.

sâmbătă, 16 iunie 2012

Soare din `32

Am luat tramvaiul ca să nu se mai țină gaborii după noi și, după ce-am urcat și-a pornit tramvaiul, ghici cine se strâmba la gabori. Da` ghici cine a oprit tramvaiul, și-a trebuit să coborâm, și ca naiba că nici bilet n-aveam, plus că e rost de amendă dacă ai insultat organul și stai și gândește-te cum să promiți că nu mai faci. Că nu-i mai insulți, adică, că fără bilet am tot mai mers. Am scăpat.

N-am scăpat în Cluj, când am vrut să iau bilet de la șofer, și șoferul s-a făcut că nu vede și controlorii au înfipt o amendă monumentală. Asta după ce-am petrecut juma` de oră la capăt de linie, cu ei cerând buletinul și eu încercând orice ca să nu-l dau. Până au zis că cheamă poliția, și acolo s-a terminat tot. Am plătit, evident.

Dar cel mai tare era să iei autobuzul de la Modern, să te-nghesui și, la capăt de linie, să găsești locuri și să te lăfăi ca boss-ul. Doar că era în piață capătul, și era oră de vârf pentru băbătii, și voiau locul deja ocupat, și dă-i cu discuții în tot autobuzul despre tineretul din ziua de azi și lipsa de respect a elevilor. Mă, și ce bine era să stai jos, cu gașca de babe crăcănate lângă tine, tu - jos, ele - în picioare, tu - uitându-te pe geam, ele - fierbând în suc propriu.

Eu nu-nțeleg asta: pensionarii sunt tot timpul în autobuz. Adică, ce fac? Pleacă de dimineață de acasă, ocupă un loc și se plimbă toată ziua? N-au treabă? N-au bănci în parc? Pe bune, îs tot timpul ciotcă în  autobuz. Că-i gratis abonamentul, știu, da` și aerul din parc e gratis.
 Dilema vieții mele: îs de la 7 dimineața prin oraș, și tot ei se plâng că fac infarct de la căldură. Păi, dacă ai sta în casă, n-ai mai face infarct de la căldură. L-ai face pur și simplu, dar n-ai mai avea motiv să te plângi.
Și da, clar primarul și guvernul sunt vinovați că e caniculă, pentru că asta fac ei; din când în când, dau drumul la căldură, și nu fac nimic să bată vântul. Plus că dacă plouă, tot vina lor e. Îți spun drept, sunt niște hoți care fură, pe rând, soarele sau ploaia, în funcție de meteo. Oricum ai da-o, nu-i bine.

De asta eu acum o să chem un taxi.

Pân` la următoarea dilemă, la bună vedere!

8 comentarii:

  1. Da, păi au abonament gratuit pensionarii. Tătă ziua se huțuie pe transport, dimineața, seara cu ori făr'de rost.

    RăspundețiȘtergere
  2. tramvaiul e cel mai mirositor mijloc de transport ever...

    mama are abonament gratuit, da' când merge pe undeva, merge cu mine, cu maxi :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Cafeaua mea. Imi incep ziua cu tine, Cafelia Bucur.
    Cius!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger