.

vineri, 11 noiembrie 2011

Alegerea Llano

Să ne aducem aminte de faptul că sunt un banc în materie de tehnologie?
Să ne amintim, pentru că trebuie să-mi aleg un PC pe platformă Llano şi m-am cam pierdut.

Că e noua tehnologie rezultată din fuziunea dintre AMD şi ATI (procesor şi placă video), am priceput-o din prima. Că tehnologia Llano permite plăcii grafice şi procesorului să fie pe acelaşi component, am înţeles după ce am citit megahertzi întregi. Şi-am mai priceput că e un chip APU care măreşte viteza aplicaţiilor şi a „surfatului” pe net, astfel încât compul e „smaller, faster, sharper, and smarter.” Plus că beneficiază de o rezoluţie foarte bună, de autonomie ridicată, temperaturi mai reduse de funcţionare şi consum de energie redus. Procesoarele de clasă A sunt dotate şi cu AMD Steady Video, caracteristică ce permite stabilizarea imaginii video în momentul redării şi cu tehnologia AMD Dual Graphics, cu o creştere de performanţă de 75%, cuplate fiind cu o placă video AMD Radeon.

Bun, şi pentru că spuneam că-s un banc, la alegerea unui PC m-am folosit de link-ul propus de AMD. Şi-am luat-o sistematic. Pas cu pas. Pentru ce mi-ar trebui un comp? Simplu: net; editare de fotografii, dar la un nivel mediu, simplu şi rapid; tras pozele cu pricina pe dvd-uri; vizualizat dvd-urile şi da, din când în când, câte un joc on-line. Şi-aşa am ajuns la concluzia că un AMD A6 ar fi perfect pentru mine. Nu zic eu, zic rezultatele „testului”.

În ordinea asta de idei, paşii mi-au fost conduşi către un Lenovo IdeaPad Z575GM A6-3400M. 4 GB de RAM, 500GB spaţiu de stocare, placă video AMD Mobility Radeon™ HD 6520G2, şi da, un gri închis care nu e negru, deci e diferit. Ce a încântat maxim copilul din mie? Cititorul de carduri 5 in 1.
Probabil că nu l-aş folosi niciodată, dar e unul dintre gadget-uri pe care nu le-am avut niciodată pe mână, deci e clar: se aprobă!

Ce-aş putea face c-un Lenovo Z575? Presupun că ştie să facă mai multe decât mine. Dar pentru că eu l-aş folosi, spun aşa: winamp, youtube, vreo 3 word-uri, 15 ferestre de net cu diferite chestii mai mult sau mai puţin utile. Asta în zilele lejere, când am nevoie să ştiu că nu mi se-nţeapă compul; când am nevoie de viteză nu pentru că aş avea ceva musai de rezolvat, ci pentru că nu sunt dotată cu răbdare. Deloc.

În continuare, filmo-maniacă cum sunt, ce frumos mi-ar sta cocoţată-n vârful patului, relaxându-mă la nu contează ce thriller, HD total şi iremediabil...

Cât despre jocuri... Parcă mi se face poftă de-o partidă nebună de WOW sau de-un Silent Assasin. Asta dacă îmi dă voie răul de mişcare. Dacă nu, măcar ştiu că se poate. Pentru că da, AMD Llano mi-ar permite să-ncerc cele mai şmechere jocuri; cum m-aş simţi după, e deja altă poveste.

Mai spun doar atât: până să ajung eu să aflu cam tot ce ştie el să facă, e posibil să am păr alb. Dar măcar nu va fi din cauza aşteptării, pentru că aş avea un laptop rapid. Aproape la fel de rapid ca mine.

Super Blog
, etapa 18.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger