.

miercuri, 12 decembrie 2012

Cum să supraviețuiești apocalipsei

Eu zic că nu e întâmplător faptul că a început să ningă pe 12. Pe 11 seara, dar nu ne mai încurcăm în detalii. A început acum să ningă pentru ca, până pe 21 când se anunță sfârșitul lumii, apocalipsa să fie gata. Pentru că da, am o teorie cu privire la apocalipsă.

Relaxează-te și imaginează-ți: o să ningă, și-o să ningă și-o să ningă constant, fără să se oprească, și-o să ajungă zăpada să acopere totul, chiar și blocurile de 10 etaje. Mașinile de deszăpezire n-or să mai facă față, pentru că o să fie atât de multă zăpadă, încât n-or să aibă unde s-o depoziteze pe aia pe care încearcă să o dea la o parte. Un frig constant, o ninsoare constantă, toată lumea prinsă în case, la un moment dat o să pice rețelele de telefonie, netul, țevile or să-nghețe, o să fie din ce în ce mai frig, totul o să fie un mare alb și toți vor muri fie sufocați în case, din cauza lipsei de oxigen, fie înghețați, fie foarte înfometați.
Asta-mi trecea mie prin cap astă-noapte, până să adorm.

Păi, dacă vine snowapocalypse, tre` să ne pregătim, nu?
Deci primul lucru de făcut e făcut rost de provizii. Destul cât să supraviețuiești în căutarea soluției salvatoare. Partea nasoală e că eu n-am schiuri, și nici nu știu să schiez. Orice altă șansă de supraviețuire e exclusă: șanț nu poți să faci ca să ieși din zăpadă, tunel nici atât. Oricând există pericolul ca zăpada aia să se prăbușească și să te îngroape. Deci trebuie lucrat pe deasupra. Se improvizează un soi de placă de sky dintr-o ușă mai solidă, te urci pe bloc, dacă n-ai murit până atunci, și-ți dai drumul la vale cu ușa, în căutarea salvării. Trebuie să fie pe undeva un punct de ajutor. Dacă nu-l găsești, pornești în continuare cu sania ta, cu proviziile tale, înfofolit până-n dinți, făcându-ți culcuș prin zăpadă, până dai de viață. Placa îți va fi cel mai bun prieten, pentru c-o poți folosi și ca suport al culcușului din fiecare seară. Și mergi, mergi, până ajungi undeva unde-i cald, într-o regiune neafectată de zăpadă, gen Ecuator.

Problema e că aici te poate aștepta un potopapocalypse. Dar tu ai ușa-sanie după tine, pe care o vei transforma în plută, pentru că nimeni nu-ți va da o barcă decentă. Toți vor fi prea ocupați să se salveze pe ei. Va fi luptă pe bărci, pe provizii, pe orice. Totul e o cruntă supraviețuire. Nu te poți bizui pe ajutor exterior, fiecare va trage pe turta lui. Dar dacă ai scăpat de snowapocalypse, vei scăpa și de potop. Doar n-o să te-neci, dacă n-ai înghețat. Ține-te de ușa ta! În curând apele se vor liniști, și vei ajunge la fel de bărbos și de crunt ca ăla din Waterworld. Dar trăiești!

Una din două: ori ipoteza mea e foarte valabilă, ori am văzut prea multe filme despre supraviețuire. Oricum ar fi, e bine să ai mereu un plan. Altfel, riști să nu mai adormi deloc. Eu am adormit de-abia după ce mi-am pus planul la punct. Îl fac public nu pentru că aș vrea să provoc panică, manii, insomnii și teroare. Nu s-a gândit nimeni la asta, dar acum o să se gândească lumea că există o mică, minusculă posibilitate să fie așa cum spun eu. Deci nu pentru panică. Noooo way! Ci pentru că sunt o altruistă și-mi place să împart totul, mai ales insomniile.

Pân` la următoarea manie, la bună vedere!

4 comentarii:

  1. ar trebui sa bagi o moaca retardata si sa te uimesti de zapada de parca ar ninge in august.
    nu.
    sa stii ca eu voi supravietui.am trecut prin chestii mai apocaliptice.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. moaca retardă o am. Da` nu din cauză de zăpadă.
      normal! tu ai uși solide!

      Ștergere
  2. singura solutie inca o revolutie:))
    trebe cred sa punem bretele la usi sa le putem lua in spate, ca Pacala:))))

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger