.

marți, 18 ianuarie 2011

De grija altuia - p.3

Înţeleg să te intereseze viaţa persoanei pe care o iubeşti. Sau a prietenilor, sau a amicilor; da, a ălora cu care ieşi din când în când la o bere, cu care schimbi impresii despre tendinţe şi motoare şi care e posibil să-ţi devină prieteni în timp. Înţeleg până la un punct şi interesul părinţilor în ceea ce priveşte odrasla proprie şi personală. Până la punctul ăla în care devin prea băgăcioşi, şi tre' să le spui să-nceteze, pentru că deja nu mai e treaba lor. Astea le înţeleg şi da, probabil că le şi practic oareşcum.

Ce nu înţeleg nici dacă-mi baţi un cui în cap e de ce te-ar interesa viaţa cuiva cu care n-ai nici în clin, nici în mânecă. Aha, vorbesc despre persoanele alea care nu pot dormi noaptea dacă nu ştiu exact ce se întâmplă cu tine, în ciuda faptului că, de cele mai multe ori, ignori să le saluţi. Că tu ignori, asta e una; că pe ele le roade curiozitatea, asta e alta.

Ai şi tu o tăietură. Una singură, despre care nu vorbeşti pentru că nu e treaba nimănui cum şi unde ai căpătat-o. Ei, da' vezi tu că e posibil ca, peste ceva timp, să afli pur întâmplător că ai vrut să-ţi zbori venele. Ei, să mori tu! Pe bune? Şi presupun că eram atât de drogată în momentul ăla încât am uitat unde sunt venele, şi am tăiat în partea opusă, nu? Sau, lasă-mă să mă mai gândesc... De fapt eram într-un centru de reeducare şi a fost semn de protest, nu? De aici şi stilul de a merge, şi atitudinea, nu? Şi-uite-aşa mai aflu chestii noi despre mine...

Dacă timp de câteva zile n-ai chef de hai şi hăhăială şi nu, n-ai avut nici un deces în familie pentru că asta s-ar fi aflat din prima, atunci clar vei afla o poveste tragică despre tine. Se vor căuta semne, se va scotoci netul, îţi vor fi puse întrebări pline de subtilitate şi...TADAAAAMMMM! Uite cum afli că treci printr-o depresie majoră, te duci regulat la psiholog şi vitaminele alea de le iei zilnic sunt, de fapt, chestii care să te ajute să nu mori prea curând.

Cu lăbuţa sincer dusă la inimă, cu privirea mea cea mai inocentă şi cu nervii de rigoare, întreb: ce te roade grija? De ce nu poţi respira fără să ştii, sau să presupui că ştii ce e cu mine? N-ai altă viaţă decât aia de ţi-o clădeşti şuşotind pe la colţuri? Mă scarpin româneşte-n cap; de-aş avea căciulă, mi-aş da-o elegant spre ceafă. Pentru că văd că te roade; şi sunt câteva fire acolo, pe care nu le poţi lega nici dacă-ţi inviţi prietenii şi amicii, sâmbătă seara, la o şuetă. Cum ai da-o, ceva tot nu iese, nu se leagă, nu se pupă. Şi nu ştii ce. Aşa că dă-ţi cu presupusul, poate-poate iese pasienţa. Şi dacă nu iese, mai combină, mai scobeşte, mai ciuleşte urechea, doar-doar mai afli ceva.

Şi cred c-aş putea scrie romane despre toate chestiile pe care ar trebui să ţi le spun; ca să desfiinţez sau să întăresc anumite mituri; ca să pricepi, odată pentru totdeauna, că cea mai sigură modalitate de a omorî o pisică e curiozitatea. Da' nici prin gând nu-mi trece să omor; nu pisici. Deci fierbi în sucul propriu. S-ar putea să iasă o ciorbă destul de bună.

În ordinea asta de idei mai spun doar atât: e normal, şi logic, şi firesc să te intereseze chestii care te impactează în mod direct. Dar până la momentul în care chestiile mele te vor impacta o să mai treacă...hăăăăt, ani lumină. Şi nu vreau să mi se spună că se cheamă "socializare" sau "conversaţie", pentru că nu e aşa. E pur şi simplu lipsă de activitate şi-o doză de interes de-a drepul morbid pentru viaţa altcuiva, din simplul motiv că n-ai o viaţă proprie.

Pân' la următorii nervi, la bună vedere!

15 comentarii:

  1. cainele moare de drum lung si prostu'de grija altuia.sau si mai modern: cand esti prost si viata'i grea:D

    RăspundețiȘtergere
  2. hm ... acu' tre' sa-ti multumesc ca (indirect) ai reusit sa ma faci sa-mi para bine ca sunt barbat. asa ca: multumec! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Facem un fan-club daca e nevoie, Cami ;) Stiu eu cel putin doua persoane care sunt intr-atat de interesate de ceea ce fac si spun pe aici, prin blogosfera, incat ma urmaresc mereu, pandindu-mi ceea ce-n mintea lor rapace ar fi echivalentul unei greseli... Ii vad cum intra pe la mine si poposesc, ii simt aproape lipiciosi cum devoreaza comentariile si cum inghit in sec daca am reusit sa scriu ceva mai bine...
    Sincer, eu am ales sa ii ignor. Nu scriu si nu traiesc nici datorita lor, nici pentru ei. Incearca sa faci si tu la fel! :) Si-o sa te simti mai bine ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. @Miss Sunshine - ştiu asta; da' tot mai sper la un miracol:))

    RăspundețiȘtergere
  5. @INTJ - mă bucur că ţi-am făcut ziua mai frumoasă:P

    RăspundețiȘtergere
  6. @teonegura - în blogosferă ca-n blogosferă; să vezi cum e să respire lângă tine:(

    ignor azi, ignor mâine, da' nu'ş cât mai poate sufleţelul meu să ignore;))

    RăspundețiȘtergere
  7. Inteleg perfect ce simti. Am scris, la randul meu, postari dinastea... si, da, nu-i doar despre cei care te citesc 'de grija ta'... si despre aia care se invart aiurea in viata lor preocupati de viata ta...
    Am scris ca mi s-a intamplat sa imi aud postarile interpretate de diversi, la doar o masa distanta de mine, binenteles fara sa stie ca-s acolo... mi-am auzit viata clasificata, rezolvata si judecata doar pentru ca nu dau un telefon sa dau noi amanunte de barfa, ca-mi tin secretele doar pentru mine si prietenii mei intimi, am vazut viata mea urata si invidiata doar pentru ca unii n-aveau alta ocupatie...
    De obicei se-ataca persoanele respinse sau evitate... si-apoi ataca...

    RăspundețiȘtergere
  8. Camelia, îmi stă în fire să spun: If you don't have a life borrow one...ha?!...genul ăsta de oameni sunt peste tot, așa că nu-i mai lăsa să-ți respire-n ceafă și fă-i să-și mute cuibul.

    RăspundețiȘtergere
  9. @Liz - prefer să cred că e doar lipsă de ocupaţie şi nu răutate voită:-??

    dar, oricum ar fi, sentimentul e nasol:)

    RăspundețiȘtergere
  10. @Anonim - păi, dacă tot sunt peste tot, n-or să apară alţii în locul lor?:P

    RăspundețiȘtergere
  11. Păi și dacă apar alții...prin rotație așa двигаться позже :))

    RăspundețiȘtergere
  12. @Anonim - nu iei în calcul faptul că eu mi-s una; ei îs mulţi:))

    RăspundețiȘtergere
  13. Ma bucur ca ti-am descoperit blogul :*
    Si eu am des insomnii in ultima vreme...

    RăspundețiȘtergere
  14. @Andreea - şi eu mă bucur:P încă un cat lover, da?:P

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger