.

luni, 21 mai 2012

Egalitate, dar nu pentru căței

Pe toți îi pocnește mania renovatului exact când eu am chef să dorm. Și-nțeleg, vrei să văruiești, să dai o mână de vopsea, hai că-nțeleg și 3 cuie împușcate în perete. Vrei să-ți pui rafturi sau tablouri. Înțeleg. Da` când o lună-ntreagă nu te văd cu bidineaua în mână, nu văd pete de var, doar aud bâââr! bâââzzz! hodoronc-tronc! mă-ntreb dacă vrei să renovezi sau doar ți-ai propus să-mi testezi limita superioară a nervilor.

Evident că bârâitul începe la 8, când eu dorm dulce și candid, și se oprește la 13, când mă trezesc. Că cică au program de zi. Păi, bine, mă, eu am program de noapte. Ce-ar fi ca, atunci când mă trezesc, să m-apuce renovatul? Găsesc eu câteva cuie de bătut, nu-i problemă. Plus mașina de tăiat tablă a lu` Bucur. Let the party begin!

Da` nu, că dacă m-apuc eu la ora prânzului lor, risc să mă trezesc c-o gloată de vecini turbați că le stric siesta. Și cum să fiu atât de nesimțită și de indolentă, încât să nu mă gândesc că poate dorm copii la ora aia, că poate ei îs obosiți după atâta bârâială și că, dom`le, puțin bun simț!

Și ferească sfântul chiar să fie nevoie să bârâi ceva mai mult timp. Risc să-mi iau amendă pentru disturbarea liniștii publice. Pentru că încă există orar pentru treaba asta, chit că eu n-am timp să dau cu aspiratorul decât duminică, la ora 10 seara. Cât de păgână pot fi!

Așa că invit toți vecinii gospodari să pună mână de la mână, să-mi facă izolație acustică, și-apoi n-au decât să dea și cu tunul ca să-și încerce buncărele de-abia construite. De-abia atunci o să spun că nu-mi disturbă liniștea mea personală.

Pân` la următoarele aventuri, la bună vedere!




6 comentarii:

  1. Defapt, asta e un program normal. Am avut odata niste vecini care au angajat lucratori de la 7 dimineata pana la 10 seara!!!Cu tot cu pauza de masa. 3 zile la rand.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. după 3pm n-au decât să muncească până nu mai pot. dar 7 mi se pare infernal. sigur nu voiau să rămână singurii din zonă?

      Ștergere
  2. :)...nu cred. Le place compania. În fiecare săptămână le vin musafiri. Rude din nu'ş ce colţuri ale ţării.
    Şi nu, nu sunt tipul care se uită pe vizor dar văd maşinile parcate în faţa blocului şi când urca ei, zici că vin plugarii să-mi colinde. Sunt ca musca'n ochi, da' numa că-n ureche.
    Şi lasă, nu cred că mai ţine mult. La un moment dat, o să rămână fără bani, nu au cum să renoveze la nesfârşit. Sau se revoltă ceilalţi vecini. Una din 2. ( Nu se poate să fii singura).
    P.S:Scuze pentru pomelnic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. își iau câte o pauză, strâng iar bani, și o iau de la capăt. e posibil, să știi

      Ștergere
  3. Mai, pe vremuri exista o chestie "comunista", numita :ora de liniste" de fapt doua ceasuri, intre 15 si 17. Iar seara dupa 22 era stingerea, mama ma-sii de viata! Acum nu mai exista nimic, nici macar bun simt...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dacă ”ora de liniște” ar fi între 7 și 13, aș fi mulțumită :P

      Ștergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger