.

miercuri, 27 iulie 2011

Slăbire miraculoasă

De vreo 20 de ani încoace, doamna mamă e într-o continuă dietă. O fi fost ea mai de demult, da' atunci am început să-mi dau şi eu seama. Şi-a fost aşa, un maraton; un antrenament continuu, din dietă-n dietă, de parcă şi-a propus să intre-n Cartea Recordurilor cu cele mai multe cure de slăbire încercate de-a lungul timpului.

Supă de varză. Asta a fost în repetate rânduri. Numai fructe şi legume timp de 10 zile. Piept de pui la grătar, nexam ulei, oţet de mere pe stomacul gol, orez fiert juma' de lună, pastile, ceaiuri şi câte şi mai câte. Se ţine doamna mamă de dietă cât se ţine, vede că n-a slăbit miraculos cele 10 kile promise, se-mbufnează, renunţă la ea, pune la loc alea 2 kile date jos anterior, şi-apoi mai vine cu câte o idee. Zilele trecute am aflat că va încerca regimul disociat. Calea sigură de a scăpa de kilogramele care parcă-i stau pe creier.

Degeaba am încercat să-i spun că nu, nu va deveni Kate Moss peste noapte şi că mult mai sigur ar fi să bage şi ceva sport pe lângă dieta aia. De ce să asculţi plodu', când netul întreg recomandă slăbitul fără efort? Cum să-ncerci să pedalezi puţin, să mergi ceva mai mult şi mănânci ceva light seara, înainte de culcare? Asta ar însemna că n-ai încredere în puterea dietei, care aude, şi se supără, şi bye-bye slăbit miraculos... Nu bag mâna-n foc că, dacă ar apărea spiriduşul ăla verde, irlandez, şi i-ar promite o reţetă minune, doamna mamă nu l-ar crede pe cuvânt şi n-ar încerca. Orice. Da' dacă-i spun eu, clar vorbesc în dodii.

Şi mă uit în jur: fătuci care tot vor să slăbească, şi nu le iese, şi mai bagă o ciocolată-ntreagă pentru a scăpa de depresie, mai încearcă o dietă, mai bagă juma' de cozonac, dieta, sărbătorile, dieta, aniversările, dieta, concediul, şi le vizualizez la 60 de ani, încercând încă să-şi recapete silueta de la 20. Bine, asta în cazul fericit în care au piticii caracteristici doamnei mame, şi nu renunţă undeva până-n 30 la gândul că vor fi, cândva, suple. Pentru că da, ce-i al ei, e-al ei: nu renunţă la speranţă. Şi tare mi-e că la 80 de ani, va trebui s-o păcălesc cu diete inventate, pentru că va fi epuizat toate variantele posibile şi tot nu va fi renunţat la idee.

Pân' la următoarele diete, la bună vedere!

8 comentarii:

  1. ...eu am slabit un kg in 3 zile. Cred ca iti trebuie o motivatie clara.Si daca nu o ai, atunci fa rost de o durere mare, sa vezi ce brusc uiti si ca n-ai mai mancat de cateva zile...
    *('tu' generic)

    RăspundețiȘtergere
  2. da, da, știu ce zici! cum ar putea oare să aibă dreptate plodu'...:-L deși, după un timp, se dovedește că, da, uite, chiar a avut dreptate...:)

    de supa de varză nu vreau să mai aud cât oi trăi...:(((( sau orez fiert juma' de lună...:))) am ajuns mai demult la concluzia genială că dietele-s inutile fără mișcare și fără să-ți schimbi complet stilul de viață. da, slăbești cu ele, cu unele chiar bine, dar, dacă dup'aia te superi pe viață și bagi în tine ca înainte, pui la loc dublu:D așa că, dacă mai are nevoie și de sfaturile altui plod decât cel propriu și personal, o consiliez eu pe doamna ta mamă, și-i explic ce și cum...:))))

    RăspundețiȘtergere
  3. cum se apropie vara cum intra fetele la dieta;))

    RăspundețiȘtergere
  4. @Anonim - total de acord; dar ăsta nu e un mod foarte sănătos de a slăbi...

    RăspundețiȘtergere
  5. @Inache - neee, nu merge consilierea, tot cum vrea muşchiul ei face pân' la urmă:)))

    RăspundețiȘtergere
  6. @cypy - păi, deja suntem la mijlocul verii; n-ar fi trebuit să se oprească?

    RăspundețiȘtergere
  7. Dieta, hai? Stai sa il vezi pe fratele tau cum si-a bagat de tot piciorul! Am vazut ca dupa 4 luni nu se intampla nimic altceva decat ca dau sa lesin pe strada, asa ca am inceput sa mananc orice, oricand, oricat. And guess what? Nu ma mai ingras! Cred ca asta e cheia succesului: sa nu te mai stresezi si sa te simti bine!

    RăspundețiȘtergere
  8. @Marius - fratele meu adevărat grăieşte.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger