.

sâmbătă, 30 iulie 2011

Karma

Cică lecţia karmatică pe care ar trebui s-o învăţ în viaţa asta e răbdarea. Posibil şi compasiunea, zicea pe undeva. Şi nu pricep de ce, pentru că sunt un munte de compasiune. O eman prin toţi porii, dacă te uiţi în dicţionar, în dreptul cuvântului "compasiune" e poza mea. Şi-n dreptul răbdării, şi al empatiei. Sunt bună, candidă, inocentă şi evlavioasă; mai ales evlavioasă.

Serios vorbind acum... Nu putea fi orice altceva? Nu ştiu, capacitatea de a gândi logic, interesul pentru natură, puterea de a lua decizii, orice. Nu, frate, trebuia să fie răbdarea. Când eu nu pot sta locului două secunde. Când dacă e coadă la bancomat, schimb bancomatul; nu vine taxi-ul în 3 minute fix, mai sun o dată; dacă-mi dai prea multe detalii deja nu te mai urmăresc cum trebuie; mă plictisesc relativ rapid şi cred că pedeapsa supremă ar fi să trebuiască să fac toată viaţa goblenuri. Sau să croşetez. Sau orice altă chestie minuţioasă.

Deci cum aş putea învăţa o chestie n-are nici o legătură cu mine? Ar fi mai probabil să-nvăţ să rezolv integrale sau formule d'alea chimice complicate, în condiţiile în care sunt total paralelă cu "ştiinţele exacte".

Cât despre compasiune, cine a mai văzut Vărsător care să mustească de aşa ceva?

Şi-n ordinea asta de idei, mă uit la lecţiile karmatice, ele se uită la mine, mă simt ca-n facultă, când a trebuit să-nvăţ Отче наш pe de rost. Două strofe, atât avea, da' mi-a luat câteva ore. La examen l-am ştiut perfect; în secunda doi, l-am uitat. De ce aş învăţa ceva ce oricum uit după? Şi da, mă gândesc că-n stilul ăsta e foarte posibil să mă reîncarnez într-un crocodil obligat să ţină dietă pentru a învăţa răbdarea supremă, da'...e-un risc pe care mi-l asum.

Pân' la următoarea aberaţie, la bună vedere!

12 comentarii:

  1. în facultă era simplu: ca să înveți ceva îți trebuia doar memorie bună. cu lecțiile karmice e mai greu, ai nevoie de puțin mai mult de atât...:) și tocmai ăsta-i șpilu cu karma asta, că te "pune" să înveți exact chestiile alea care nu au nici o legătură cu tine! dar da, oricât de reale ar fi "poveștile" astea cu karma and stuff, n-ar avea nici un sens să înveți ceva ce nu simți că-ți trebuie, oricum n-ai folosi informațiile respective:-??
    să te încarnezi într-un crocodil obligat să țină dietă ar fi cea mai faină variantă:))) dar, de obicei, karma e mult mai subtilă și lucrează a naibii de complex, te arde fix unde te doare mai rău...
    bueeiii, ești guru, chiar tre' să-ți explic eu toate astea?=)))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Era o camera mica, gri, cu linoleum verde pe jos. Si 2 geamuri prea sus prin care nu se vedea soarele decat daca imi puneam scaunul sa vad ce se intampla afara. Se vedea numai cerul gri, de cele mai multe ori, pentru ca era toamna. Karma m-a invatat sa am rabdare sa imi pun desene cu flori pe pereti si sa imi cumpar un cactus,(singurul care a rezistat),ca sa nu fiu singura … sa colorez tot. Sa am rabdare ca sa nu imi pierd mintile.
    Si cand altii s-au simtit mai rau ca mine, desi la ei intra soarele in camera, tot Karma m-a facut sa simt si compasiune.
    Dar, stii ce e tare? Ca tot ea si-a pierdut rabdarea si compasiunea si m-a lovit cand eram deja jos. Asta probabil pentru ca voia sa stiu sa nu invat sa tin la ceea ce trebuia sa uit.
    Pe tine nu te-a dovedit Karma! Winner: Cami

    RăspundețiȘtergere
  3. Vino sa te pup. Nici eu nu ma impac cu stiintele exacte cu toate ca, paradoxal, am papat fizica si chimie la greu... Daca nu s-a lipit de mine...

    RăspundețiȘtergere
  4. @Inache - păi, karma zice că ţi-ar trebui, şi nu te poţi pune cu karma. aia ar fi grav...
    poate că şi un guru poate să-şi piardă linia din când în când.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Anonim - vorba inei, karma te loveşte când te aştepţi mai puţin, acolo unde doare mai tare.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Lillee - poţi "mânca" oricât de multă, dacă nu se înţelege cu tine, tot degeaba:P

    RăspundețiȘtergere
  7. cam da, e nașpa dacă te pui cu karma... da' știi care-i faza faină? că unele lucruri le înveți fără să realizezi c-o faci...și uneori nici nu-ți dai seama că de fapt ești altfel, că te-ai schimbat...:))) dar cei din jur observă:D însă de cele mai multe ori nu ți-o spun, că sigur n-ai putea crede că e posibilă și adevărată o asemenea grozăvie...:)))))

    adevărat grăiești:D da' guru ăsta?...nope, n-o pierde niciodată...;)

    RăspundețiȘtergere
  8. bueeiii...știi ce? ia fii atentă ce spui și nu te mai lua de guru-ul meu, da? că vin și te fugăresc prin tot orașul:)))
    asta nu-i nimic, ce contează e că o regăsește întotdeauna...:)

    RăspundețiȘtergere
  9. @Inache - poate ar merita o mamă de bătaie:-??

    RăspundețiȘtergere
  10. sau poate ar trebui să învețe să vorbească mai mult:) uneori ajută...

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger