.

joi, 7 iulie 2011

Bac 2011

În ultimul timp n-am auzit decât de bac. Câţi au picat, cum nu s-a putut copia, câţi bani se pierd, ce perle s-au scos, a cui a fost vina, poante cu bac-ul, tricouri cu bac-ul, ba chiar s-ar putea să aibă şi pagină de facebook. Dezastru naţional. I got the point.

Da' nu pricep şi pace bună ce legătură are bac-ul cu ce cadouri au primit ăi de l-au luat. Din câte ştiu eu, jurnalistul tre' să spună că Mihai Viteazul a câştigat la Călugăreni şi să treacă mai departe; nu să se-mpiedice de ce culoare avea bluza lui sau să facă analiză dacă armata purta sau nu culori complementare.

Şi vezi tu, c-am auzit listă completă, cu nume, şi medii, şi ce model de Bugatti a primit cutare, şi oare asta se cheamă mită, şi ăsta e stil în care să-ţi creşti copilul? Oare va aştepta toata viaţa recompensă? Nu carecumva sunt prea răsfăţaţi cei din "generaţia nouă" şi d'asta au picat atât de mulţi? Şi hai să mai turnăm şi-un sondaj de opinie, să-ngrămădim 20 de psihologi într-un studio amărât şi să ne dăm cu părerea, pentru că-n mod clar ajungem şi la etnobotanice, pentru că trebuie să aibă şi ele un rol, şi un mic istoric al bac-ului, bagă şi o anchetă despre care e tipul de încălţări pe care trebuie să-l porţi la examen, şi-uite-aşa mai faci subiecte pentru încă vreo două luni, cât să nu-ţi pierzi job-ul pân' la bac-ul din toamnă.

Eu ştiu una şi bună: cine a vrut să-nveţe, a învăţat, chit că-l aştepta recompensă grasă sau nu, după. Şi de ce te doare pe tine grija că ăla a învăţat pentr-un Bugatti sau nu? Poţi să-ţi economiseşti juma' de salariu pân' la pensie, şi tot n-o să ai bani să-ţi iei unu'. Asta-i problema? Nu mi se pare subiect de interes naţional cum decide cutare să-şi recompenseze odrasla. Şi-n loc să vezi că ăla a luat o notă bunicică, să-l desfiinţezi pentru că îl aşteaptă maşina cu fundiţă după.

Dar, na, asta-s eu. Alţii stau geană doar pentru subiecte d'astea. Pentru că, dacă nu-i suculentă, nu e ştire, frate. Şi dacă ai prins şi momentul în care bagă cheia şi demarează-n forţă, mamă ce apreciat o să fii. Şi, din nou, nu pot să nu mă-ntreb dacă e de vină jurnalistul care alimentează cu subiecte din astea, sau gloata care le cere.

Pân' la următoarea dilemă, la bună vedere!

2 comentarii:

  1. Ahh, m-am saturat, numai vreau sa intru in polemici pe subiectul asta. Cine-i de vina? Gloata.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Lillee - da' daca toata lumea ştie că "gloata", gloata de ce nu se opreşte?

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger