.

vineri, 4 martie 2011

Invizibil. Ba nu. Offline.

Ce zi minunată! Ce soare încăntător! Ce bucurie că e încă vineri şi voi ajunge la serviciu! Ar fi fost tragic să fie sâmbătă şi să fiu obligată să nu muncesc! Voi avea ocazia să iau fiecare persoană care-mi iese-n cale-n braţe, să-i zâmbesc prietenos, cald, şi să-i spun că, în ciuda faptului că până acum n-a fost băgată-n seamă niciodată, de acum înainte totul se va schimba! Vom fi cei mai buni prieteni, ne vom ţine de mânuţe şi vom dansa dansuri psihotice, fredonând uşurel un cântecel vesel! Fiecare străin nu va mai primi o privire din spatele ochelarilor de soare, ci direct una de-a dreptul sublimă!

Hoooo... Stooopp! Ce e în neregulă cu imaginea asta? Vă spun eu: nici presupunând că aş lua o doză consistentă de Valium n-aş fi eu aia care să reacţioneze aşa. Valium zic? Orice, ar suna mult mai bine; orice pastilă, adică. Neee... nu-i de mine faza cu iubeşte umanitatea, împrieteneşte-te chiar şi cu duşmanii (apropo, de ce a ajuns cuvântul ăsta să aibă o tentă manelistică?) şi zâmbeşte non-stop pentru că viaţa e frumoasă. Las idealiştii să aibă grijă de aspectele astea.

Mie dă-mi realitatea aşa cum e. Dă-mi nervi, dă-mi situaţii în care am impresia că norişorul ăla cu tunete şi fulgere chiar are ceva cu mine de stă numai şi numai deasupra capului meu, dă-mi sânge pe pereţi! Şi da, dă-mi mantia invizibilităţii; parte pentru a fi lăsată-n pace, parte pentru a-mi satisface mania de a apărea unde vreau, când vreau.

Spuneam acu' ceva timp că mă calcă pe ficaţi site-urile alea unde se duce curiosu', tastează calm (sau mai puţin calm, puţin tracasat, cu degetele tremurânde şi cu o picătură de sudoare alunecându-i tiptil pe tâmplă, pentru că, de, crapă fierea-n el de curiozitate) id-ul de mess şi... PADABUM BANG! află instantaneu dacă tu, bietul de tine, biata victimă inocentă şi fără de apărare eşti sau nu pe mess. Că n-are cum să-şi dea seama dacă chiar eşti lângă tastatură sau pur şi simplu ai rămas invizibil pe mess dar faci delilah pe mese în alt oraş, deja e altă parte a problemei. Cert e că ştie că eşti invizibil. Adicătelea, nu eşti nici offline, da' nici online. Adică, e posibil să te ascunzi. Adică, ai ceva de ascuns. Adică, de ce, dacă tot eşti invizibil, să nu intre cu bocancul şi să se bage-n seamă?

Cine nu cunoaşte zâmbetul lui Grinch? Zâmbetul ăla de porneşte dintr-o biată liniuţă, şi se extinde, şi creşte, şi creşte, până când devine semipsihopat, semimalefic, semisadic, semipartiallycrazy? Ei, da, zâmbetul ăla s-a extins pe toată figura mea - care, da, recunosc, nu e tocmai inocentă - când am aflat megavestea, megainovaţia, megaMeccainvizibilităţii: epoca site-urilor acelora a dispărut!

Să mă explic: nu, n-au dispărut de pe net, încă mai există şi par funcţionale, dar - şi aici vine partea frumoasă - dau chix genial. Adică dacă eşti invizibil, site-ul cu pricina nu te mai detectează. Te raportează direct offline. Şi da, e pe bune. Pe încercate zic. Da, am făcut-o şi p'asta. M-am căutat pe site-urile sus-numite; pe câteva dintre ele, cel puţin. Şi, cu toate că eram pe cel mai original invizibil, apăream ca şi cum n-aş fi avut nici o tangenţă cu mess-ul.

Mi-am lovit călcâiele în aer, am făcut piruete, ba chiar mi-a trecut un gând barbar să trimit mail cu "ghici ce, sunt pe mess, da' tu nu mai poţi să vezi asta; die, die, die!" Bineînţeles că n-am mers atât de departe, da' pe bune că a fost înviorător numai gândul. Pentru că, şi aici s-ar putea să mă repet, că mă caută x sau y de invizibilitate, n-ar fi o problemă; dar am eu muşterii mei, care n-ar trebui nici măcar să se gândească în direcţia mea, darămite să mă urmărească. Da' un cui în cap nu poţi bate nimănui pentru a pricepe chestia asta.

Aşa că da, azi zâmbesc à la Grinch. Azi mă gândesc la unghii roase până în carne, la păr smuls din cap de panică şi mânie, la un posibil atac de panică suferit de persoanele dependente de imvisible şi toată hoarda de detectivi roboţei. Şi nu, nu-mi pare rău, ba chiar o să mă îndrept cu inima uşoară spre muncă, ştiind că one enemy is down (virtual vorbind, bineînţeles).

Pân' la următoarea veste bună, la bună vedere!

11 comentarii:

  1. :)))frate...ești nebună de legat=))))

    mi-a plăcut maxim!!!:P știi, nu?:D e de-a dreptu' ilegal să scrii în halu' ăsta=))))

    și, btw, nice smile!=)))

    RăspundețiȘtergere
  2. dar vai, ce bucurie!!! zâmbetul de grinch e cel mai tare. mie îmi place cel mai mult cum dă el din degețele când se bucură de ceva :)))))
    acum poți uneori să dai mail la derută: "sunt pe mess și nu mă vezi", dar tu nu ești, de fapt. the sky is the limit!

    RăspundețiȘtergere
  3. @Inache - există vreun dubiu în această privinţă?:)))

    hmm...auzisem eu că ar fi ilegal şi că se pedepseşte cu moartea, da' am zis că-s doar zvonuri; aşa că le-am ignorat:D

    :D

    RăspundețiȘtergere
  4. @IOana - oo, da, mă pot juca cu o grămadă de nervi; şi când plesnesc ăia, găsesc alţii:))))

    RăspundețiȘtergere
  5. din fericire, nici unul=)))

    neee, cu moartea ar fi prea simplu:D se pedepsește cu căsătoria, rochie de mireasă, sarmale-n cap, lăutari, ce mai, toate chestiile alea "cool"...=))) da' stai calmă că nu mai zic la nimeni cât de fain scrii tu:P

    RăspundețiȘtergere
  6. @Inache - indubitabil:D

    aaaaaa....vrei să mă las de blog şi să mă refugiez în papua noua guinee?:))))

    RăspundețiȘtergere
  7. nuuuuuuu, să nu îndrăznești s-o faci >:p și apoi ce, vrei să te ronțăie aia din papua-noua guinee?:)))

    RăspundețiȘtergere
  8. @Inache - orice e mai bine decât sarmale-n cap şi lăutari =))))

    RăspundețiȘtergere
  9. Asta cam așa e...chiar și imaginea cu propria persoană prăjită lent pe grătar și condimentată de niște canibali e muuuult mai umană și mai plăcută decât imaginea propriei nunți...=))) dar să nu mai vorbim despre asta că mi s-au terminat pastilele și lama-i cam tocită...:)))

    RăspundețiȘtergere
  10. cool :) eu de azi mi-am dezinstalat complet ymess-ul pe care in ultimele 6 luni nici nu l-am mai deschis. FB-ul si fainul imi sunt arhisuficiente :D

    RăspundețiȘtergere
  11. @Stefania - :P eu pe astea din urmă nu prea le folosesc:P cât despre mess, are şi el utilitatea lui;)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger