.

duminică, 24 aprilie 2011

Montignac, răsuceşte-te - p. 2

"Reţeta de slăbit e să simţi că ţi-e foame şi să nu mănânci" - citat dintr-un adept al dietelor. Ideea e bună, n-am ce zice; dacă n-ai mai băga în tine ca spartu', poate chiar ai slăbi. Toate ştiu reţete minune; îs la punct cu tot ce mişcă în materie de diete, dacă le trezeşti noaptea îţi vor recita din Montignac şi nu, nu slăbesc. Cred că au impresia că dacă ştiu cum să slăbeşti, nu mai e nevoie să şi pui în aplicare chestiile cu pricina. Caloriile se ard gândind diete, nu respectându-le, noua filozofie de viaţă.

Marţi se deschide sezonul slăbirii. Trece Paştele şi le vezi pe toate aliniate, pregătite pentru o cură cu ţelină şi rondele de morcovi, gata să dea jos alea 10 kile depuse în 3 zile. Scrâşnesc din dinţi şi visează shaorma; merg pe jos şi se gândesc că, dacă n-ar fi mâncat şi al treilea cozonac, acum ar fi putut să ia taxi-ul; bat mărunţel din buze şi aşteaptă următoarea sărbătoare ca să poată renunţa la încercarea de a slăbi.

Sportul a revenit la modă. Ore la sală? Ce-s alea? Alergat în jurul blocului? Nici măcar. Greutăţi de glezne, ca să mergi cu ele după tine prin tot oraşul. Explicaţia? După o zi de mers cu ele, o să fii atât de obosit încât n-o să-ţi mai ardă de mâncat... Şi toate găinile leşinate, pentru că n-au mai auzit un asemenea argument ştiinţific; în mod clar vor încerca şi ele.

Mi se zbate convulsiv ochiul. În ultimii patru ani am auzit mii de inepţii. Vine una c-o idee, toate-s extaziate şi încearcă; preţ de câteva zile, dup-aia fac raid în frigider. Eu ştiu una şi bună: nu există dietă universal valabilă. Dar dacă n-ai acumula strat peste strat, dacă ai lăsa-o mai moale cu hamburger-ul molfăit la 2 din noapte şi te-ai gândi înainte de a înfuleca şi a douăzecea sarma, poate că n-ai mai fi în situaţia de a te chinui din fiecare an jumate cu măsuri drastice de topire a grăsimii personale.

Şi când aud că n-ai mâncat mai nimic toată ziua, şi-mi înşiri lista, şi cam atât mănânc eu într-o săptămână, te vizualizez legat de banda de alergat 24/24, în timp ce persoane special angajate îţi dau apă şi mâncare cu porţia. Să te văd atunci dacă mai ai de ce te plânge. Slăbeşti garantat, parol!

Pân' la următorii nervi, la bună vedere!

8 comentarii:

  1. Daca Biomed4 foloseai, acum in autobuz erai ;))

    RăspundețiȘtergere
  2. @dreamr - daaa, biomed şi înfometare; parcă nici aşa nu e bine...

    RăspundețiȘtergere
  3. daca imi aduc aminte de spotul ala, inseamna ca a fost cel putin genial :P

    eu zic sa lasam zanele cu zanele si oamenii normali cu oameni normali...

    RăspundețiȘtergere
  4. @dreamr - de obicei aşa stau; pe armate bine definite:P

    RăspundețiȘtergere
  5. E cam nasol pentru persoanele care au un metabolism mai lent...nicio dieta nu le ajuta. Devin obeze. Acolo trebuie intervenit cu alte mijloace medicale.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Cristi - există mereu varianta de a avea grijă ce şi cât mănânci. cazurile cu adevărat "medicale" ies din raza mea de acţiune.

    RăspundețiȘtergere
  7. =))))))))))))))) love you

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger