.

vineri, 23 decembrie 2011

Primul cadou

Stăteam eu cuminte seara trecută, cald țigări și muzică, gândind cadouri și surprize, mai un fum, mai dă boxa mai tare, mă rog, planuri d`astea. Când aud cum se deschide ușurel ușa pentru o clipă și-apoi se-nchide la loc. Singură. Halt! Stai să vezi că-i Moșu`! S-a apucat să-mpartă cadourile din timp și-a ajuns mai devreme. Bine, mult mai devreme, da` are o scuză, că-i bătrân și posibil senil; sau s-o fi gândit că am fost atât de cuminte că am dreptul la cadou în avanpremieră...

Și mă-ntorc încetișor, să nu-l sperii și să-i produc un șoc tot cadou, și dau nas în nas cu Cami. Postată mândră destul de aproape de mine, într-o poziție de dat cadouri, ținând gingaș ceea ce presupun că era surpriza mea before Christmas: un foarte real și foarte post infarct șoricel.

Mă uit la ea, se uită la mine, amândouă ne uităm la șoricel. Mă ridic prudent, să nu-i rănesc sentimentele și să creadă că nu-i apreciez gestul și-ncerc să gândesc rapid cum și-n ce mod iau domnul șoricel și să fac ceva ce nu se face cu nici un cadou: să-l arunc nepoliticos la gunoi.

Dacă are cineva impresia că-n momentul ăla Cami mi l-a înmânat frumos și-a așteptat mulțumiri, se-nșeală amarnic! Direct sub pat a dispărut, cu cadou cu tot. Și stau, meditez, îmi storc creierii. Cum o scot eu pe asta de sub pat, cu prietenul Șobo cu tot? Lipsă totală de idei. Și-mi vine gândul genial: Bucur! Ce mai contează că-i două din noapte când e o problemă de viață și de subpat?

Scurt îl trezesc pe Bucur, transmit telegrafic surpriza, salvator vine Bucur și-ncepe recuperarea cadoului. Când l-am văzut cu Șobo scos de sub pat, mi-a venit să-l pup. M-am abținut pentru că, într-un fel, îmi răpea my precious gift. Nu la fel de înțelegătoare a fost Cami, pe care pentru prima dată în 3 ani am auzit-o mârâind amenințător, prelung și fioros. Și năpustindu-se violent asupra lui Bucur pentru a-i smulge cadoul pângărit. Am rămas șocată pe viață și-am mulțumit divinității că pe el l-a considerat personaj negativ. Nu de alta, dar cu mine doarme și n-aș fi vrut să-mi petrec eternitatea cu frica de a nu mă trezi cu gâtul rupt a doua zi... Atât de violentă era.

Una peste alta, situația se prezintă în felul următor: primul dar l-am primit. Mulțumesc, Cami!
Data viitoare poate vine totuși cu ceva mai puțin fost viu, gen o cutie de pate sau o simplă ciocolată. Nu-s atât de pretențioasă încât să-mi doresc cadouri atât de proaspete. Dacă se încadrează în garanția înscrisă pe ambalaj, e perfect pentru mine!

Pân`la următorul cadou, la bună vedere!

8 comentarii:

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger