.

marți, 22 mai 2012

Camera de urgențe - p.5

Dacă mă doare stomacul, beau un iaurt și trece. Da` dacă nu trece, asta înseamnă că e posibil să am ulcer, nu? Și-n interiorul meu să se creeze gaura neagră care mă va înghiți, încet dar sigur, din interior. La un moment dat nu va mai fi decât o mână de Camelia, care va dispărea și ea, înghițită de stomac.

Dacă scap de ulcer, dau în probleme pe partea dreaptă. Nu, nici nu lua în calcul faptul că te doare și-n stânga și te dor și mușchii pentru că da, ai febră musculară. Nuuuu, te doare-n dreapta, clar mori. Ce-i în dreapta? Ficat, colon, chestii, noroc că apendicele nu mai locuiește acolo, dar sunt alte chestii minuscule care pot să fie într-o stare gravă și de plâns. Exact! Dă fuga la ecograf, trage-le-n poză, convinge-te că-s în regulă toate și de-abia dup-aia adu-ți aminte că da, ai tras ca nebuna de fiare și febra musculară ține câteva zile, nu trece doar dacă stai în pat.

Și normal că faci o cădere de calciu. E normal. Adică nu e tocmai normal, da` e normal pentru mine. Și prea multe căderi de calciu sunt semn de osteoporoză. Uite, deja mă doare fluierul piciorului. Nu, nu m-am lovit, e o durere ascuțită, în interior. Vai, mie! Da` uite cum plouă, maică, și de fiecare dată când plouă, simt puiul ăla de reumatism care nu seamănă cu o osteoporoză, seamănă a exact ce este: reumatism mititel, care nu dă niciodată greș în materie de previziuni meteorologice. Niciodată! Deci am scăpat și de data asta.

Aha! Tușești! E grav, nu? Mai ai puțin și mori, nu? Ia fă poză și plâmânilor, și tremură cât aștepți rezultatul, că n-ai de unde ști, că-s plămâni de fumător de vreo 10 ani și nu poți ști niciodată. Și când vine tanti cu poza, adu-ți tu aminte că te doare și-n gât, c-ai băut rece și ai cam răcit, da` e mai simplu să te gândești că mori decât că e o simplă răceală. Perpelește-te în așternuturi, pentru că răceala ar fi fost un răspuns prea simplu și la-ndemână, și răspunsurile simple sunt mereu dubioase.

Na, c-ai scăpat și de data asta! Bucură-te rapid, până nu-ți mai vine vreo idee apocaliptică. La toți medicii ai fost, da` la ăla care chiar ți-ar pune un diagnostic corect să nu te duci, că nu se știe dacă nu te cadorisește direct c-un carnețel roșu. Keep away from the shrink!

Pân` la următoarea manie, la bună vedere!

3 comentarii:

  1. și ziceai că ai pe tine cămășuța aia albă? :D

    plămânii taie-i de pe listă, n-au nica, în poza aia ești mai frumoasă ca-n toate celelalte pe care le ai tu... :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mi-am scos-o, c-a trebuit să mă duc la serviciu :D

      mda, știu, dar peste ceva timp tre`să repetăm figura :))

      Ștergere
  2. ești sigură, sigură că vrei s-o mai repetăm? :))

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger