.

luni, 18 aprilie 2011

Marea sarcină

Nu-mi plac femeile însărcinate. Ba chiar mă calcă atât de tare pe ficaţi, încât aş interzice sarcina publică prin lege. Te văd breader-iţă plimbându-te dezlegată prin oraş? PAC! Amendă. Să ştii de-altă dată să-mi mai barbarizezi ficaţii. Sau măcar să se facă spaţii exclusiv destinate celor care vor să fie mame-(h)eroine.

Pentru că:
- toată lumea vrea să le atingă pe burtă. Să simtă minunea cum creşte. Da' ce-s, mă, sfintele moaşte, să le atingi de fiecare dată când le vezi? Dacă refuzi să-i pipăi burta, se supără şi-ncepe să plângă pentru că da, e şi sensibilă în perioada asta. Dacă nu vrăjeşte pe nimeni să-i atingă burta, şi-o atinge singură. E ca o regulă generală: nu poate munci cu ambele mâini, pentru că una e ocupată deja cu copilul...
- cu toate că deja nu muncesc în parametri normali, ci doar cu o singură mână, au parte de concediu. Pre-natal, post-natal, maternal. Cu alte cuvinte doi ani în care stau degeaba şi sunt şi plătite pe faza asta. Eu dacă vreau să-mi iau concediu fără plată juma' de an, mai greu. Da' dacă ele uită de contracepţie şi încep să se umfle, şi să se vaite, da' cu o strălucire psihopată în ochi pentru că vor crea cea de-a cinşpea minune a lumii, sunt răsplătite. Păi, minunea nu le e de ajuns? De ce să le mai şi plăteşti pentru asta?
- dacă stai ca omu' în autobuz pe scaun, şi vine o borţoasă lângă tine, clar tre' să-i cedezi locul, cu toate că mai sunt vreo 12 libere, da' ceva mai încolo. E musai. Dacă nu, s-ar putea să-i declanşezi o naştere prematură, şi să trebuiască s-o moşeşti pe ea şi să-i botezi copilu', pentru că din cauza ta n-a mai ajuns pân' la spital. De ciudă i-aş pune un nume premonitoriu, gen Iosefina sau Benone.
- au prioritate peste tot: la coadă la pâine, la medic, la bancă. Chit că tu stai de trei ore în picioare, şi acu' ai ajuns finalmente la ghişeu, dacă apare preafericita viitoare mamă, tre' să te dai respectuos la o parte, ba chiar s-o şi atingi pe burtă. Nu faci asta? E posibil să te blesteme, şi să te trezeşti şi tu cu o sarcină; da, chiar dacă eşti bărbat. Borţoasele devin malefice dacă nu le respecţi drepturile. Pe bune.

Se cred buricul pământului, şi tre' să te porţi cu mănuşi cu ele. Şi nu pricep de ce. La urma urmei, nu-mi fac mie nici un bine dacă mai aduc încă un orăcăitor pe lume, care va creşte, şi va ajunge din ăla de bate din picior şi se dă cu fundul de pământ, şi care mai apoi va îngroşa rândurile campionilor la scuipat coji de seminţe la scara blocului. Îl face că vrea ea, deci n-are decât să-şi aducă scaunul de acasă când se urcă în autobuz, şi să-şi cumpere propria bancă, unde să fie singurul client care-şi plăteşte facturile. Nu e de ajuns că sufăr estetic, văzând-o cum se dublează, ba chiar triplează, pentru că are pofte şi nu se poate abţine? Sau că aterizează direct în pachetul meu cu biscuiţi pentru că tre' să mănânce pentru doi, şi nu şi-a adus decât o porţie de acasă? Din punctul meu de vedere, nu produc nimic; decât dureri de cap şi înmormântări de neuroni. Să spunem "stop" tiraniei maternale; dacă o ţine tot aşa, în curând va fi religie oficială, şi ne vom închina unei statui hidoase, cu burta umflată şi buricul ieşit extravagant de mult în afară.

Pân' la următorii nervi, la bună vedere!

22 comentarii:

  1. In perioada aceasta pe trotuar, langa blocul meu, circula regulat 2 carucioare impinse de 2 mamici vesele...Nu ai loc de ele pt. ca se deplaseaza una langa alta si nu poti sa treci sa la depasesti. Daca stau de vorba trebuie sa le zici: Pardon! Ca sa te auda...Altfel stai in urma lor si le admiri posterioarele. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. bag seama ca te.a calcat urat de tot cineva pe coada ;) ...eu ma abtin ...nu zic nic despre femeile insarcinate.... m.am cam ferit de ele pana acum ...si am scapat usor :d

    RăspundețiȘtergere
  3. @Cristi - ele deja sunt în concediu maternal:D au trecut de prima perioadă nesuferită. până se decid că mai vor unul...

    RăspundețiȘtergere
  4. @Liviu_rx - :))bine ai făcut; nu se ştie dacă mai scăpai cu viaţă altminteri:)))

    RăspundețiȘtergere
  5. in mare parte nu ma deranjeaza chestiile astea ... da' la partea cu mama & cariera sunt mai rau ca tine.

    RăspundețiȘtergere
  6. @INTJ - ştiam eu că fiecare tre' să aibă măcar un dinte împotriva femeilor însărcinate;)

    RăspundețiȘtergere
  7. lol ... nu asa. femeile insarcinate mi se par foarte vulnerabile si asta-mi activeaza deobicei instinctul protector ... stii tu: gene, alea-alea. de fapt sunt convins ca as fi "victima" perfecta pentru orice femeie gravida ... :P

    eu ma refeream la responsabilitatea care o implica aducerea pe lume a unui om si cresterea/formarea ulterioara ... ca la om nu tin jumatatile de masura (ca sa functioneze imparteala job-sarcina sau job-mama). practic, d.p.m.d.v., e vorba de o alegere ori-ori ... nu si-si.

    RăspundețiȘtergere
  8. Eew, eeeewwwww, eeeeewwwwwwwwwww!
    Adica de ce sa le atingi pe burta????
    Vai, m-am facut verde!
    Pe mine ma enerveaza DUPA ce nasc cele care isi lasa copiii sa urle fara sa le puna dop!
    Majoritatea si-i educa, dar ma seaca la ficatzi alea care ii lasa sa urle pana se invinetesc si ii mai si pupa cu dragpe deasupra! Indeosebi la mamele de baieti am observat tendinta asta.
    Mamicile de fete par a fi mai ordonate.Cel putin din exterior!

    RăspundețiȘtergere
  9. @INTJ - mda, bărbaţii sunt mai tătoşi din fire:-??

    aaaa, la aia nici nu mă mai gândesc; nu în seara asta, că-mi fac nervi prea târziu în noapte;)

    RăspundețiȘtergere
  10. @Alexiuss - :))asta da reacţie;) eşti de-al meu (pentru a câta oară???):P

    după e şi mai crimă şi pedeapsă:(((

    mey, cred că da; adică, mamele de fete sunt mai puţin impresionabile:)))

    RăspundețiȘtergere
  11. Mie mi-s dragi femeile care isi fac planuri, calcule si paracalcule, griji si paragriji si pe urma decid, pe la 30 de ani asa, sa aiba un copil. Ele nici nu se alinta, nici nu cer tratament preferential, ba se mai si jeneaza daca il primesc. Au o lumina frumoasa si o demnitate, cumva. Si, da, de regula sunt dintre cele care, ulterior, isi educa progeniturile.

    RăspundețiȘtergere
  12. nu iti plac copiii.ok.nu iti doresti un copil!slava domnului :)) asta trebuia sa scrii intr-un jurnal,nu pe blog.nu se umfla pt ca au uitat de contraceptie ci pt ca isi doresc un copil. sunt sensibile din cauza cantitatii excesive de hormoni. au prioritate pt ca sunt muuult mai vulnerabile.uite un exemplu : autobuz, femeie gravida in picioare.frana brusca.femeia pe jos.bebele mort[in cel mai rau caz] esti incapabila sa pricepi ca este mare lucru sa dai viata.poate de aia toti vor sa le atinga burticile... si acum serios.daca ai probleme cu o gravida du-te si spune-i ei.
    nu va aduce pe lume un orcaitor ci un om.pe care poate il va creste frumos...nimic personal dar...pacat ca mamica ta nu a gandit la fel inainte sa te conceapa :)

    RăspundețiȘtergere
  13. @Mihaela ( Catwoman) - şi le educă pentru că au avut grijă să se educe pe ele înainte;)

    iar ele vor şti că sarcina e a lor; n-o vor trâmbiţa pentru mai multă siguranţă:P

    RăspundețiȘtergere
  14. @Anonim - hmmm... păi, pe principiul ăsta, şi tu puteai să scrii în jurnal, în loc să-ţi exprimi punctul de vedere aici, nu?

    dacă voiam să scriu despre gravide dpdv medical, şi dacă asta ar fi fost "specializarea" posturilor mele, aş fi făcut-o:) aşa, pot să râd.

    o, ba da; aici te contrazic. până începe să vorbească, e orăcăitor; oricât de frumos îl va creşte după.

    cât despre argumentul cu mama... de ce nu vine lumea cu ceva nou? deja e un "arhiutilizat"; nimic personal...:)

    RăspundețiȘtergere
  15. mi-as dori sa te vad in situatia ei.macar o zi:)
    pacat.

    RăspundețiȘtergere
  16. @Anonim - :)) nu cred:)))

    daar... pentru "gravide-proof" există taxi-ul. sau statul în pat la "noră pentru mamă" şi îngrăşat în timp ce ALTCINEVA ia autobuzul şi îi face cumpărăturile. ca să evităm frâna bruscă şi "bebe mort".

    iar "bebe mort" şi frână bruscă nu se pot întâmpla şi dacă stă pe scăunel în autobuz?
    :l

    RăspundețiȘtergere
  17. @Camelia - ah, nu-s deloc tatos, nu-mi plac copiii (decat asa, max. 5 minute), nu cred ca femeile gravide sunt intruchiparea frumusetii, etc. ... da' nu prea rezist sa ajut oamenii la nevoie.

    de exemplu, intr-o zi am luat la autostop o mama cu un copil mic in brate ... dupa ce toata coloana dinaintea mea a trecut pe langa ea. faza dura a urmat cativa km mai incolo ... cand a facut copilu' lipsa mare pe el si a inceput sa miroase in masina. :)) a inceput mama sa se scuze cu texte gen "imi cer scuze" ... da' i-am taiat-o ranzand cu "pai, ma gandesc ca n-am fost nici eu mai bun la varsta aia, stati linistita!". cand sa coboare a vrut sa-mi dea bani si inca razand de faza in sine i-am zis ca are copilu' mult mai multa nevoie de ei decat mine.

    RăspundețiȘtergere
  18. @INTJ - asta-i cu totul altceva... n-are nici o legătură cu gravidele stresante; ţine de cu totul alte categorii:P

    RăspundețiȘtergere
  19. :)
    știai că gravidele râgâie? da, bre, râgâim ca niște porumbele ce suntem :))
    nu-i nimic grațios și extraordinar la o gravidă...
    să-ți zic cum e la mine: pe lângă faptul că nu pot să mănânc și eu ca omul normal, râgâi, sughit, am devenit sensibilă la mirosuri ... e aiurea de tot.
    cel mai tare mă enervează faza cu râgâitul și cu mâncarea. vreau și eu să mănânc ceva bun noooooo, nu se poate că mi-i rău și vomit. salată nu, castraveți nu, borș nu, varză nu, fasole nu. salam nu, brânză nu. frate, nu mai pot!!! doar cartofi prăjiți și pâine goală.
    și cu râgâitul... ies la plimbare cu omu' , râgâi într-una :))
    nu e chiar așa grozav .. și dacă sunt care zic că vaaai ce minunat e, că nu mai pot de bine ... să nu le crezi, e doar de fațadă. e fals.
    e aiurea de tot!!!

    puuuuuupic.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  20. @iculici - HA! am avut în direct prima gravidă care a recunoscut că totul e o conspiraţie; că ni se ascund toate lucrurile nasoale despre sarcină, doar pentru a nu da înapoi. mulţumim, iculici:D

    :*

    RăspundețiȘtergere
  21. :)) aici mergea lejer un "V-AAAM PRINSSS, VRĂJITOOARELOOOR!!!" :)

    :*

    RăspundețiȘtergere
  22. @iculici - păi, da, da' ai zis-o tu, nu te-am descoperit eu în flagrant:D

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger