.

marți, 12 iulie 2011

La bustul gol

Da, e cald, şi-i vară, şi arde soarele, şi-ţi vine să-ţi bagi capul într-o găleată de gheaţă, şi probabil regreţi momentul ăla în care ai hotărât să ieşi din casă, dar, pentru numele divinităţii, lasă-ţi tricoul sau maieul pe tine! Exact aşa cum era menit să fie, nu ridicat să-ţi descopere burta, nu atârnând lejer pe umăr pentru că te-ai decis să-l scoţi, nici măcar într-o poziţie ciudată care să pară semi-îmbrăcată, semi-dezbrăcată.

Nu-s pudică. Nu roşesc dacă te văd la bustul gol, nu întorc capul într-o sensibilă încercare de a mă ascunde. Da', frate, când te văd ditai animalul, cu burta bine ataşată de corp, cu transpiraţia curgând şuvoaie pe pieptul păros pe care ai considerat că ar fi mai trendy să-l laşi la vedere, mai că mi-aş dori să fiu.

Mă-ndoiesc sincer că simţi mare diferenţă între cu şi fără tricou. Diferenţa e pentru mine, săraca victimă inocentă. Pentru că burta ta mă dezgustă, şi părul tău de pe piept îmi provoacă silă. Pentru că, oriunde aş întoarce privirea, e câte un specimen din ăsta. Ţi-e cald? Mori, crăpi, te scurgi? Stai, frate, în casă, sau trage două luni de fiare. Slăbeşte, pune pătrăţele, şi-o să vezi că n-o să mai simţi nevoia de "jos textila".

Pe stradă, în magazine, chiar şi pe terase care odată erau sigure. Îs peste tot. N-o să vezi vreun gagiu bine lucrat că-şi dă tricoul jos din proprie iniţiativă. O să vezi doar imagini de coşmar, cu impresii şi pământ sub unghii. Cu miros specific, de animal asudat şi nespălat cu săptămânile. Din alea de-ţi taie şi cheful de vorbă, şi cheful de băut, şi orice chef. Îţi taie sete, foame, ba chiar îţi vine să-ţi doreşti ger cumplit şi zăpadă de doi metri; măcar aşa ar sta îmbrăcaţi.

Pân' la următorii nervi, la bună vedere!

9 comentarii:

  1. mda...sa stii ca acuma imi dau seama ca asa e....la burtosi le e cald si se dezbraca,ceilalti nu simt nevoia:)

    RăspundețiȘtergere
  2. @Mihai Motrescu - ori nu simt nevoia, ori preferă să "se lase ghiciţi"...

    RăspundețiȘtergere
  3. te inteleg perfect!oricum ma bucur ca ai specificat tu ca daca nu te intrebam eu daca ai vreo problema cu ridicatu sau scosu de tricou daca il vezi p-ala ca arata marfa!? :))

    nu-mi scot tricou vara dar oricum slava domnului ca sunt cum trebuie! :))
    :*

    RăspundețiȘtergere
  4. @bitzasp - "problemă" am oricum ar arăta; dar nu, n-o să vezi tipi care arată bine că fac parada modei dezbrăcaţi...

    RăspundețiȘtergere
  5. Fii multumita ca totusi stai in Bucuresti! In Constanta, avand in vedere ca acolo e marea, gasesti si mai multi burtosi fara tricou! De ce oare nu inteleg ca asta nu le da dreptul de a umbla dezbracat?! :-L

    RăspundețiȘtergere
  6. dezbracati* ( scuze, tastatura de la birou ma termina! )

    RăspundețiȘtergere
  7. @Chocolate Follie - păi, stau în Galaţi:P Dunărea aproape, e cam ca la mare...

    RăspundețiȘtergere
  8. Frate , ce conteaza cine si cum umbla la bustul gol vara ? E clad , oamenii vor sa se racoreasca ! Eu sunt la polul opus ( foarte slabanog ) , si multi dintre cunoscutii mei au inceput sa tot ma tachineze ca oricum nu am nimic de aratat ! E optiunea si dreptul fiecaruia sa faca ce vrea cu corpul lui , decat daca nu vorbin de conditii de igiena , dar asa poti sa puti si daca ai tricou pe tine !
    Pe de alta parte , nu inteleg de ce nu ai specificat si de femeile care isi expun suncile si celulita , si de ce folosesti dublul standard : e okay sau chiar perfect daca un tip bine lucrat isi etaleaza muschii , bronzul , tatuajele .... dar e lipsa de decenta sau chiar ILEGAL daca unul gras sau slab isi da jos tricoul din necesitate ( ca ii este intradevar cald ) , nu ca sa se dea mare !

    RăspundețiȘtergere
  9. @Anonim - Cred că am spus deja că nu e ok nici dacă ar arăta "ţais"; doar că şuncile-mi lezează privirea mai ceva decât un abdomen plat. Cât despre şunci feminine, se regăsesc şi alea, în alte postări.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger