.

marți, 1 mai 2012

1 mai dilematic

De 1 mai lumea se duce la mare. În Vamă, c-așa-i tradiția. N-am fost niciodată. Niciodată n-am înțeles de ce trebuie să mă-ngrămădesc cu alți mulți inși pe-o plajă. Și nici de ce exact în ziua aia. Plaja-i acolo și pe 2 mai, ba chiar și-n iunie, și-n iulie-i mai cald, și-oricum ar fi tot mai mult îmi plac plajele mai puțin populate.

De 1 mai se fac ieșiri la iarbă verde și mici pe grătar. Și iarba verde și micii mi se par la fel de buni în oricare zi a anului. N-o să mă vezi cu pancarte împotriva 1 maiului organizat și exact la fel pentru restul lumii, dar nici pe tren în drum spre mare sau cărând dictai grătarul pentru un picnic obligatoriu.
Cică e ziua muncii, care se sărbătorește prin stat. Prin stat o cinstesc și eu. Cu toate că preferam să pice cu vreo două zile mai târziu. Da` nu știu de ce mi se pare impusă organizarea aia și vocile mirate care te-ntreabă: CUM? NU TE DUCI LA MARE DE 1 MAI? Păi, vezi că nu. E forțată alegoria. Și tocmai pentru că e musai să vezi marea în perioada asta, n-o s-o văd. Distracție forțată. Impusă. Nu, mersi.

De 1 mai îmi bubuie boxa în ureche, că e mare concert mare exact lângă mine. Populație care n-a plecat la grătar, da` care n-are nici chef să stea în casă. Pericol pentru țigările mele, că e magazinul exact lângă concert și mulțimea e tămâiată și anafurisită deja.Și tre` să mă strecor sau să găsesc altă consignație, că nu-i rost de liniște; ba chiar să-mi mut cuibul departe, departe de tot. Nu de alta, dar țin la urechile mele.

Și de-abia aștept să fie 2 mai, să treacă febrilația și anul ăsta, și să pot spune că mai e un an până la 1 mai următor. Ca orice altă sărbătoare, mă bagă-n ceață pentru că toți au planuri total previzibile și eu încă nu știu cu ce să mă-mbrac.

Pân` la următoarea dilemă, la bună vedere!

4 comentarii:

  1. Stii ce se intampla? Esti redus la stadiul de patruped numit Ghita, adica la asta te-ar vrea redus, sa ma fac inteles mai bine, curentul, sa zic asa. Vrei papica? Mars in troaca! Insa troaca e-n cotet, unde nub e tocmai curat. Solutii mai exista, dar multi nu le prea vad, sa zicem, de... urechi :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. să-și scurteze urechile, zic! poate așa scapă de ”ce face unul, face toți”.

      Ștergere
  2. Nici eu nu suport aglomeratia si tiganeala pe metru patrat...

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger