.

joi, 29 martie 2012

Cum să rămâi nemâncat

Ajung aseară acasă. Cu chef de-o țigară, un duș, relaxare totală. Și cu pliculețul magic în geantă, special pentru Cami. Pliculețul mov, Whiskas, la vederea căruia înnebunește total și iremediabil, își schimbă vocea, face diverse trucuri, mă rog, ce-ar face oricine, pentru că pliculețele alea sunt nebunie curată, parol!

Și deschid ușa, o salut regulamentar, dau să scot pliculețul când, deodată, reperez dezastrul: draperiile mele minunate, care mă protejează de lumină când dorm și de ochii indiscreți când nu, pe jos. Ambele. Înainte mania era s-o dea jos pe aia din dreapta. Numai pe aia. Acum a evoluat și le dă pe amândouă. Și n-ar fi mare tragedie, dar urcă-te, Camelia, c-un picior pe dulap și unul pe calorifer, întinde-te cât poți și stai și prinde manual draperiile, când tu ai chef de-o țigară și de relaxare, nu de redecorat în urma pisicii.

Mă rog, am bătut mărunțel din buze, i-am explicat ca de fiecare dată că așa ceva nu se face, ca de fiecare dată i-a intrat pe-o ureche și i-a ieșit pe cealaltă, și-am mai stat puțin. Și n-am mai rezistat, și i-am dat pliculețul. Cu speranța că n-o să creadă c-o recompensez pentru faza cu draperiile. Am sperat eu, am lăsat-o să se dispere, și-am plecat să duș.

Nu, n-a luat-o ca pe-o recompensă. Când m-am întors, draperiile erau intacte, la locul lor. Morala probabil a funcționat. Doar că, în loc să mă aștepte iubitoare pe covor, Cami era cocoțată acolo unde n-a mai fost niciodată: direct pe șifonier, aproape făcută bunicuță, c-o figură satisfăcută și plină de ea, șoptindu-mi dulci mieunături. Probabil ceva de genul ”dacă pentru draperii am primit un pliculeț, pentru asta câte-mi dai?”
I-am dat o palmă simbolică la fund și-am trimis-o la plimbare.

Problema e alta: din pliculețul ăla nu s-a-ndurat să-mi lase și mie nici măcar o firimitură. Nu c-aș fi vrut, da` pe bune, era iepure în sos alb, cum să nu te gândești și la suflețelul meu măcar o secundă? Următorul îl mănânc și eu integral, să văd cum se simte atunci!

Pân` la următoarea seară, la bună vedere!

4 comentarii:

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger