.

sâmbătă, 12 februarie 2011

Vărsătorilor, din pasiune

Cică Vărsătorii sunt puternici. Indestructibili chiar, ar plusa unii. Şi tind să dau dreptate vocilor cu pricina, ţinând cont de faptul că n-am avut niciodată capul spart, cu toate că am avut vreo două întâlniri de gradul 3 cu peretele de la casă. Da, am văzut stele verzi, pentru un moment am fost tentată să întreb cine sunt şi cum am ajuns acolo, da' mi-a trecut rapid. Nu, n-am demolat peretele cu pricina, da, încă există o anumită atracţie între el şi fruntea mea, dar măcar am rămas cu craniul intact.

În ordinea asta de idei, am reuşit, cu acelaşi cap indestructibil, să demolez un panou d'ăla, cu "trecere pietoni" pe el. Şi acum am o dilemă: era semnul prea jos, sau capul meu prea sus? Genunchiul drept - da, dreptul, pentru că partea mea dreptă e predispusă la accidente de orice fel - a ajuns mult prea repede şi mult prea aproape de pământ de câteva ori. Dacă a fost vreun cutremur, genunchiul meu l-a provocat, în cădere. Nu, n-a scris "camera de urgenţe" pe el, pentru simplul motiv că n-a păţit nimic mai grav decât o culoare cam dubaşă pentru o oareşcare bucată de timp, başca dublarea mărimii iniţiale, şi-apoi a revenit la forma şi culoarea naturală. Deci da, indestructibili.

Mă rog, acu' n-aş încerca faza cu criptonita pe un Vărsător; nu de alta, da' s-ar putea să nu aibă nici un efect. Şi nici n-aş băga mâna în foc că din contactul direct cu un tir ar ieşi neşifonaţi, dar dacă discutăm despre un tir de dimensiuni mai mici şi cu o viteză acceptabilă, încep să tremur cu gândul la ce ar putea păţi şoferul.

Că cică sunt insensibili. Şi reci. Păi, da. Sloiul ăla din Titanic e mic copil pe lângă un Vărsător căruia nu-i pasă de tine. Şi da, cu uşurinţă poate să nu-i pese. Adică, e o stare de fapt. Punctul zero e că nu-i pasă. Dacă - şi fac aici un mare DACĂ - îi atragi cu ceva atenţia, poate - POATE - te va băga în seamă. De aici până la a-i păsa de tine însă, e cale lungă. Şi da, într-o oarecare măsură, înţeleg freamătul ăla, zumzăitul prelung şi galeria care nu, nu ovaţionează, ci mai degrabă mai are puţin şi izbucneşte în lacrimi când află că faci parte din sus-numita zodie.

Că se aprind rapid şi, dacă s-au aprins, fă bine şi cheamă pompierii; toţi pompierii, pentru că se lasă cu sânge. Că dacă te-au şters de pe listă, poţi sta şi-n cap şi n-o să le mai intri în graţii. Că te vor ierta, dar clar n-or să uite că i-ai călcat pe coadă; mai ales dacă ai făcut-o în mod repetat. Că or să lovească atunci când te aştepţi mai puţin; de obicei când ieşi frumos, în capoţel, să-ţi verifici cutia poştală sau să duci gunoiul. Şi-ţi vor smulge rotula, şi-o vor transforma în port bonheur, pentru că ai ignorat avertismentele şi chiar rugămintea de a nu-i mai călca sistematic pe ficaţi. Bineînţeles că şi simpla ta prezenţă pe această planetă poate reprezenta un motiv destul de bun pentru a fi eliminat; dar nu total, doar cât să-ţi aduci aminte. Că au un stil original de a face totul. Adică da, o să recunoşti lăbuţa unuia, oricât de puţin l-ai cunoaşte. Că sunt inimitabili tocmai din acest motiv. Că aruncă nu cu pietre, ci cu cuvinte; dacă te prinzi, de bine. Dacă nu, măcar se vor fi amuzat pe seama ignoranţei tale.

Că au manii; multe, ciudate şi de nedemolat. La fel ca şi convingerile. Că nu se vor da după cum bate vântul, şi nici nu te vor peria, oricât de mult ai însemna pentru ei. Că nu vor spune ca tine doar pentru a evita o ceartă; te vor asculta, îţi vor da drepate dacă vor considera că e aşa, dar nu te aştepta să fie de acord cu tine doar pentru că eşti centrul universului lor. Şi nu, să nu crezi că te vor lua cu lugu-lugu sau că te vor cocoloşi; dacă ar face asta, ar însemna să-ţi fure din independenţă; iar independenţa e una dintre chestiile pe care le au drept ideal.

Şi nu, nu odă Vărsătorilor e asta. Cu toate că modestia e principala lor calitate. Azi e aşa, un fel de rezumat al zodiei, pentru că se apropie de sfârşit. Pentru că, în sinea lor, toţi Vărsătorii ştiu că impresia pe care o lasă e, de obicei, una de intangibili, impasibili şi da, infatuaţi. Că sunt aşa, nici urmă de-ndoială. La fel de bine ştii că pentru tine sunt opusul; opusul pe care l-ai modelat.

Pân' la următoarea confesiune, la bună vedere!

12 comentarii:

  1. mda ... depinde si de varsta, la fel cum depinde si de tipul de personalitate. eu mai sunt si "invizibil". ma amuza insa ca n-ai descris si reversul medaliei (desi cred ca deja-l stii destul de bine si tu) ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Mă declar vărsător cu acte în regulă atunci :)

    RăspundețiȘtergere
  3. @INTJ - clar depinde de multe chestii; dar, în mare, cam aşa stă treaba:P

    păi, dacă prezentam reversul medaliei, unde mai încăpea faza cu indestructibili? oricum, părţile celelalte sunt doar pentru persoanele care reuşesc să ne cunoască:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu, n-am demolat peretele cu pricina, da, încă există o anumită atracţie între el şi fruntea mea, dar măcar am rămas cu craniul intact.

    Ha ha ha ha ha. Tari vărsătoarele!

    RăspundețiȘtergere
  5. Hah ha...
    Si eu am primit reclamatii ca sunt "invizibil" :P in sensul ca nu dau de mine cu camera de spraveghere. Dar e un secret, accesibil pentru aproape orisicine...

    RăspundețiȘtergere
  6. @Napocel - oo, da:))) repet, indestructibile:)))

    RăspundețiȘtergere
  7. @dreamr - invizibilă, doar dacă-mi doresc chestia asta; de obicei aduce beneficii:)))

    RăspundețiȘtergere
  8. Hai mai, eu nu cred ca varsatorii sunt chiar asa de ciudatei :-? parintii prietenei mele cele mai bune sunt amandoi varsatori si sunt niste oameni foarte de treaba :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte interesant si iti dau dreptate cam in tot ce ai scris. E o super-zodie, varsatorii, si o zice un sagetator :)

    RăspundețiȘtergere
  10. @Chocolate Follie - :)) poate nu i-ai cunoscut în toată splendoarea lor;))

    RăspundețiȘtergere
  11. @teonegura - păi, se explică:P vărsătorii s-au avut dintotdeauna foarte bine cu săgetătorii:P

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger