.

duminică, 30 septembrie 2012

Septembrie 31

Sunt Marele Rastafarian când am chef de relaxare. Când nu vreau să-mi fac planuri, când nu vreau să mi se facă planuri, când nu vreau să-mi fac scenarii, când n-am chef de supoziții, propoziții, opoziții, prepoziții. Când nimic nu mă poate scoate din starea de visare de bine pe care mi-o autoimpun. Când nu am amintiri de trecut și nici idei de viitor. Doar prezent. Continuu, ca la gramatica engleză, pe care nu mi-am bătut capul s-o învăț ca lumea.

Ironia e că am învățat gramatica franceză, fără să mă descurc excelent la cea română.
Teoria mi-a dat mereu bătaie de cap. Nu știu să explic, nu vreau să explic, sunt prea leneșă ca să explic. Prefer să-ți arăt. Sau să te las să crezi ce vrei, când explicațiile mele nu te-ar satisface.

Sunt loază și năpârcă. Sunt lepră. Sunt un gălbenuș în oul lui, sunt magazinul de vise, sunt alfa și omega, sunt teama care te ține treaz, umbra de pe perete, sunt monștrii care deveniți, sunt coșmarul universal. Sunt omul care traduce din versurile altora și recunoaște când o face. Acum.

Sunt Marele Procastinator când spun că de mâine mă apuc de sport, că de mâine o să fiu mai ordonată, că de mâine voi fi mai conștiincioasă, mai calmă, c-o să fumez mai puțin, c-o să mănânc mai sănătos, c-o să beau mai puțin, c-o să fac curat, c-o să-mi caut tricoul pe care nu-l găsesc de două luni. Mâine e azi-ul procastinării. De mâine o să fiu mai puțin împiedicată, mai atentă, mai tolerantă, mai puțin eu. De mâine n-o să fiu mai puțin eu. De mâine o să fiu total eu. De mâine, nu de azi, că azi e duminică, 30 și mâine e luni, 1. Momentul perfect să fii din nou tu. Adică eu.

Sunt Marele Guru când scriu astea. Guru cu țigara-n stânga și scrumiera tot în stânga. Mâțele mele care n-or să sesizeze diferențe, pentru că ele oricum nu dau doi bani pe cum sunt, atât timp cât le mângâi și le dau de mâncare. Totul meu la mine-n gând, bucăți scrise, cuvinte-mprăștiate și-un octombrie pe care-l vreau cald. S-a terminat septembrie, mă pot trezi. Un alt septembrie, un an, doi ani, octombrie cald și eu mai ceva ca un 3 în 1.

Pân` la următoarea revelație, la bună vedere!

2 comentarii:

  1. Si septembrie, si octombrie, si noiembrie, si decembrie, pina si ianuarie vin cu de toate pentru toti, ca la market..Noi alegem ce ni se potriveste, sau credem ca ni se potriveste.
    Chiar, luna cadourilor e numai decembrie? Ca meritam mai mult, pai na..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. votez cadouri în fiecare zi; chiar dacă e ceva banal, gen simpla prezență...

      Ștergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger