.

vineri, 13 ianuarie 2012

Pisica - p.2

E rece și frig.
O pisică toarce liniștită.

O pisică e fericită dacă o mângâi de două ori și dacă-i umpli castronul cu mâncare. O pisică nu se supără dacă te oprești s-o mângâi. Știe să ceară fără să ceară și să îți spună fără să vorbească. N-are nevoie de cuvinte nici de explicații. Doar este și-o iubești pentru că știe să fie. O să se trezească dacă mă dau jos din pat să-mi aprind o țigară, dar nu-mi va oferi foc. Nu fumează cu mine, fumează prin mine. Și va adormi la loc, înainte să-mi sting țigara.

O pisică ține de cald când se împinge-n tine. Și te poate adormi când toarce abia auzit. Te poate gâdila cu mustățile ca să te trezească și de-abia așteaptă să sune alarma. Ca s-o bagi în seamă. O pisică nu va închide alarma și nici nu va mieuna dacă-i prea devreme. Nu va aștepta cafeaua fierbinte ascunsă sub pătură. Va merge după mine nu pentru cafea, ci pentru că așa are chef. Nu bea cafea cu mine. Și va adormi la loc, înainte să-mi termin cafeaua.

O pisică-mi va aduce mereu ce crede ea că e bun. Și va fi mândră că observ. Și va fi nervoasă pentru că nu apreciez. Va uita până la următoarea ofrandă. O pisică va crede mereu că mă stăpânește. Iar eu mă voi întreba mereu dacă nu carecumva așa e. O să vină să-mi verifice cadourile, și paharul, și farfuria, dar nu se va bucura odată cu mine. Va da de două ori din coadă dezamăgită și se va retrage tăcută. Nu va desface un cadou cu mine. Și va adormi la loc, înainte de a termina eu de desfăcut.

E frig pentru că-i frig afară...

3 comentarii:

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger