.

sâmbătă, 23 iulie 2011

Băbeşti

Cică dacă sughiţi, te pomeneşte cineva. Da' în stilul în care mă pocnea pe mine sughiţatul, ar fi însemnat că mă pomeneşte cineva non-stop; şi pe bune că nu eram atât de interesantă când eram ţâncău. Aş fi preferat să se oprească ăl de mă pomenea, pentru că, la un moment dat, ajungeam şi la câte o oră de sughiţat în continuu. Şi-ncearcă-le pe toate: o linguriţă de zahăr. Nope, nu ţine. Trage aer în piept, ţine-l acolo cât numeri pân' la 10, dă-i drumu' şi repetă acţiunea încă de vreo două ori. Bea zece înghiţituri de apă fără să respiri. Bea apă cu paharul invers. Nimic, frate, tot când voia el se oprea.

Şi de-ar fi doar atât... Dacă ţi se zbate pleoapa, tre' să-i administrezi trei cruci consecutive. Nu ştiu de ce, pentru că mă-ndoiesc că se sperie curentul de l-ai tras de trei cruci, da'... merită încercat. Nu poţi să caşti, tre' să te masezi în jurul buricului. Te doare capul şi nu-ţi găseşti starea, descântec de deochi. Dacă nu găseşti pe cineva care să realizeze operaţiunea pentru tine, te autodescânţi; neapărat cu lingura de lemn înfiptă-n brău, pentru că altfel e în van. Te doare măseaua, strângi cu putere de degetul arătător. Ţi s-a aplecat, te masezi cu patos între degetul mare şi arătător; merge şi varianta cu descântatul, dacă găseşti pe cineva care să ştie cuvintele potrivite. Îţi ţiuie urechea, strânge-te de nas şi respiră pe urechi. Vrei să strănuţi şi nu poţi, uite-te la bec. Te mănâncă-n talpă nu, nu te apuca să dansezi; scarpină-te direct, e mai eficient. Iei un căţel sau o pisică, tre' să dai ceva în schimb, pentru că altfel e posibil să n-ai parte de el. Iei un copil "de suflet", tre' să-l dai peste pervaz, altfel moare. Ţi-ai luat ceva nou, trebuie udat "să nu se rupă". Te doare sufletul? N-a găsit incă nimeni leac pentru asta.

Pân' la următoarele soluţii, la bună vedere!

8 comentarii:

  1. aoleu...pe bune? vai de mine...ce-am făcuuut...vaaaiii...nu-mi amintesc dacă am dat ceva pentru anabela...:(((( dar, dacă deja are 11 ani, mă gândesc că totul e ok:D

    da' dacă mă uit la bec cu ochelarii de soare pe nas, mai strănut?:)))

    și ce te faci dacă stai la etajul 9? adică, dacă dai plodu' peste pervaz...uh...:D dacă nu-l dai, mai are o șansă, săracu' de el...:))))))

    ceva nou trebe udat? aham...deci, când mi-am luat laptopu', trebuia să torn apă pe el, nu?/:) :)))))

    dacă cineva ar găsi un leac universal pentru asta, ar fi cel mai bogat, mai iubit și mai prețuit om din lume...:) probabil leac există, dar depinde de fiecare când și cum și dacă-l găsește...:)

    RăspundețiȘtergere
  2. @Inache - clar trebuie să încerci; măcar faza cu etajul 9:D

    probabil că da...

    RăspundețiȘtergere
  3. Pt dureri de suflet recomand a se da peste cap o sticla plina de vodka. Iar daca barurile sunt deschise si simtul umorului e la el acasa, nothing bad can happen:) OPTIMISM-leacul pt dureri de suflet!

    RăspundețiȘtergere
  4. n-am cum să încerc, nu vreau decât copii cu 4 picioare...și pe ăia, sigur nu i-aș da peste pervaz:P

    RăspundețiȘtergere
  5. @Miss Soare - aia-i doar de moment... dup-aia urmează o durere de cap majoră, şi partea cu durerea tot nu trece.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Inache - ăia n-ar sta să-i dai peste pervaz; ar sări singuri:P

    RăspundețiȘtergere
  7. ...inseamna ca o sa imi moara sufletul incet...

    RăspundețiȘtergere
  8. @Anonim - dacă doare, nu înseamnă că e letal. înseamnă că îl ai; şi că da, poţi spera să nu mai doară:)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger