.

luni, 2 ianuarie 2012

Liber de la stat

După ce a trecut un an de când n-am mai fost la serviciu da, azi a venit vremea să muncesc din nou. E 2 ianuarie. Unii nu muncesc pe 2 ianurie. Că cică e zi oficial liberă. Eu muncesc pe 2 ianuarie și mă întreb de ce ar fi trebuit să fiu liberă.

Înțeleg de ce 1 decembrie a fost liberă, cu toate că am muncit-o și pe aia. Dar înțeleg. Ce nu înțeleg e de ce 26 decembrie și 2 ianuarie trebuie să fie libere. De ce e musai. De ce cei care merg la serviciu se plâng, iar cei care sunt liberi se plâng și ei, din solidaritate cu cei care nu stau acasă.

Căăă, pe 26 e a doua zi de Crăciun. Așa, și? Dacă e ziua mea, e într-o singură zi, nu pot pretinde să-mi zică lumea ”la mulți ani” și pe 14. Și de ziua mea n-are toată lumea liber; ce-ar fi să se burzuluiască și să vrea liber și pe 14, că e a doua zi după nașterea lu` Camelia? E simplu: pe 24 seara dai cadouri, pe 25 ba un colind, ba o felie de tort, pe 26 reintri în ritm, și la muncă cu tine, trântore!

Când eram mică, era liber și a doua, și a treia zi de Crăciun. Da` de ce? Care-i scopul, care-i rostul, care-i șpilul? Dacă mi s-ar spune că pe 13 mai e liber, n-aș comenta. Da` faptul că 26 decembrie TREBUIE să fie liber, mă disperă.

Căăăă, pe 2 e a doua zi după revelion. Așa, și? 31 spre 1 bei și faci baie cu șampanie. 1 o dormi tradițional. Da` pe 2 ce-i? Postludiu la somn?

Și se face atâta caz pe ar trebui să fim liberi, că așa și pe dincolo, că vezi tu, că de fapt, încât îmi vine să-mi pun căștile, să dau drumul la muzică TARE și, contrar obiceiului meu de lene, să muncesc calm, ca-n fiecare zi, numai să nu-i mai aud. 365 de zile de muncă pe an, și din când în când, 366. Uite-așa, numai ca să existe, într-adevăr, motiv de lamentare!

Pân` la următoarea zi liberă, la bună vedere!

4 comentarii:

  1. @Mihaela ( Catwoman) - nu se pune, că tu ai mai puține zile libere de obicei:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai, pe 2 e liber si lber si la zeama de varza. Intelegi? Pe 2 se dreg de-adevarat oamenii :))
    Si pe 3,cand incep nu-s "dresi" in totalitate.

    RăspundețiȘtergere
  3. @FJ13 - deci ăsta era misterul... noroc că m-am dres pe 1 :D

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger