.

joi, 1 septembrie 2011

Toamna se numără bobocii

N-am scăpat de ideea că vara înseamnă vacanţă şi toamna - începutul şcolii. Cu toate că nu mai am demult parte de vacanţe, ci doar de concedii aprobate regulamentar, cu cerere semnată şi ştampilată. Când aud că vine toamna, am o strângere de inimă. Asta înseamnă încă un an trecut; un pas înainte către frig; zile ploioase şi nopţi reci.

Şi chiar dacă şcoala începea la 15 septembrie, 1 era preambulul. Cumpărat de caiete, căutat geanta perfectă, goana după manuale. Şi-am prins şi moda coperţilor la caiet, şi pe cea a etichetelor lipite şi caligrafiate. Un set de etichete era nebunie curată. Alea de-mi plăceau mai mult ajungeau direct pe caietul de română sau de franceză; alea care nu mă dădeau pe spate - matematică, chimie, fizică. Era o ordine în toate. Mă chinuia ideea că renunţ la vacanţă pentru lecţii, teze, sculat dimineaţa, da'-mi plăcea să bibilesc rechizite.

Nu m-a dat niciodată pe spate faza aia cu "toamna e cel mai bogat anotimp". Aş fi renunţat la toate bogăţiile ei pentru măcar încă o lună de vară. Pentru că vara mi-a părut mereu mai veselă; toamna - începutul tristeţii. Şi nu tristeţe cu motiv; din aia de-ţi vine să te iei în braţe, da' nu ştii nici tu de ce, şi-ţi vine să te ghemuieşti în pat, şi să stai acolo măcar până-n noiembrie.

Toamna îl înţeleg pe Bacovia; toamna mă simt Bacovia. Şi bine că măcar 1 asta e soare. Asta înseamnă că pot spera la prelungiri de vară şi, poate, la o toamnă fără dorinţa de gălbenuş. Pentru că nu, nu mai merg la şcoală, da' asta nu înseamnă că nu mai am vise cu lucrări de control. Şi nici că lucrările alea de control nu există cu adevărat; doar că toamna îmi dă impresia că-s mereu nepregătită. Pentru că nu-s la un obiect anume. Îs lucrări serioase, din lecţii de supravieţuire.

Pân' la următoarea toamnă, la bună vedere!


8 comentarii:

  1. Iti dai seama ce stresati eram noi cu scoala daca mai visam si acum lucrari de control?

    Cred ca Generatia 1/2 viseaza scoala pe post de cat-walk si gsm-show-room. Oricum, mai putin stresant decat o lucrare de control :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Toamna e anotimpul meu preferat :). Dar... eu ma pot simti bine si intr-o zi innorata. Acum... ce le place unora, nu le place altora :). Eu nu ma dau in vant dupa caldura verii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Citind postul tau, m-a apucat dorinta aia cu intoarcerea timpului. De-as putea, l-as intoarce, si tot de-as putea, m-as da cu capul de pereti ca nu am pretuit anii de scoala asa cum ar fi trebuit. Na! Ca am ajuns si mare, am scapat de teze si de lucrari, si... ce c***t am facut? Mai misto era atunci!

    RăspundețiȘtergere
  4. @Natural - Nu pot să spun că eram neapărat stresată; oricât de bine aş fi ştiut, ideea în sine mă călca pe ficaţi de pe atunci.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Torden - Dacă îmi dau interesul, cred ca pot găsi ceva preferat în fiecare anotimp; îmi plac toamnele călduroase. Cât despre căldura verii, n-am prins alea 45 de grade la umbră pe care mi le-am dorit anul asta:D

    RăspundețiȘtergere
  6. @LunaSerene - Sunt chestii din anii de şcoală pe care le-aş retrăi, altele pe care le regret. Cu toate astea, fiecare amintire defineşte omul care sunt acum.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger