentă.
Pentru că e "din aia de strică casa omului". Pentru că ele n-au tupeul sau silueta pentru a purta aşa ceva. Pentru că Gicu' le-ar interzice să iasă aşa pe stradă, că e gelos de moare, şi mai bine se îmbracă în sac decât să-l vadă pe Gicu' gelos.

Şi-n plus, cum de-i permite prietenul ei să se îmbrace mai mult dezbrăcată, să iasă pe stradă şi să-l mai ţină şi de mână în văzul tuturor? Repede! Cineva să ia atitudine, pentru că nu se mai poate. Chestiile transparente, dacă le cumperi, trebuie să le porţi doar în casă. Dacă ai un corp fain, ascunde-l şi mai repede, să nu creezi complexe de inferioritate lu' Mariţa de la cinci, şi nu carecumva să i se scoale nivelul politic lu' Titel de la doi. Pe bune, cum îţi permiţi don'şoară să ieşi aşa pe stradă? Da' cin' te crezi mătăluţă? Gwen Stefani? Cum de-ţi permiţi să arăţi bine şi să mai şi arăţi lumii întregi chestia asta?
Şi-n plus, ce fel de bărbat ai lângă tine, dacă-ţi permite chestia asta? Păi, să te închidă în casă şi să te ţină acolo, să-ţi treacă fumurile astea!

Serios acum, întrebarea principală e de ce-i chinuie pe unii grija de cum se-mbracă restul lumii? De ce trebuie să fim în continuare cu ochelari de cal, să ne intereseze ograda vecinului, să ne isterizăm că unii nu sunt în canoanele stabilite cu mult prea mult timp în urmă? Din punctul meu de vedere, fiecare e liber să poarte ce-l taie capul. Chit că e pulover de lână la 34 de grade, sau fustă de plasă, să i se vadă bikinii. De ce să crăpi că "fufa" aia poartă ceva ce tu nu-ţi permiţi să porţi, din diverse motive? Păi, frate, poate că dacă ai scăpa de toate ideile stupide şi învechite ţi-ai permite şi tu chestia asta. Până atunci, ciocu' mic! Nu te opreşte nimeni să te-mbraci cum vrei, nu-i mai judeca pe ceilalţi pentru că tu eşti prea pudibondă pentru lumea asta!

Şi nici nu înţeleg faza cealaltă, cu "şi-a luat-o din cauză că era îmbrăcată provocator". Suntem oameni, nu animale, îmi place mie să cred.

A doua chestie ar fi în felul următor: păi eu crăp de mândrie dacă gagica de lângă mine are outfit-ul, şi corpul, şi atitudinea necesară pentru a purta chestii scurte, transparente, provocatoare. Aşa, să crape toate coţohârlele că ele nu pot! Şi cel mai mare compliment e ca femeia de lângă mine să atragă toate privirile. Să facă lumea pentru un moment să meargă în slow-motion. Dar, reluăm, asta sunt eu.

Şi, ca final, eu una mă bucur că e cald, că rochiţele transparente sunt la modă, că există gagici cărora nu le pasă ce zice lumea. Poate, în timp, vor fi mai multe. Sper să nu se-ntâmple chestia asta când voi avea 70 de ani, voi merge cu cadrul, şi voi avea nevoie de funduri de borcane pentru a vedea "transparentul"...

14 comentarii:

  1. Treaba asta cu "suntem oameni, nu animale" e... oarecum adevărată. Ridică-i omului restricțiile, destramă-i legile, și spune-i că nu va fi pedepsit pentru nimic... și ai să vezi animalul din el. Și mai rămâi cu... o mână de Oameni.
    Din unghiul meu, frumos pe stradă nu e ce e la vedere, frumos e ce se întrezărește. Îmi place să văd la femei rochii vaporoase, transparente, le accentuează multora feminitatea, însă nu mă dau în vânt după mini-things.

    RăspundețiȘtergere
  2. :))))
    sublim !!
    felicitari pt post :)

    RăspundețiȘtergere
  3. iti pun o intrebare, dar sa raspunzi sincer!
    tie o oaie, sau o stana iti "pute"? miroase urat?
    daca da ... atunci iti spun ca ciobanilor nu le miroase urat!! pentru ca s-au invatat cu mirosul!
    deci in Constanta sau pe malul marii.... e normal sa mergi jumate goala, pentru ca acolo e mare, unde lumea se duce sa faca plaja, sunt toti dezbracati, si e ceva normal. Acolo esti bombardat de bikini... si devii impotent!
    La Galati e ceva "rar" deci le face un anumit efect barbatilor; una ce arata daca are ata sau nu. e ca si cum te-ai duce intr-o cofetarie.... cu copii sau nepotii tai si acolo s-ar face steaptease!
    si tu tre sa stai cu copii de mana, ca doar e ceva normal ce se vede,ca doar sunt si localurile speciale pt streap, unde lumea nu se rusineaza!de ce aici ar trebui sa se rusineze cineva??si mai ales ca corpurile sunt toate la fel! nu e o noutate.

    Si dupa aia mai zic femeile ca partenerul se uita la aia ce i se vedea bikinii, si e un porc!!
    ba in cazul asta nu e chiar asa.... ca doar "bikinoasa" vrea sa isi arate corpul, o face ca sa fie admirata de barbati! de ce?
    si dat fiind faptul ca barbatul ala nu vede bikini si sutiene colorate in fiecare zi, si nu e bombardat de aceste vederi... normal ca ii vine atrasa atentia catre donsoara bikina!

    diferenta dintre un barbat la bustul gol... si o femeie ce isi arata figurile si culorile nadragilor, e ca un barbat nu excita pe nimeni.. dar o bikinoasa excita chiar si caini!! din punctul asta de vedere..... bikinoasa nu are dreptate!

    "Serios acum, întrebarea principală e " de ce un barbat care se uita la o asemenea fiinta(care arata tot, ca doar e democratie) e un nesimtit si un magar?? iar fiinta care se imbraca dezbracata(si care 90% o face doar ca sa atraga atentia, si pentru ca "nu toate au outfit-ul, şi corpul, şi atitudinea necesara") nu e o "scroafa"?? curios! foarte curios!

    nu inteleg de ce vreti "transparente"!! care e motivul? si de ce cu o rochita transparenta, trebuie de fiecare data sa va luati lenjerie intima care e in contrast??
    de ce cu fusta sau pantaloni transparenti albi,
    trebuie mereu sa va luati bikini negri sau colorati? care e motivul? stiu ca o faceti intentionat! oare nu cumva chiar pentru asta? ca sa atrageti atentia??? pai asta e rezultatul.. asa aveti atentia. Mo depinde ce nebun intalniti.... sau ce isterica!

    Daca nu era transparenta nu era comoda? daca isi lua bikini albi ca fusta, nu era comoda?

    personal mi se pare prost gust(pentru ca e intentionat)
    omul si-o face cu mana lui...
    iti place sa provoci? eh.. atunci ti se raspunde la provocare! deci ce cauti aia gasesti!

    toata asta e teorie!!
    personal cand vad cate o bikinoasa din asta prefer sa ma uit la adidasi, sau la nori.... decat sa ma scarbesc sau sa aud.."ia uite asta ce se uita.."
    asa imi vad eu de treaba mea... exact asa cum zici tu !!!
    mai degraba ma uit la un caine decat la o pitipoanca !!

    "de ce-i chinuie pe unii grija de cum se-mbracă restul lumii"

    Iulia Mihai imi raspundea la un comentariu : "nu poti sa vezi doar ceea ce vrei!"
    asta iti raspund eu!
    daca as putea sa vad doar ce imi place .... ar fi perfect!
    Dar din pacate ... imi e dat sa vad (fortat) si ce nu imi place!

    Iti faci cumva autocritica?? ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. @S - ca orice alta chestie, si mini-urile au farmecul lor. depinde si de cine le poarta:P

    RăspundețiȘtergere
  5. @Black Angel - trebuie sa rsp sistematic:))
    - faza cu obisnuinta e relativa. m-as astepta ca, dupa 20 de ani (macar) petrecuti printre "corpuri", un costum de baie sa nu mai fie ceva iesit din comun.
    - nu mi se pare ca un barbat care se uita e "porc". atat timp cat doar se uita. ce-i frumos...
    - lenjeria de alta culoare o iei ca sa se vada c-o ai:))
    - si normal ca vezi si ce nu vrei sa vezi, dar nu e ok sa discreditezi o chestie doar pentru ca tu, personal, nu o porti/placi/suporti.:-??

    si o sa mai treaca muuuult timp pana voi purta eu rochie;))

    RăspundețiȘtergere
  6. prin natia noastra de romani suntem pudici , si invidiosi , exact ca in bancul cu capra vecinului. alte natii au creat o adevarata cultura in jurul femeii .

    RăspundețiȘtergere
  7. @sulfy - cred ca mai mult invidiosi, decat pudici:P

    RăspundețiȘtergere
  8. Corect. Cu toate astea, m-aș plictisi, mai devreme sau mai târziu, să văd o tipă, sau iubita (if any)... prea des îmbrăcată cu mini-things. Tocmai pentru că aș ști toate detaliile, formele, culoarea pielii în zona umerilor, alunița de pe abdomen... etc. Where's the fun?

    RăspundețiȘtergere
  9. faza cu obisnuinta..... e si asa!! oile care put , sunt de cand lumea...nu de 20 de ani, si totusi unora nu le place mirosul, si stau cat de departe!!
    deci unde e obisnuinta?

    "- nu mi se pare ca un barbat care se uita e "porc". atat timp cat doar se uita. ce-i frumos..."
    Asta zici tu, pt ca nu te intereseaza nimic legat be barbati(dupa cum zici mereu),Dar vezi ce ar raspunte alea "maritate" sau care au prieten.. ;)

    am zis eu ca iti faci autocritica!! ;)

    "si normal ca vezi si ce nu vrei sa vezi, dar nu e ok sa discreditezi o chestie doar pentru ca tu, personal, nu o porti/placi/suporti.:-??"

    pai nu tu ziceai ca nu esti de acord cu femeile care dupa casatorie... nu se mai ingrijesc?? si se gandesc doar la casatorie?
    Asta faci tu! discreditezi femeile dupa casatorie, si casatoria!(spunand ca asta e parerea ta,si nu esti de acord)
    atunci eu de ce nu pot sa discreditez asemenea fiinte? ca doar eu nu le inteleg, nu imi plac... si le discreditez! e parerea mea, si am dreptul!... tu imi dai dreptul(prin afirmatiile tale )! :D

    "ce-i frumos..." si mie imi place... dar e de vazut diferenta intre frumos si prost gust! oricum e normal ca ce vad eu frumos, nu iti place tie... si tot asa.

    de ce nu porti?

    RăspundețiȘtergere
  10. @S - o femeie care stie cum sa se imbrace, va sti cum sa schimbe outfit-ul ca sa nu te plictisesti;)

    RăspundețiȘtergere
  11. @Black Angel - pai, cunosc si persoane cu prieten/maritate care n-au nimic impotriva sa se uite:D

    nu port pentru ca nu e stilul meu:)

    RăspundețiȘtergere
  12. Pana acum,ziceam sa nu ma bag,dar nu ma pot abtine :D
    Am 32 de ani,daca nu o mierlesc anul asta am sa fac 33. E vara,nu suport soarele si caldura,desi sunt slaba,nu-mi fac bine si ce pot sa fac?Sa merg cu patura pe mine,ca nu-i convine tatei Floarea sau altora?Nu,ca nu lor le e greu,ci mie,asa ca prefer sa-mi fie bine.Am zeci de pantaloni scurti,zeci de fustite,zeci de maieute,pe care oamenii normali imi spun ca "asa ceva poarta doar fetele de liceu".Acum nu zic ca ma imbrac doar asa,sau ca ai sa ma vezi in biserica intr-un maieu cu vedere la buric si pantaloni fara spate (biserica a fost un exemplu).Si rochiile fara spate si restul vestimentatiei nu cred ca arata faptul ca-mi tin in palma vreun organ si invit pe toata lumea,conteaza si atitudinea si altele.
    Si sa recunoastem: si femeile privesc la barbati ;)

    RăspundețiȘtergere
  13. @Fetita Junglei13 - clar. pana la urma conteaza cum te simti bine, nu cum crede X ca ar trebui sa te simti bine:P

    si, da, si femeile privesc. ba, mai mult, vad chiar tot:))

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger