.

joi, 21 aprilie 2011

Sânge pe bani

M-a lovit ieri o ştire. Da, la televizor, în timp ce-mi făceam regulamentar cafeaua. Ştirista - cu o faţă tragică; tonul - ăla empatic şi plângăcios care la următoarea ştire va deveni bătăios, pentru că va fi vorba de nu'ş ce schimbări în parlament. Şi zicea ea aproximativ aşa: X persoane au donat sânge pentru a avea ce pune pe masă de sărbători. Să spunem, de dragul continuării, că-i tragic. Vai, săracii, n-au cum mânca un cozonac şi-un ou roşu decât dacă donează sânge. Nu că mulţi dintre ei fac asta lunar; da' să spui că se donează sânge în mijlocul lui iunie, n-are nici un impact; impact n-are nici faptul că unii donează doar pentru a ajuta, nu de dragul bonului ăluia valoric. Aşa, dacă e de sărbători, oricare ar fi ele, e prim-plan: uite în ce hal de sărăcie au ajuns; îşi donează propriul sânge pentru o clipă de fericire... Clătinat trist din cap, faţă trasă, evident continuându-se cu lamentări care mai de care mai suculente.

Mai că mi-ar fi trezit nişte sentimente semi-umane dacă s-ar fi oprit aici. Dar nu, povestea continuă. Cutare care tocmai a lăsat juma' de litru de sânge în eprubetă îşi spune păsul. Pe scurt, doar el munceşte; soţia casnică dintotdeauna; un singur salariu, cinci copii. Da' cine te-a pus, frate, să faci cinci? Unu' nu-ţi ajungea? Hai, doi, să aibă companie. Fie, fă-i şi trei, că la a doua sarcină s-au nimerit să fie gemeni. Da' cinci? Păi, nu te supăra, cinci copii faci dacă ai cu ce îi creşte sau dacă eşti atât de bătut în cap încât să nu-ţi cumperi un nenorocit de prezervativ. Cum nu ai cu ce-i creşte, trage concluzia.

Da, o să-mi sară în cap vajnicii apărătoti ai gravidelor din întreaga lume şi al copiilor săraci că sunt inumană. Lăsaţi adjectivele să vină la mine. Da' ăştia de toarnă plozi pe bandă rulantă pentru că nu se pot nici abţine, nici proteja sunt mama umanităţii. Vai, ce frumos populează ei planeta; ce cadou suprem şi ce minunăţie! Bullshit! Nu e nimeni de vină pentru că tu ai crezut că eşti iepure, şi-acu' n-ai nici morcovi de pus pe masă. Ai 5 şi nu te descurci? Ciocu' mic. Măcar nu te plânge, pentru că n-a rămas nevastă-ta borţoasă prin voia sfântului duh; hai, poate o singură dată, dar nu cu fiecare ocazie.

O idee ar fi să se facă copii doar cu permis. În funcţie de venituri şi de personalitatea părinţilor. Să n-aibă voie toţi să se înmulţească după cum îi taie capul, pentru că dup-aia apar la televizor şi-şi frâng mâinile, şi dau vina pe toată lumea pentru că nu trăiesc decent; pe toată lumea în afară de ei înşişi, cu toate că şi-au făcut-o cu mâna lor.

Şi n-ai cu ce-i creşte pentru că-s mulţi, şi poate trebuia să aduni bon după bon şi să pui de-o vasectomie. Era mai utilă decât un cozonac.

Pân' la următorii nervi, la bună vedere!

18 comentarii:

  1. si asa suntem 7 miliarde

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesant ce ai scris.Asa cum ai spus si tu ,cine te-a pus sa faci 5 copii ?Si de ce sotia nu munceste ?Ea este vaca de muls si de facut copii?
    Bine zis ,ciocu` mic .

    RăspundețiȘtergere
  3. @Iulia - păi, ea e mamă eroină; de ce ar mai trebui să mai facă ceva?:)))

    RăspundețiȘtergere
  4. @Camelia - ti-am mai spus ca noi ateii nu putem intelege: oamenii nu fac copii, ei doar incearca ... si incearca ... si incearca ... si incearca ...

    ... (multe repetari ca Domu' e destul de ocupat cu atatea miliarde de oameni pe pamant) ...

    ... si reusesc doar daca vrea Domnul. altfel spus, degeaba te legi tu de ei, cand e clar ca-i voia Domnului ca totul sa fie cum e! :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Asa se intampla din cauza nivelului de educatie si dupa aia persoanele respective apar la TV sa ceara bani.

    Atunci copiii orfani, cei cu boli incurabile, etc. ce sa mai zica saracii???

    RăspundețiȘtergere
  6. OMG! Chestia cu permisul pentru făcut copii este o idee mai veche de-a mea. Great minds think alike. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu în țară eram donatoare de sânge și știu cam ce oameni veneau pe acolo. Normal că oamenii se folosesc de bonurile alea (7 la număr, total 56 de lei), dar ca să fii om care nu are ce pune pe masă de mâncare, înseamnă că nu ai o stare de sănătate care să-ți permită să fi donator (iar doamnele de la donare te verifică foarte atent și oricâtă nevoie de sânge ar fi - că voluntarii cam lipsesc din România - NU vor permite cuiva leșinat de foame sau cu anemie să doneze). Părerea mea e că ăsta e genul de știre de rahat făcută pe genunchi și de umplutură, în fiecare an de Paște. Cât despre făcut copii pe bandă ... nu au educatie ei, medicii aia care ii scot copilul din mama o fac si ei pe banda rulanta, nu stau sa discute cu ea ca are alternative (sterilet, pilule - care in anumite cazuri pot fi oferite gratuit, prin diferite programe). E un lanț al slăbiciunilor. Unul din nenumăratele din România.

    RăspundețiȘtergere
  8. @INTJ - of, mereu uit de chestia asta...
    deci chiar dacă folosesc metode contraceptive, tot vor face copii mulţi, pentru că vrea divinitatea, nu? am înţeles bine? să nu mai uit d'altă dată:))))

    RăspundețiȘtergere
  9. @Cristi - de obicei persoanele care chiar au nevoie de ajutor se plâng cel mai puţin:-??

    RăspundețiȘtergere
  10. @ragnarslife - :))doar minţile cu adevărat mari ar putea gândi aşa ceva:D

    RăspundețiȘtergere
  11. @LiaLia - normal că te foloseşti de bonurile cu pricina; dar nu faci din asta o meserie, clar.

    se tot face educaţie de când eram eu în 5-8; sau se încearcă. da' tre' să ai şi cine să te asculte... asta e mai greu:-??

    RăspundețiȘtergere
  12. @Camelia - vezi? incepi sa intelegi: misterioase si nebanuite (aka intortocheate & incurcate) sunt caile Domnului! doar n-ai crezut c-o simpla membrana sau niste chimicale pot sta in calea vointei Lui. :))

    ps: daca-n porno nu stiu aia (nici el si nici ea) sa puna prezervative cum trebuie, cum sa ai pretentii de la cei ce-s pregatiti mai mereu de paste sau de la cele cu ferma de paienjeni?

    RăspundețiȘtergere
  13. @INTJ - văleeeu, asta înseamnă că oricine se poate trezi oricând însărcinat:)))

    mă gândeam şi eu că unele chestii se învaţă mai rapid ca altele; se pare că m-am înşelat:D

    RăspundețiȘtergere
  14. @Camelia - nu chiar oricine... ca se pare ca desi e drept si alte alea, in cazul asta-i vorba de discriminare pe fata: femeile-s privilegiate ... ceea ce ar fi un argument in favoarea teoriei ca de fapt nu-i El ci Ea, da' asta-i deja alta discutie. revenind: in locul tau as sufla si-n iaurt ... bineinteles dupa lumanari aprinse, rugaciuni multe si dese. :))

    RăspundețiȘtergere
  15. @INTJ - ooo, da, halal privilegiu:)))
    mey, e posibil; la câtă lume îmi pune acatiste=)))

    RăspundețiȘtergere
  16. @Camelia - "halal privilegiu" = (a new form of) denial? :P :))

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger