.

miercuri, 17 noiembrie 2010

Pe afară-i vopsit gardul...

"Mă îmbrac pentru imagine. Nu pentru mine, nu pentru public, nu pentru modă, nu pentru bărbaţi."
Marlene Dietrich

Mie-mi plac femeile aranjate. Nu neapărat să fie 24/24 pe tocuri, pentru că înţeleg că poate fi obositor, dar să se vadă pe ele că-s aranjate. Că tricoul ăla, chiar dacă are o aparenţă neglijentă, a fost studiat cu atenţie înainte şi cuta aia e pusă intenţionat acolo; că s-a uitat, înainte de a ieşi pe uşă, de mai multe ori în oglindă, şi-a studiat manichiura, coafura, şi-a aranjat încă o dată eşarfa, a schimbat geanta de pe stânga pe dreapta şi invers pentru a vedea cum îi stă mai bine, şi-apoi, înainte de a închide uşa, şi-a spus în gând "perfect". Să ştie mereu ce a purtat cu o zi înainte, pentru a nu se repeta; nota discretă de parfum, accesoriul ăla de-i stă atât de bine, nuanţa pe care şi-o pune pe buze, fiecare amănunt pe care nu-l uită în nici o zi, pentru că e aranjată pentru ea, nu pentru alţii.

În ordinea asta de idei, evident că nu-mi plac femeile şleampete. Femeile care se trezesc dimineaţa, iau prima haină care le pică-n mână din şifonier, eventual aruncă de două ori cu pieptenul prin păr şi ies din casă. Alea de nu se uită să vadă dacă bluza chiar se potriveşte cu pantalonii, care ignoră, pentru a nu ştiu câta oară, să folosească un parfum, care se ghidează după principiul "las-o, bă, că merge-aşa". Cele pe care nu le vizualizezi altfel decât bibliotecare, da' din alea acrite şi nervoase, fără pic de senzualitate, cenuşii, fără nimic pozitiv care să-ţi atragă atenţia asupra lor. Femeile alea pe care nu le observi decât pentru că-s şleampete, nu pentru că te-au făcut să gândeşti un "wow" de bine.

Bun... Da' să zicem că există şi categoria asta de femei, să zicem că merită şi ele să trăiască, să zicem că pentru unele chiar e păcat că nu le-a învăţat nimeni cum şi ce să facă pentru a ieşi din zona gri.

Ei, dilema intervine în momentul în care una din două: ori au pus ochii pe cineva, şi-s la vânătoare, ori sunt la început de relaţie. Pentru că atunci intervine transformarea. Deja nu mai sunt cenuşii. Învaţă subit cum e să mergi pe tocuri, scot din fundul şifonierului şi rochiţe, şi fustiţe, ba chiar dezgroapă şi trusa de machiaj; parfumul? Cel puţin în perioada asta nu va mai lipsi din "repertoriu". Deja sunt delicate, feminine, aranjate. Nu ştiu să meargă pe tocuri? Nu contează! Se chinuie. Merg parc-ar călca în străchini, mai au puţin şi-şi rup picioarele, nu-i nimic! Efortul contează. Şleampăt? Care şleampăt? Acest adjectiv nu le mai caracterizează. Deja le vezi cum se trezesc cu două ore mai devreme, şi-şi încep noul ritual de înfrumuseţare. Dă-i cu gel de duş, dă-i cu şampon, mai bagă şi-o mască, aleargă cu bigudiurile prin casă, vezi că s-a încălzit apa pentru manichiură, schimbă dresul că s-a dus firul, calcă rochia, studiază tocul, schimbă-i flecul, dă cu peria pe haină, mai adagă şi-un strop de cremă de ghete pentru strălucire, uff, nu s-a uscat încă oja, pensează rapid, unde-i fixativul? Mă rog, chestii demult uitate şi dezgropate acum, o dată cu noua achiziţie.

Şi stau eu şi mă-ntreb aşa: chiar e nevoie de perspectiva unei împerecheri pentru a începe să ai grijă de tine? Adică, propria ta fiinţă nu e de ajuns pentru a face toate chestiile astea în mod regulat? Dacă eşti solo sau combinată de ani de zile, asta înseamnă că-ţi permiţi să te neglijezi? Şleampăt devine istorie doar în momentul în care ai antenele îndreptate către cineva?

Eu ştiu una şi bună: mă-mbrac să arăt bine, pentru că mă simt eu bine aşa. Constant. Chit că sunt sau nu cu cineva. Adică, îmi place ca acelaşi tratament să-l primesc şi eu din partea celeilalte persoane. Dacă m-aş lăsa pe-o ureche doar pentru că a trecut prea mult timp, aş simţi că nu mă mai respect pe mine. Şi asta e nasol. Pentru că dacă nu mă respect eu pe mine, cum pot avea pretenţia ca ceilalţi să mă respecte? M-aş simţi un nimeni, m-aş simţi cenuşie, m-aş simţi insignifiantă. Şi asta ar fi mai grav decât dacă n-aş exista deloc.

Deci, şleampete din întreaga lume, dacă nu se poate altfel, rămâneţi aşa. Dacă ştiţi că se poate mai bine, evoaluaţi. Dar păstraţi-vă constante. Nu-i o afacere să te schimbi doar pentru câteva luni, pentru a reveni, mai apoi, la vechile obiceiuri. Şi dacă schimbarea n-o faceţi pentru voi, mai bine n-o faceţi deloc. Efectul va fi acelaşi.

16 comentarii:

  1. =))) vrei cam multe tu :)))
    Apropo.... de ce sa nu te imbraci cu rochia de miureasa .... in fiecare zi? de ce o folosesti doar o singura data..... cand e momentul?
    asa si cu restul, fiecare lucru la timpul lui =))

    RăspundețiȘtergere
  2. @Black Angel - nici asta cu rochia de mireasă n-o pricep:-?? pe bune, singura explicaţie ar fi că e cam incomodă pentru a merge cu ea la serviciu:P

    păi, vreau multe:)) m-am săturat de femei de aparenţă:))

    RăspundețiȘtergere
  3. "m-am săturat de femei de aparenţă" ... las' ca nici barbatii nu-s mai buni ...

    RăspundețiȘtergere
  4. @INTJ -:-?? or fi, nu zic nu, da' eu am văzut mai multe femei şleampete decât bărbaţi:P

    RăspundețiȘtergere
  5. @ - cu ciorapul rupt nu merg niciodata. S-a rupt, mai bine il scot si merg cu piciorul gol in pantof, decat cu firul dus! Nu pot sa spun ca e asa important cat de bibilita e o femeie, dar sunt cateva chestii de la care nu fac rabat: spalat, pe dinti, pe cap, pe ea, in general; haine curate, fara pete si gauri! Aaah, si sa fie asortate, frate! Nu pot suporta balamucul de culori, ma dor retinele, ma ia cu lesin si asta e:) Si, da, nu mi se pare productiv sa te aranjezi doar pentru ca te vede altcineva, desi, marturisesc cinstit, si eu ma aranjez mai mult atunci cand stiu ca ma vede cineva :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Sis, dar stiu ca scriezi mami. Mult. Pe-alocuri si bine... :) Ma termini tu pe mine! De unde soro, atata energie?

    RăspundețiȘtergere
  7. Multe nu au gusturi la haine. Dar nici de barbati nu ma plang :)

    RăspundețiȘtergere
  8. ce bine ca la femei nu ne potrivim!!! mie imi plac exact celelalte, deci daq va fi sa ne certam, sigur la mijloc nu e o femeie :)))

    P.S. - :P:P:P

    RăspundețiȘtergere
  9. Stii cum e? Eu nu pot sa suport oamenii neingrijiti. Cunosc fel si fel de tipe care nu au banutii necesari pt.fel si fel de haine sau asa. Dar sunt curate, par curat, unghii ingrijite, iar tricoul/bluza/pantofii, etc, sunt curati si ingrijiti chiar daca nu neaparat noi sau "de firma". Si o chestie dovedita de atatea si atatea ori e ca banii nu aduc bunul gust.

    Eu inteleg ca vrei sa fii frumoasa pt.barbatul de langa tine, da'e dovedit(:P)ca daca arati bine, te simti bine, deci daca mie-mi place ce vad in oglinda si atitudinea mea vis-a-vis de mine e pozitiva, asa va fi si a celorlalti.

    De asemeni, cunosc si tipe URATE, care insa se fac placute prin stil si atitudine. Si la polul celalalt tipe extrem de frumoase si vorba ta, neingrijite si sleampete.
    Deci cred ca frumusetea e mai mult o stare de spirit.

    Pupici!
    ps-scuze ca nu am mai comentat, te citesc zilnic, dar mai mereu sunt pe fuga:(

    RăspundețiȘtergere
  10. @Mihaela ( Catwoman) - :)) păi, nu spune nimeni că în casă nu poţi sta în pijamele preferate:P da' dacă tot te vede cineva, e normal să vrei să arăţi cât mai bine:P

    RăspundețiȘtergere
  11. @Bogdan Popa - doar pe alocuri, da?:(((

    păi, energia e dată de cafeaua de dimineaţă cu care scriu în faţă:P a, da, şi de subiectele care par să nu se mai termine:))

    RăspundețiȘtergere
  12. @usi de garaj - păi, mi s-ar părea de-a dreptul nedrept să existe doar femei fără gust la haine:))

    RăspundețiȘtergere
  13. @deus_pax - ţi le las ţie pe alea:)) clar n-o să ne certăm din cauza lor=)))

    P.S. - :P:D:P

    RăspundețiȘtergere
  14. @Miss Sunshine - în mod clar banii n-au nici o legătură cu cât de bine te îmbraci, sau cu câtă grijă ai de tine:P şi bine zicea cineva, că eşti aşa cum te simţi:P

    P.S. - nu-i bai; simplul fapt că citeşti e de ajuns:) :*

    RăspundețiȘtergere
  15. The beauty lies in the eye of the beholder.
    Marlene Dietrich: o mică mincinoasă. Imagine? Care imagine? Cea publică poate. Corect era "pentru mine, pentru public, pentru modă, pentru bărbați." Iar undeva în aceste patru noțiuni se ascunde adevărul. Despre femei. Și hainele, machiajul și accesoriile voastre. Vă aranjați pentru toate cele spuse de Marlene sau măcar numai pentru una. Problema este că nu recunoașteți.
    Am spus cumva că folosesc crema de mâini și de față? Oops...

    RăspundețiȘtergere
  16. @ragnar1977 - :)) imagine în general; cea simţită de noi, şi văzută de alţii:P deci, nu a zis un neadevăr; l-a coafat doar:D

    cât despre cremă...mie mi se pare fain ca un bărbat să aibă grijă de pielea lui:)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger