.

sâmbătă, 9 iulie 2011

Samson şi Dalila

Am un adevărat cult pentru păr. Urania ar spune că e caracteristică de zodie. Eu prefer să-i spun "manie". L-am avut scurt, lung, blond, negru, roşcat, bicolor, gelat, spumat, mă rog, cam toate chestiile pe care i le-am putut face.

L-am avut blond şi tuns "castron". A la Mireille Mathieu, zicea doamna mamă. Am îndurat cu stoisim, pentru simplul motiv că era scurt. Şi nu mă mai chinuia bunică-mea cu codiţe împletite, pufuri de păr şi alte animale sălbatice, care însemnau chin total.
Când am ajuns la o vârstă conştientă, l-am lăsat lung. Şi cu breton, şi fără. Pân' mi s-a pus pata iremediabil şi l-am tuns scurt, scurt de tot, cu ţepi la spate. Exact înainte de bac.

Pentru că mă joc constant cu lungimea lui, mi-e greu să înţeleg suferinţa femeilor cu păr lung, în momentul în care se decid să-l tundă. O amică spunea că în păr se păstrează amintirile. Că nu se tunde pentru că nu vrea să uite. Şi-ntr-un fel ciudat, i-am dat dreptate. Asta doar pentru că amintirile mele sunt bine păstrate, chiar dacă m-aş rade-n cap; dar e bine să ai o plasă de siguranţă...

Când am văzut juma' de metru de păr căzând pe podea, n-am simţit nimic. Da, era al meu, dar nu mă lega nimic de el. Poveştile le am în sertăraşe mentale; sentimentele - în inimă. Părul era doar un surplus care mă despărţea de mine.

Şi nici nu cred că femeile trebuie să aibă musai părul lung pentru a fi feminine. Adică... Cred că tărie în feminitatea femeii rase în cap; pân' la urmă cred că ţine de interior, mai mult decât de exterior. Singurul meu regret e că sunt tunsori pe care nu le pot experimenta pentru că nu, nu mi-ar sta bine. În timp, poate-mi voi schimba părerea.

Pân' la următoarea manie, la bună vedere!

7 comentarii:

  1. Citind postarea ta mi-am amintit de cand eram mai micuta si am vrut sa ma tund, iar coafeza a spus "pregateste batista". M-a distrat fiindca era dorinta mea sa-l tund, deci era logic sa nu-mi para rau ;))

    RăspundețiȘtergere
  2. @Cristina - toate coafezele or fi având mania asta? că dacă te tunzi, vei regreta după?

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stiu, dar probabil o fi crezut ca nu-i din propria initiativa :)) Cea la care ma duc in prezent e de parere ca "acum il vrei drept, apoi iar scari, apoi scurt, apoi lung..." si are dreptate. Tot timpul tre' sa schimbam ceva :))

    RăspundețiȘtergere
  4. ai scis frumos:)
    interesant să asociezi amintirile cu părul...nu mi-ar fi dat niciodată prin cap să fac asta:D pentru că e exact cum ai zis tu: amintirile stau în sertărașe și sentimentele în suflet:)

    fericire maximă scria pe moaca mea când am scăpat de părul ăla lung de juma' de metru:))) și, da, evident tot coaforul se uita cum cad șuvițele, și toate madamele alea mă căinau...:-?? de ce erau așa triste ele și sufereau pentru că mă tundeam eu? nush... și nici nu mă interesa atâta timp cât vedeam cum mi se conturează noua freză...:D

    apropo de păr...eu nu pricep femeile care, întrebate de părul lor lung, răspund ceva de genul: îl las lung pentru că așa vrea soțul, cred că m-ar omorî dacă m-aș tunde...; sau: îl am lung ca să mă placă cutare...:| frateee...dacă cutare mă place doar pentru lungimea părului, și io îi fac jocul, mai bine aș sări de pe un pod:-L sau "l-aș sări" pe el de pe, ca să zic așa...:)))) iar dacă, doamne ferește, aș avea un soț cu asemenea concepții, m-aș rade în cap în secunda doi...:))) pentru că. de-aia. pur și simplu.:D

    și, ai dreptate, feminitatea ține de interior, nu de aspect. unele femei sunt mult mai feminine decât par sau decât vor s-o arate...:)

    RăspundețiȘtergere
  5. @Inache - poate că unele femei au nevoie de "aprobare"; sau poate nu au îndeajunsă încredere în ele. nu ştiu:)

    RăspundețiȘtergere
  6. "Când am văzut juma' de metru de păr căzând pe podea, n-am simţit nimic." ... naspa! foarte naspa! ca nu-ti pasa de par e ok, da' puteai sa-l vinzi la un pret bunicel si apoi sa donezi banii ... nu sa irosesti asa o sansa (pentru altii) pe podea.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger