.

vineri, 14 septembrie 2012

F@##%#$@#

Sufletul maichii Dobriți e evitatul unei înjurături, pension style. Pentru că o persoană crescută la pension nu înjură. Folosește expresii bizare ca să-și verse nervii, fără să știe tot mujicul că, pân` la urmă, tot de cacao l-a făcut. La fel și sictir! Hai, sictir, cu referire la chibrituri care nu se aprindeau, uși care nu voiau să se-nchidă, și-alte treburi, socoteli, acareturi, daraveli.

Prea puțin am auzit înjurat sănătos în copilărie. Anafură, cădelniță și biserică. Uneori și agheazmă. Înjurături bisericoase. Dacă era mai gravă treaba, se apela și la colivă, dascăl, paștele mă-tii. Mă-ntreb cum am ieșit așa de departe de cele sfinte ținând cont de mediul pios în care am crescut.

Se mai băgau picioarele, de cele mai multe roi cu precizarea că-n pantofi. Ce pușca mea! și nimeni din familie nu deținea nici o armă și-un du-te-nvârtindu-te în urma căruia nimeni nu devenea titirez.
`tu-ți morții mă-tii cică e urât și dizgrațios. Îmi pare puțin necrofil, da` nimeni nu-mi împărtășește opinia.

Numai cât spui ”înjurat” parcă e deja urât. Te-njur! Te-njur de familie e cel mai grav. Te-njur! Înjură-mă, că nu prea-mi pasă. Toată lumea ignoră efectul terapeutic al înjuratului. Nu birjărește, nu pe stradă, nu din 5 în 5 minute. Când îți dai cu ciocanul peste degete, nu-ți duci batistuța parfumată la gură și nici nu spui ”au! ciocan rău ce ești, mi-ai strivit unghiuța!” Nu, frate! Ciocanul ăla tre` să afle că e un nenorocit alcoolic, pedofil și curvar pentru că ți-a torcoșit bunătate de deget și pentru că doare ca naiba. Tre` să sufere măcar cât tine. Tre` să-l faci cu ou și cu oțet. Să-l blagoslovești cu cele mai nasoale chestii care-ți trec prin cap. Să-l înjuri suculent până-ți trece amocul și dup-aia să te prinzi că ai geamurile deschise și vecinii se pendulează prin curte. Ghinion!

Nu-mi plac femeile care pot fi confundate cu birjarii. De fapt, nici cu bărbații nu stau prea bine. Da` zi și tu,când te lovești cu ciocanul, cum să zâmbești frumos, să taci și să-nghiți? Impossibru!

Pân` la următorii nervi, la bună vedere!

4 comentarii:

  1. Ha! Pai sa te tii injuraturi necrofile/sacro-sancte/porcesti/de la usa cortului! Cum adica sa nu ii zici ciocanului de ma-sa si de tot neamul lui de la maimuta incoa'?

    RăspundețiȘtergere
  2. hehehe, avea bunicul meu una frumoasa cu mama eva :)))

    Ai de la mine o nominalizare, dar si o leapsa de lectura si de vacanta.

    Te bagi la leapsa sau la un comentariu?

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger