.

duminică, 22 aprilie 2012

Părinți responsabili

Nu-nțeleg adulții care vin cu copilul din dotare în cafenea. Mai ales cu d-ăia mici, mici de tot. Nu-mi plac copiii și-mi place să fumez. Dar mi se pare ciudat să pui copilul în cutia cu fum de țigară. Eventual kinderul în căruț și draperie de fum. Țigară după țigară, fumător mai minor decât minorii.

Pe lângă faptul că tre` să stai, să-i păzești, să nu-și rupă capul de vreun scaun sau să nu-i calce vreunul mai înalt, liniștește-l să nu mai zbiere că s-a plictisit, ai grijă să nu înghită furculița sau solnița, îi mai dai și-o porție babană de nicotină, recomandată direct de medic pentru o pereche de plămâni frumos colorați.

Și mai bizar mi se pare că aceeași adulți care n-au nici o problemă cu nicotina se isterizează dacă kidul pune mâna pe o pisică sau un câine, pentru că vezi tu, au microbi, și părul animal poate îmbolnăvi grav micuțul. Atât de matur! Atât de responsabil! Să nu mai spun de scandalul iscat dacă se murdărește pe mâini de praf, sau dacă se decide să se tăvălească prin noroi. Nu e bine, se îmbolnăvește micuțul, cum să-l lași așa, nesupravegheat? Mai degrabă îl iei cu tine și-l înveți să fumeze pasiv. Mult mai ok.

Pân` la următoarea dilemă, la bună vedere!

2 comentarii:

  1. Din aceeaşi categorie i-am "admirat" astăzi pe părinţii care îşi duc odraslele la aer, în parc, dar trag ţigară după ţigară lângă ei...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ei, să nu exagerăm. parcul e parc; ba chiar și fumatul acasă e una. dar în locuri publice și închise e cam ciudat...

      Ștergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger