.

joi, 30 decembrie 2010

Invizibil. Nu. Ba da.

De obicei sunt invizibilă. Pe mess, adică. În rest, în viaţa aia reală, mă strecor când am chef, calc pe bătături când sunt în dispoziţie, invizibile devin persoanele care nu mă interesează de nici o culoare. Astea sunt puse pe "mute" total; nu de alta, da' nu-mi încarc căpuşorul meu blond cu detalii insignifiante. Şi unele persoane pot fi cele mai insignifiante detalii cu putinţă. Dar da, în viaţa reală e în funcţie de cum îmi tună. N-a chef să te salut, n-o fac; prefer să nu te văd, chit că eşti la doi centimetri de mine, nu te văd; simt eu nevoia să te întreb de sănătate, o fac; mi s-a părut mie că m-ai stresat, să fie sânge!

Revenind însă la mess... Mi se pare normal să aplic cam aceleaşi reguli şi virtual. În concluzie, voi fi mereu pe "invisible". Nici dacă întreţin o conversaţie nu-mi voi schimba starea. Pentru că-mi place să salut pe cine vreau eu, în momentul în care am chef; pentru că uneori n-am chef nici de mine, darămite de o conversaţie; pentru că, de cele mai multe ori, folosesc mess-ul pentru alerta aia sonoră care mă anunţă că am mail-uri noi. Şi da, mail-urile sunt importante, şi nu vreau să le ratez, aşa că mă pitesc sub masca invizibilităţii, pentru a nu-mi verifica mail-ul o dată la 3 minute.

Da' nu, că vezi tu, că nu mai merge aşa uşor. Că unii s-au gândit că ar face o chestie grozavă, şi teribilă, şi de-a dreptul utilă şi magnifică, dacă ar inventa ceva care să te descopere; dacă eşti on-line, off-line, invisible. Ca să ştie dacă eşti pe net şi, în consecinţă, acasă şi cel mai probabil în faţa comp-ului propriu şi personal în orice moment. Chit că te au în listă, chit că nu. E de ajuns să-ţi ştie id-ul şi PAC! transparenţă totală.

Site-uri care oferă chestia asta, destule. Aşa că, dacă tot n-ai ceva mai bun de făcut, pune tu frumuşel mâna şi caută; scotoceşte şi vezi cam ce fac şi pe la ce oră. Adică, sunt sau nu acasă? Sunt sau nu pe mess? Mă ascund sau nu de tine?

Şi, ca să nu fie o chestie cu un singur tăiş, au mai scos o chestie care te anunţă dacă ai fost căutat pe site-urile cu pricina. Adică stăteam eu frumuşel, cu o cană de cafea şi-o ţigară lângă mine, butonând ce butonam eu acolo când, TADAM! mail că am fost căutată. M-am scărpinat româneşte-n cap, mi-am aprins ţigara şi m-am întrebat aşa... cam cine şi de ce s-ar interesa de statutul meu?

Pe bune că mi se pare de-a dreptul peste stângul. Poate n-am chef de tine azi. Poate mă doare fix doi metri mai în faţă ce faci acum. Poate nu vreau să am de-a face cu tine. De ce să ai posibilitatea de a mă căuta? Dacă nu sunt on-line, înseamnă că nu vreau asta. Şi de ce să mă poţi verifica oricum, oriunde, oricând? Şi de ce să ţi se dea dreptul de a vedea că sunt sau nu acasă (pentru că şi asta e o chestie) doar pentru că te roade curiozitatea? Şi cine a venit cu ideea asta genială pân' la urmă?

Mă gândesc eu aşa: dacă tot există serviciul cu pricina, să fie, frate, cu plată. Mori, te roade, te-nvârţi ca peştele-n acvariu, scoate cardul şi plăteşte pentru ceea ce vrei să afli. Eu zic c-ar ieşi bani frumoşi din chestia asta. Şi, ca să fie totul complet, hai să spunem că parte din bani ar trebui să ajungă la cei căutaţi; măcar aşa ar fi cât de cât echitabil. Vrei să ştii ce fac? Vrei cu adevărat? Plăteşte-mă pentru asta. Dacă nu, foloseşte metoda tradiţională şi dă-mi un telefon sau lasă-mi un mail. E mai fair-play...

20 comentarii:

  1. Stai asa bre Cami bre! :)) Stai asa ca nu-i asa!
    Sa-ti spun eu cum devine cazu' : deci! Se ia lista de miesanjer. Se imparte in 3 in cazu' meu; in mai multe in alte cazuri. Cele 3 categorii sunt asa: Friends, No Fucking Way, si tadam vb ta, Stealth!
    Ei, pt friends is mereu liber si disponibil.
    Pt NFW sunt si nu sunt, in functie de toane. De cele mai multe ori da, dar stiind ca nu am chef sa vb cu aia de acolo decat asa... fugitiv si mai mult monosilabic.
    Acum urmeaza partea frumoasa: categoria Stealth! Perla listei de miesanjier! Acolo am gunoaiele, rebuturile sociale, dusmanii si alte animale de genul asta. Pentru aia stau mereu pe invizibil, si contez pe serviciile de detectare a invizibilitatii sa ma gasesaca de fiecare data cu mare precizie, ca sa-si bage ghearale in gat, sa moara de ciuda si sa se oftice maxim subiectii categoriei respective.Pt ca stiu ca o fac si mi s-a demonstrat!
    Deci cum sa fie cu plata? Nuuuuuuuu, las' sa fie la liber, cat mai multe si mai prospere, ba chiar sper ca aia de la yahoo o sa faca un mess care sa-ti arate singur cine se face ca ploua :))
    Devilish, isn't it? :D

    RăspundețiȘtergere
  2. there's no place left to hide!! :)))) asta e din categoria sunat cu număr ascuns..

    în principiu, eu am liste pentru care apar online/ invisible. prefer totuși vizibilul. but that's just me.
    nu prea înteleg de ce nu ne limităm la a întreba dacă e cineva online.. adică eu am o gramadă de prieteni care stau invisible. și îi știu care sunt. dacă am ceva de spus, spun. mi se răspunde bine, nu mi se răspunde, la fel. dar parcă e prea simplu așa, nu? :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Dap, site-urile alea sucks!!! Și nu doar pentru că te poate "verifica" oricine, ci pentru că-s un jeg și funcționează din doi in doi... Și te trezesti cu ochii scoși degeaba... Adică, măcar dacă mă cauți pe acolo și taci, mai e ceva... Da', să vezi cum e să fii la un târg la mare 5 zile, unde clar nu intri pe mess, și să găsești la întoarcere nush câte offline-uri: de ce nu răspunzi, știu că ești pe mess, bla bla bla... Pe bune că știi?!?... :-L
    Partea nașpa la faza asta e că, dacă ești în stare să "verifici" așa pe cineva, înseamnă că nu respecți deloc persoana respectivă... Și nici pe tine nu te respecți! :) Dar asta e doar părerea mea... :)
    Nah, nu te mai enerva si tu pentru prostiile astea... Poate dacă te caută înseamnă că te iubește... :D
    >:D<

    RăspundețiȘtergere
  4. Vrei nu vrei eu îți transmit un La Mulți Ani! :) Și să ne "revedem" sănătoși...

    RăspundețiȘtergere
  5. @Alexiuss - :))) da, partea devilish sună bine de tot:P şi eu care încercam să-mi curăţ karma... unde mi-o fi stat mintea?:))))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  6. @IOana - să ştii că exact din aceeaşi categorie:P

    exact: n-ar fi mai simplu să mă întreb pe mine dacă sunt on-line/vreau să vorbesc decât să mă cauţi mai ceva ca Sherlok Holmes? :-??

    RăspundețiȘtergere
  7. @Inache - :)) poate:)) şi nu ştie asta, nu?:)))

    RăspundețiȘtergere
  8. @septembrie - vreaau, de ce să nu vreau?:P

    la mulţi ani >:D<

    RăspundețiȘtergere
  9. Măi, lumea piticilor e infinită... Deci, orice-i posibil... :)) Ia, de acu' când ieși, să fii tu atentă în jur, poate vezi pe careva în copacul din fața casei sau în boschetul de peste drum, așa, înconjurată de inimioare care plutesc peste tot... =))

    RăspundețiȘtergere
  10. cine nu și-a dorit măcar o dată să fie un mic Sherlock, mereu cu un pas înainte :)))

    RăspundețiȘtergere
  11. Da, si eu am primit un emal acum cateva zile ca am fost "cautata" :)) culmea e ca eu stau mai tot timpul online, deci nu am inteles logica :))

    RăspundețiȘtergere
  12. @Inache - aşa, alimentează-mi paranoia:))))

    RăspundețiȘtergere
  13. @IOana - :-?? eu voiam să fiu Winnetou:D

    RăspundețiȘtergere
  14. @chocolatfollie - poate nu te avea în listă? :-??

    RăspundețiȘtergere
  15. eu Mulan, dar ce să faci, unele dorințe sunt mai ușor de îndeplinit decât altele :D

    RăspundețiȘtergere
  16. @IOana - mda, nu s-a inventat încă meseria de Winnetou:)))

    RăspundețiȘtergere
  17. cum să nu?! simbolismul e în floare, așa că dacă vrei cu adevărat, rămâne să îți faci rost de cal și de pușcă și te apuci de treabă :))

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger