.

luni, 14 noiembrie 2011

Teroarea din farfurie

Continuând periplu-ul gastronomic, încă mai am dileme. De ce ai vrea să mănânci rinichi? Am auzit de "îţi mănânc ficaţii", uneori chiar şi pus în practică, da' rinichi??? Am avut o singură dată oroarea de a sta în preajma unui rinichi care începuse să fie gătit. Un moment am rezistat şi, dacă uşa n-ar fi fost atât de aproape, aş fi sărit pe geam. E crunt ce se întâmplă acolo. Un fel de Auschwitz în bucătărie. Presupun că cei care îi mănâncă, n-au asistat niciodată la procesul de preparare. Sau aveau nasul înfundat. Da' sincer, cu tot nasul cel mai înfundat, mirosul ăla îţi arde sinusurile, îţi fierbe ochii, e ca şi cum ai bea acid azotic; sau sulfuric. Da. Nu pricep rinichii.

Cum nu pricep nici limba de porc; sau de vită; sau de ce-o fi ea stând în galantar. Arată într-un fel anume. Arată total necomestibil. Arată de parcă ar fi fost folosită la mestecat; de parcă ar avea papile gustative. Aha, chiar le are. Arată de parcă ar vrea să te mănânce ea pe tine. De parcă a mâncat pe mulţi alţii înaintea ta, şi-acum ţi-a venit şi ţie rândul. Brrrr! Spooky!

Da' capetele de pui? Văleeeeeu! Cum se uită la tine din pungă; îţi dai seama că aşa s-ar uita şi din farfurie? Te-ar urmări în timp ce mănânci, în timp ce le mănânci, şi-apoi te-ar urmări din interior. Poate chiar ar începe o conversaţie cu peretele stâng al stomacului. Ăla drept e mai timid din fire.

Şi-ar mai fi câteva, da' altădată. O săptămână de-acu' încolo nu mai mănânc decât salate.

Pân' la următoarele orori culinare, la bună vedere!

5 comentarii:

  1. eh, fii bucuroasa ca n-ai patit ca tipu' de pe travel channel in mongolia ... cand trebuia sa manance ochiul oii deoarece la aia asta era considerata o onoare.

    la lista ta eu as mai adauga si: sangerete, caltabos, toba, burta (ciorba de burta) ...

    intr-un magazin care vinde "specialitati" (gen insecte vii, viermi, etc.) ai fost vreodata? daca nu, eu te-as sfatui sa-ti infranezi curiozitatea ... unele chestii chiar e mai bine sa nu le stim/incercam.

    RăspundețiȘtergere
  2. @INTJ - de oi nu mă apropii decât dacă-s vii.
    ooo, da, le păstram pentru mai târziu; sunt şi ele pe lista non-grata.

    în mod ciudat, mai tare mă chinuie ideea de "rinichi" decât de insecte. da, ştiu, ciudat:P

    RăspundețiȘtergere
  3. Rinichii sunt foarte gustoși. Mie-mi plac. La fel și limba de vita sau porc, e mușchi 100%. Felul clasic de preparare e cu sos de măsline.

    Cineva zicea mai sus de ciorbă de burtă, mi-am adus aminte de ciorba de burtă pe care am pregătit-o acum vreo 2 săptămâni, o minunăție.

    Eu mă tot gândesc, ați mai strâmba din nas în caz de o apocalipsă și mâncare foarte puțină? Mă îndoiesc, strâmbatul din nas e un moft generat de abundență și de dorința de a uita că mâncarea ta a fost un animal viu la un moment dat... cu vise, cu idealuri cu ideologii, cu speranțe să-și trimită puii la facultatea de pui :D

    RăspundețiȘtergere
  4. @Zergu - or fi, nu zic nu; da' dacă pe mine mă terorizează...

    mă-ndoiesc de faptul că, la o apocalipsă, ai mai avea chef/timp/ingrediente să faci o ciorbă de burtă, de exemplu. atunci... mi-aş mânca şi mâna ca să rezist. dar, deocamdată, nu e apocalipsă, deci am toate motivele să "strâmb din nas".

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger