.

duminică, 26 august 2012

Brain juice

Lu` Einstein i-au păstrat creierul într-un borcan. Ca să-l studieze, să descopere secretul genialității, să facă suc de creier și să-l bea dimineața, pe stomacul, gol, în speranța că inteligența se ia. Simplul fapt că s-au gândit la asta îi face retarzi.

Și creierul lui Lenin l-au păstrat, probabil din aceleași motive. Sau pentru că rușii sunt psihopați și ei nu voiau să facă suc, voiau să facă vodcă.

N-am nimic cu rușii. La fel cum n-am nimic cu ungurii, francezii sau americanii. Doar cu anumite specimene. Rușii care-și țin prizonierii ca pe animale, bunicii habotniciei și a ochelarilor de cal.
( BTW, Free Pussy Riot! ) Ungurii care aruncau cu cartofi, borcane și pietre când venea trenul de la Galați. Francezii care vin și-ți strică vacanța pentru că mișună peste tot, cu camera de filmat după ei, strigându-se fonfăit și ostentativ Ernest și Etienne. Americanii care consideră patriotism să se ducă să moară-n Vietnam pentru că-n mintea lor creață ăia ar veni și le-ar invada teritoriul. De parcă vietnamezii n-aveau orezul lor de cultivat, trebuiau să treacă oceanul ca să mănânce orez american. La fel și americanii care cred că Europa e o țară unde se vorbește franceză.

Pân` la urmă, fiecare cu retarzii lor. Și cu tarele lor, și cu crimele lor, și cu vagabonzii, săracii, maniacii, psihopații, plini de zel, delăsători, lași, curajoși, luptători, legume, deștepți, cu haz, cu talent, sadici, ironici, cu curul gol în supermarket; oamenii îs la fel peste tot, depinde doar cu care ai norocul sau nenorocul de a intra în vorbă.

Și dacă Ion o omoară pe Maria, e o crimă ca oricare alta. Da` dacă Ion îl omoară pe Etienne, atunci e grav. Cum a putut? Ce imagine ne facem în lume? Numai la noi se putea întâmpla așa ceva!
Corect! Numai la noi faptul că Ion l-a omorât pe Etienne e văzut ca băștinașul care a omorât un străin. Oriunde în altă parte ar fi un om care a omorât un alt om. Da` hai să ne căinăm și să ne turnăm cenușă-n cap că străinul ăla a avut ghinionul să treacă pe lângă Ion și să i se termine timpul. Maria? Cine e Maria? Probabil îl înșela și a meritat s-o omoare-n bătaie. Da` Etienne e francez, de ce a trebuit să-l omoare?

Dacă tot i-au păstrat creierul lui Einstein să-l facă sirop, n-ar putea să extragă și suc de panda? Că am auzit că sunt exemplul perfect de antirasism: alb, cu negru și asiatic. Poate un cocktail între  cele două ar schimba multe chestii.

Pân` la următoarea revelație, la bună vedere!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger