.

miercuri, 17 august 2011

Marry me - p. 2

Dilemă majoră în materie de nunţi. Da, au revenit; nu găseşti un loc decent pe-o terasă mai mult decât decentă pentru că toate sunt rezervate pentru miri, mirese şi nuntaşi. Rişti să te calce limuzina aia închiriată care era să dea peste tine şi săptămâna trecută, dar cu o altă nuntă; voaluri albe zboară prin aer, poze trase la indigo, pentru că nimeni nu vine c-un cadru original, tortu', găina şi prosopul. Până aici, toate bune şi frumoase. Deja m-am obişnuit, bat mărunţel din buze şi-mi caut altă cafenea; dacă mai aud o dată marşul miresei pe bune că dau direct la Conservator şi mă reprofilez. Mă fac lăutar cu cobză.

Da' faza-i alta: ce te faci când vrei să te măriţi, şi vrei, şi-ai găsit şi mirele destul de calm care să te accepte, da' nunta tot întârzie? Că nu te mai cere, sau te-a cerut, da' vezi tu că trebuia să te măriţi anu' ăsta, da' nu-s bani, da' parcă nici tragere de inimă nu-i, şi parcă ţi-ai comanda rochia, da' parcă te ţine o aţă, şi dă-i înainte cu plângeri şi plânsete şi bocete, şi fă capul mare oricui găseşti că, mamă, ce te-ai mărita, da' chit că ai cu cine, n-ai cum şi când.

Şi de ce trebuie neapărat să-ţi cumperi rochia? Ai de gând s-o laşi moştenire? N-o să mai poarte nimeni rochia aia, pe bune. Nici măcar tu, decât dacă ai de gând să te măriţi de mai multe ori, şi-atunci clar o să vrei o altă rochie decât la nunta iniţială, şi vai şi-amar, pentru că o să ai colecţie de rochii de nuntă, n-o să mai ai loc în şifonier, şi-o să uiţi de ele, şi ţi-au ieşit fire de păr alb degeaba când ai căutat-o pe prima. Închiriază sau, mai şmecher, mărită-te într-o pereche de blugi şi-un tricou. Clar e şi mai comod, şi mai puţin costisitor; şi nici nu stresezi toată suflarea cu faptul că nu, nu găseşti rochia perfectă. Plus că poţi purta tenişi fără probleme, şi n-o să te plângi două luni după de dureri de picioare şi de spate.

Iar dacă vrei nuntă tradiţională, bate la cap pe cineva căruia chiar îi pasă. Plânge-te la clubul mireselor în devenire, nu-mi da amănunte. Nu mă interesează nici măcar buchetul pe care-l vei avea, darămite restul banalităţilor.

Pân' la următoarea dilemă, la bună vedere!

4 comentarii:

  1. ... eu cunosc un tip, fost coleg de liceu... el si iubita lui s-au luat in "costumele" de microbisti :)) Crazy people :D. N-as face asta, o data pentru ca nu-s adeptul casatoriei, si a doua oara pentru ca nu-s microbist :))... dar, ca idee... mi-a placut curajul si doza lor de nebunie :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta e cam aceasi idee ca si cu primul copil. Aflam din oficiu toate detaliile, chiar si cele de care nu suntem in mod deosebit interesate.
    Mie-mi place sa rezolv probleme, insa nu stiu de ce rezolvarea mea nu ii place nimanui. Poate fiindca implica multa munca, si o patrime nepasare fata de ce crede lumea.
    In plus chiar cred ca o nunta este overrated. Da intr-adevar imi doresc sa ma aflu vreodata in fata altarului, dar nu ma grabesc, si nici nu oblig omul sa ma ia de nevasta. Cand o veni timpul, stie el ce sa faca.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Torden - măcar au avut "the guts" pentru a încerca altceva. şmecheră faza, într-adevăr:P

    RăspundețiȘtergere
  4. @Monique - clar după nuntă vin "micuţii", şi aici tre' să ai nervi de fier ca să rezişti. nu pricep de ce nu vorbesc doar între ele, cele cu adevărat interesate de subiect...

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger