.

joi, 24 februarie 2011

Lake of tears

Pot să plâng la comandă. Adică, zi-mi să plâng, lasă-mi două minute, şi o să crezi că a murit bunica; aia din partea mamei, care e moartă de ceva timp, da' majoritatea n-are de unde şti asta. Şi nu, n-am folosit talentul cu pricina decât pentru fun; nu de alta, da' mă pocneşte instantaneu şi râsul, deci n-aş face bani buni din actorie. În rest... da, şi eu ca omul, ba la un film super plângăcios - nu, în nici un caz Titanic, sau din seria filmelor lacrimogeno-cheesy - gen Hatchiko, ba de nervi, ba de inimă albastră, da' fără să depăşesc limita regulamentară. Limita mea, care are toleranţă scăzută la bâzâieli.

Dar nu despre "sensibilitatea" mea va fi vorba azi. Azi va fi aşa: habar n-am cum să reacţionez când plâng femeile. Bine, nu ştiu cum să reacţionez nici dacă leşină; da' acolo măcar ştiu că cică două palme reprezintă primul ajutor. Aia aş putea să fac, dar doar în cazuri de forţă majoră. Da' cum reacţionezi când plânge? Când îi tremură cămăşuţa pe ea? Când i se înoadă lacrimile-n barbă şi se-neacă, ba chiar e plâns din ăla cu hohote şi sughiţuri?

Recunosc cu lăbuţa pe inimă că mă blochez. Adică, nu ştiu ce să fac. Şi da, ai grijă, calci pe teren minat. Oricând poate să explodeze, pentru că se întâmplă cam aşa: dacă a început să plângă, şi are un motiv serios pentru chestia asta, atunci există 90% şanse să fi provocat tu chestia cu pricina. Dacă nu direct, măcar indirect. Restul de 10% e insignifiant. Dacă n-ai fost tu, sigur există o vagă legătură şi cu tine. Iar dacă nu există, atunci felul în care te blochezi va trasa legătura cu pricina.

Dacă îi spui c-o să fie bine, ghici ce! Nu, nu se va calma, ba chiar va începe să plângă mai tare, pentru că nu, nu ştii şi nu poţi înţelege toata complexitatea lucrurilor care ar trebui rezolvate pentru a fi bine. Şi da, mai e ceva: cu cât îi spui că va fi bine mai des, cu atât va crede mai puţin. Plânsul continuă.

Dacă nu o bagi în seamă... atât îţi trebuie. Vrei machiaj semipermanent, fără produse cosmetice? Sau, mai grav, vrei să vezi cum toată durerea se transformă în furie pentru că nu-ţi pasă? Nu, clar nu vrei asta. În nici un caz nu rezolvi nimic, trezeşti doar alt gen de sentimente; de data asta canalizate exclusiv pe tine.

Bun... nu, nu încerca să dai sfaturi. Orice idee strălucită îţi va veni, păstreaz-o pentru tine. E mai sigur. Nu de alta, dar s-ar putea să fie interpretat taman invers decât l-ai avut tu în intenţie; şi explicaţiile sunt greu de dat dacă plânge în continuare.

S-o iei în braţe, s-o linişteşti... da, ar fi o idee. Da' nu încerca decât dacă eşti 100% convins că nu eşti tu de vină. Altminteri s-ar putea să se lase cu sânge. Şerveţele? Mda, sunt bune de avut lângă, da' oferă-le cu graţie şi fără mesaje subliminale; n-ai vrea să creadă că are nevoie de şerveţelele sus-numite. Doar erau acolo, şi te-ai gândit, că poate, dacă vrea şi crede de cuviinţă, le-ar putea lua, doar aşa, cât să-şi tamponeze ochii, nu, nu e necesar, numai şi numai dacă vrea... O replică amuzantă? No way! Never! Păstrează chestiile inteligente pentru momentul în care va fi în dispoziţie să guste replicile amuzante, smart ass! Replici lacrimogene? Ar da rezultate dacă n-ar fi deja inundaţie.

Şi nu, nu încerca să schimbi subiectul. Sucbiectul? Care subiect? Dacă ai şti clar despre ce e vorba, poate ai putea spune ceva, da' surpriză! Ca de obicei, eşti puţin în ceaţă. Adică da, ştii în mare despre ce e vorba, da' nu ştii toată esenţa; pentru că n-ai apucat să auzi chiar tot, pentru că te-ai blocat când ai văzut că-ncepe să plângă. Da, ştiu, cerc vicios...

Reluând. Un amic spunea că, atunci când încep femeile să plângă, mai bine le laşi în pace. Întrebi dacă vor să vorbească, primul răspuns va fi clar "nu", aşa că le laşi să se calmeze şi apoi, dacă îţi vor face onoarea, vor vorbi cu tine. Problema e că nu pot face asta. Pentru simplul motiv că, dacă chiar aş avea motiv de plâns, nu mi-ar plăcea să mă simt lăsată aşa, să mă calmez cu de la mine putere. Da' pe bune că nu ştiu nici ce-ar merge ca să mă calmez... În concluzie, nici ce ar calma altă femeie nu ştiu. Rămân la partea cu blocatul. Nu, nu dă rezultate, da' măcar ştiu c-am reacţionat cum ştiu eu mai bine.

Pân' la următoarea dilemă, la bună vedere!

28 comentarii:

  1. Eu, când plâng, clar trebuie să mă ia omul în braţe :) Adică, asta e o chestie bună, probabil mă voi opri mai repede. Nu mă certa că plâng, fiindcă voi plânge şi mai tare. Şi, mai ales, nu îmi spune că plâng degeaba, asta va da naştere la furie!:))

    RăspundețiȘtergere
  2. S-o iei în braţe, s-o linişteşti... Trust me, funcționează în 99% din cazuri... ;) Și pentru aia 1%, te pui și bocești cu ea după care, o iei în brațe și-o liniștești...:D

    RăspundețiȘtergere
  3. păi... depinde. e clar că nu există o soluție universală. n-are cum. tre să recunosc totuși că soluția cu întrebatul și așteptatul e destul de bună. arăți interes, dar nu împingi limita. ești dispus să asculți, dar nu încerci să scoți cu cleștele. e chiar bună, bună.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Mihaela ( Catwoman) - "mai" fiind cuvântul cheie:P
    păi, dacă te-ai înfuriat, deja ştiu ce să fac:)) cu plânsul nu mă descurc;))

    RăspundețiȘtergere
  5. @Inache - :)) ooo, da, pentru că nu e de ajuns că plânge O femeie; tre' să existe şi a doua care să-i ţină isonul:))))

    RăspundețiȘtergere
  6. @IOana - da' n-a specificat nimeni cât aştepţi:(

    RăspundețiȘtergere
  7. well... that's when instinct kicks in :)))

    RăspundețiȘtergere
  8. @IOana - ok, deci ne bazăm pe instinct:)))

    RăspundețiȘtergere
  9. la ce? la telenovelă sau la decernarea premiilor? =)))

    RăspundețiȘtergere
  10. hmmm...dacă nu ești unul dintre actori, mai complicat:))) dar să vedem ce putem face...:D

    RăspundețiȘtergere
  11. @Inache - păi, clar se rezolvă; i'm the guru:D

    RăspundețiȘtergere
  12. dar dacă vii acolo ca guru, o să te pună aia să te îmbraci în cămășuță luuungă, albă, că așa "dă bine" la spectacol...=)))

    RăspundețiȘtergere
  13. @Inache - dacă n-are şi mâneci lungi, care se leagă la spate, nu-i problemă:)))))

    RăspundețiȘtergere
  14. neee, n-are...=)))) alea nu mai sunt la modă anul ăsta:))) ș-apoi, sigur nu vrei să te duci la Oscar cu hainele cu care te îmbraci în mod obișnuit...=))))

    RăspundețiȘtergere
  15. @Inache - o, nu, problema era alta; trebuia să te conving să mi-o împrumuţi pe a ta... a mea a dispărut:))))

    RăspundețiȘtergere
  16. Hei toi...orice pana la Hachiko :))))
    1.eu am un akita si iti dai seama ca m-a uns la inimioara filmul...ce-i drept e mai faina versiunea originala, e mai tragica! :)
    2.la faza cu plansul...deobicei ( nu stiu cum draq atrag chestiile astea ) mai am prietene care mi se confeseaza si din an in Paste mai si plang...ce fac eu? Le dau dreptate :P si atunci se calmeaza...apoi daca chiar nu au avut dreptate incerc sa reiau descutia si analizam situatia cu pricina ( asta doar dc e o prietena f f f buna) nu-s chiar Maica Tereza! :p

    RăspundețiȘtergere
  17. Sunt absolut șocat. Nu și impresionat însă. Și eu pot să plâng la comandă, și sunt un tip. :)

    RăspundețiȘtergere
  18. A dispărut...aha:)))S-o întrebăm pe sora ta geamană, poate știe ea unde e:))) Hmmm...ți-o împrumut cu plăcere pe a mea, da' s-ar putea să-ți fie cam mică:))) Mai bine îți fac una la comandă...rooooz, să se asorteze cu fluturașii tăi:)))) a, da, și neaparat cu fundițe=)))

    RăspundețiȘtergere
  19. @bumblebee30 - mai tragică decât asta cu richard gere? bine că n-am pus mâna pe ea:)))

    daaa... le dai dreptate dacă reuşeşti să afli de ce şi cum; da' dacă nu e chestie "de dat dreptate" atunci e criminal:P

    RăspundețiȘtergere
  20. @ragnarslife - nu PREA şocat sper;))
    şi ce dacă eşti tip? actorii sunt de ambele sexe:P

    RăspundețiȘtergere
  21. @Inache - ei, lasă acum... oricum, era vorba de una albă... improvizez eu până la marele eveniment;)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger