.

vineri, 3 august 2012

Nimic sfânt

E musai să mă tund, altfel ajung în curând ca Rapunzel. În Tangled.
Și pentru că de ceva luni încoace coafeza mea preferată a fost în concediu maternal, am zis că e mai sigur să sun, să văd dacă s-a întors și să-mi fac o programare. Dacă nu s-ar fi întors, aș fi amânat cu încă o lună tunsul. Și aș fi început să-mi împletesc părul, ca să nu calc pe el. Sunt o sirenă și nu mi-e rușine s-o recunosc.

Sun, aflu că s-a întors, că muncește doar de la 9 la 13, da, și sâmbăta, doar de la 9 la 13, da, poate să mă înghesuie în programul ei încărcat, da, da, nu-i nici o problemă, da, sigur, nu, de după amiază nu lucrează, doar de la 9 la 13 pentru că, știi (și aici un ton complice) alăptează. Rewind. Nu, de după amiază nu lucrează, doar de la 9 la 13 pentru că, știi (și aici un ton complice) ALĂPTEAZĂ!

Știam c-a fost în maternal. Mi-am dat seama după amănunte subtile, gen burta care creștea de la un tuns la altul, nu cred c-a stat mai mult de 5 luni în concediu, nu-mi închipuiam că deja își hrănește copilul cu cârnați și tocăniță dar, în numele bunei zeități a celor care nu vor să-și vizualizeze  coafezele drept mamifere care nasc pui vii și-i hrănesc cu lapte, de ce a trebuit să-mi împărtășești asta la telefon?  Nu mai există nimic sfânt pe lumea asta? Lipsea să-mi spună că folosește o pompă de muls și că obișnuiește să păstreze laptele în frigider, cu etichete, ca să nu se confunde cu laptele pe care-l bea la cafea.

Nu sunt pudică. Nu vorbesc sotto voce când vine vorba de sex, tampoane sau ginecolog. Dar imaginea unei persoane profesioniststrăine alăptând e prea mult, chiar și pentru mine. Alăptatul nu e făcut să fie public decât dacă ești pisică. Atunci mă înmoi. Mă softizez. Când vine vorba de coafeză, mă aricizez și-mi pun mâinile la urechi, strigând tare blablablablabablaabala, I don` want to know!

Prefer să șterg amănuntul ăsta din minte, ca atunci când dau ochii cu ea să nu o vizualizez pregătind prânzul copilului, despuiată și cu pompa aproape, făcând rezerve pentru o gustare ulterioară. Nu e imaginea pe care vreau s-o am despre persoana căreia îi încredințez prețioasele-mi pletele.

Pân` la următoarea manie, la bună vedere!

10 comentarii:

  1. Cand o sa devii mama o sa-ti schimbi optica. Ti-o spun ca parinte. Si eu priveam lucrurile la fel ca tine...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ideea e că n-o să devin.
      și dacă, cumva, prin absurd, ne lovește apocalipsa, cataclismul și sunt singura persoană de sex feminin de care depinde salvarea planetei (?!) tot o să-mi hrănesc copilul în intimitate.

      Ștergere
  2. It's a pity you don't have a donate button!
    I'd without a doubt donate to this fantastic blog! I suppose for now i'll settle for
    book-marking and adding your RSS feed to my Google account.

    I look forward to fresh updates and will talk about this blog with my Facebook group.
    Talk soon!
    Here is my web site - check this out

    RăspundețiȘtergere
  3. Si zici ca ai vazut-o alaptand copilul ??? :-w ... wtf ??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nuuuu! m-a anunțat gagica de la recepție că ăla e programul coafezei pentru că alăptează. aș fi fost traumatizată s-o și văd.

      Ștergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger