.

luni, 22 noiembrie 2010

Rashid. Karim Rashid.

Prima dată când l-am văzut, zic sincer, am zis că e poşetă. Poşetă-plic. Da, ştiu, ar putea semăna la fel de bine şi cu o agendă, da’ mintea mea a strigat „poşetă”. Dacă-l vezi deschis, clar nu mai ai nici o treabă cu prima impresie, pentru că arată ca un netbook, se comportă ca un netbook, este un netbook. Pe numele lui întreg, se recomandă ASUS EeePC 1008p Karim Rashid. Asus, după producător; Karim Rashid, după designer.


Şi are micuţul în felul următor: 1 kilogram, pentru a fi uşor de transportat, sau pentru a putea pune „poşeta” în poşetă. Suprafaţă glossy, care acoperă întregul netbook, astfel încât şi cea mai pretenţioasă fashionistă să se declare mulţumită că toate privirile se întorc; da, după ea, dar şi după netbook-ul care-i completează imaginea. Designul complicat e prima chestie care-ţi sare-n ochi; urmată îndeaproape de culoare. Pentru că, în ciuda faptului că vine în două variante, roz intens şi maro auriu, pentru cineva care vrea să iasă-n evidenţă, clar rozul va fi prima alegere. Nu e masculin rozul? De când şi de unde? Păi, exact contrastul între roz-masculin ar atrage toate privirile...


250 giga, diagonală de 25 cm, tastatură Chiclet, wireless, ecran LCD protejat de-un filtru de sticlă, memorie internă de 1GB DDR2. Asta spune Karim-netbook-ul ca specificaţii tehnice. În traducere liberă, memorie cât sistemul meu, spaţiu de stocare maaare de tot pentru cineva obişnuit cu 80Gb, confort la tastare, confort vizual, conectare la net fără probleme, fără fire, fără bătăi de cap.

Ideea e în felul următor; de ce se cheamă „colecţia Karim Rashid”? Pentru că „netbook-ul e, de fapt, două”: varianta pentru ea şi varianta pentru el. Diferenţa dintre ele? Diferenţă de culoare. Pentru a nu se simţi nici unul dintre cei doi nedreptăţiţi. Pentru ca, în momentul în care vor să iasă amândoi la o cafea, fiecare cu netbook-ul după el, să nu se încurce în design.

Pentru persoanele care nu se descurcă fără mouse aşa, ca mine, există posibilitatea de a achiziţiona mouse optic, în tandem cu culoarea Karim-ului ales. Dacă vrei să protejezi jucăria, poţi achiziţiona şi-o husă, cu acelaşi model şi-aceeaşi culoare ca netbook-ul cu pricina.

Întrebarea care se pune e cu ce e diferit Karim Rashid de restul netbook-urilor? Două diferenţe majore, din punctul meu de vedere, persoană care nu are îndeajuns de multe argumente tehnice, pentru simplul motiv că pe acestea le las pe planul al doilea când vine vorba de „jucării” utile.

În primul rând, numele; diferit de tot ce am întâlnit până acum pe piaţă. Da, e numele designer-ului, da’ pe bune dacă nu te duce cu gândul la poveştile din copilărie, la „o mie şi una de nopţi”, la magii făcute la miez de noapte. Normal că, între un nume „tehnic” şi unul mai mult decât liric, ultimul îmi va atrage atenţie.

În al doilea rând, designul. Am tot spus că, atunci când le văd pe raft, netbook-uri lângă netbook-uri, mă duc direct la ăla care arată mai bine, care iese în evidenţă, care nu e la fel cu celelalte. Şi Karim clar sare-n ochi; şi fără să poţi să deosebeşti culorile, toate şănţuleţele, şi valurile, şi celulele despărţite de pe carcasă, te fac să-ţi dai seama că e... altfel. Deci, diferit prin design. Pentru mine e un argument mai mult decât bun.

P.S. – Super Blog, etapa 36.

6 comentarii:

  1. "Am tot spus că, atunci când le văd pe raft, netbook-uri lângă netbook-uri, mă duc direct la ăla care arată mai bine, care iese în evidenţă, care nu e la fel cu celelalte." ... altfel spus: "nu-mi trebuie, da' am!" :))

    tinand cont ca lucrez cu calculatoare intre 16 si 20 de ore zilnic, mi se rupe cum arata atata timp cat e in stare sa-si indeplineasca cat mai eficient misiunea. mergem amandoi (de ex.) la lacul Balea ... si dupa ce arabu' ramane fara suflu' fix inainte de a reusi tu sa apesi "Save" sau "Send", iti imprumut eu uratenia mea ca s-o iei de la inceput si sa apuci sa alegi una din cele 2 variante. :D

    ps: partea naspa e ca (majoritatea) alegeti la fel de superficial si in cazul barbatilor ... pentru ca apoi sa concluzionati: "barbatii sunt porci".

    RăspundețiȘtergere
  2. @INTJ - :)) posibil să pice, posibil să nu; da' nu înţeleg de ce ar trebui să aleg un laptop banal, doar pentru "că-şi face treaba mai bine":-??

    ps - cu riscul de a mă repeta, n-aleg bărbaţi, deci e problema altora cât de porci îi considera:D

    RăspundețiȘtergere
  3. pff, mi-ai ucis replica-n fasa. oh well ... :))

    RăspundețiȘtergere
  4. @INTJ - :)) măcar n-a murit în chinuri groaznice;))

    RăspundețiȘtergere
  5. aaa ... stii ca (probabil) doar noi doi radem, nu? :))

    RăspundețiȘtergere
  6. @INTJ - mi-a trecut un gând din ăsta, da' l-am îndepărtat rapid:))

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger