.

joi, 1 decembrie 2011

1

Ultima nemulţumire care dă bătăi de cap unora: de ce n-au hotărât ăştia ziua naţională undeva prin mijlocul verii? Dacă tot e zi liberă, măcar să fie cald, să ieşi să te plimbi... Aşa e frig, degeaba ai liber, că tre' să te-nfofoleşti, îngheţi, nu-i mare scofală. Altfel stătea treaba dacă era vara. Frumos, acolo, un grătar la iarbă verde, mergea berea mai bine pe arşiţă, cânta casetofonul în surdină şi hora se dansează mai bine-n picioarele goale...

Mda... să schimbăm data, pentru că nu-i distracţie pe frig.

Şi să ne dăm patrioţi o zi în an, să ne felicităm că suntem români, şi-apoi să ne-apucăm de spart seminţe în timp ce-njurăm cu patos ţara de cacao în care trăim. Se practică. Să ne plângem că nu ne-am născut în altă parte, să facem planuri despre cum să plecăm mai rapid, s-aruncăm cu noroi dintr-un capăt în celălalt, să ne lamentăm că nimeni nu face nimic pentru noi în ţara asta uitată de toţi, că suntem trişti, nefericiţi şi bătuţi de soartă, da' asta numai după ce am terminat de băut pe 1, şi după ce am strigat patriot şi emfatic "la mulţi ani de ziua noastră!"

Sau mai bine-mi beau cafeaua şi mă bucur că-i 1 decembrie pentru că vine salariul, Crăciunul cu cadouri şi se termină anul. Şi poate se schimbă norocul. Al meu, pentru că de norocul comun cu al altora prea puţin îmi pasă.

Pân' la următoarea nemulţumire, la bună vedere!

8 comentarii:

  1. eusebia petronela totolici1 decembrie 2011 la 12:14

    la multi ani tuturor antal, metzger si soloviev

    si mab
    :D

    RăspundețiȘtergere
  2. @eusebia petronela totolici - tuturor românilor pur sânge!

    hmm...e sfânta mab azi, nu?:D

    PS - da' ardealu' a cui e?

    RăspundețiȘtergere
  3. Oh, ce noroc ai... la mine salariul vine pe zece :-( si am emotii la weekend, ca nu stiu daca o sa fie vineri, sau luni :-))

    RăspundețiȘtergere
  4. @Ana - posibil să mă fi exprimat greşit... salariul nu e pe 1... e la câteva zile după şi da, şi la noi e "legat" de week-end:(

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce zici de 10 Mai?
    Are deja traditie. Si sa intram si noi in randul lumii bune (francezi, americani etc.) care sarbatoresc ziua nationala pe vreme normala

    RăspundețiȘtergere
  6. @Natural - să fie referendum, pentru că pe mine nu mă deranjează 1 decembrie... s-ar putea chiar să iasă ceva.

    RăspundețiȘtergere
  7. El patrone se adapteaza legilor si spune Da,liber, pentru 1 Decembrie,vine romanul si zice "nu,sa fim pe 2 ca sa fie week-end-ul prelungit".
    Si d-aici incep distractia si discutiile.
    Bun,lucram,hotaram noi ca,daca tot lucram, sa ne luam stegulete si un tricolor mic si sa ne simtim bine.Rezultatul; 5%,dar pe mine nu ma mira:cu o zi inainte era la un radio d-asta din fm (nu actualitati si nici prea modern) o emisiune de 15 minute,in care vorbeau despre istoria zilei de 1 si...dupa cinci minute s-a ales schimbarea postului.
    Asa ca iti spun: si cu referendum si oricand ar pica omul niciodata nu va fi multumit.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Fetita Junglei13 - unora chiar nu le e bine dacă n-au o nemulţumire; şi dacă n-au motiv, îl inventează. nu de alta, da' parcă s-ar plictisi să le fie bine.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger