.

miercuri, 26 decembrie 2012

Marginea masochismului

Dacă-mi tai capul în două acum, s-ar putea să găsești versuri de la diverse colinde. Aș inventa un joc nou: prinde versul cu furculița. Asta dacă n-ar fi vorba de capul meu. Sau dacă n-aș fi fost într-atât de masochistă încât să nu le ascult de bunăvoie.

Am realizat că am atins un nivel nou de masochism. Dacă am început din copilărie, cu faze din alea, când mă uitam câte o oră la o ciocolată și de-abia apoi o mâncam sau când jucam fripta doar ca să văd cât rezist la durere, acum ascult fără să mă oblige nimeni colinde. Ăsta e maximum de masochism!

Ieri a fost soare. Și m-am bucurat. Cred că mi-a apărut chiar și o urmă de zâmbet pe față. Până când am ieșit din casă. Cu telefonul într-o mână și cu o sacoșă-n cealaltă. Și-am alunecat, că mai întâi mi s-au dezghețat treptele și dup-aia s-au îmbrăcat sărbătorește-n polei. O folie fină de gheață, special pentru mine, surpriză totală, pentru că nu mă așteptam, toată viața mi s-a derulat în fața ochilor... Exagerez, evident, pentru că nu mi s-a derulat viața în fața ochilor, am vizualizat cum pic, iau o coloană de treaptă și rămân paralizată forever and ever. Și, în paralel, mă vedeam eu pe mine, cu țeasta frumos crăpată, roșu peste tot, ca de Crăciun și eu cu o sacoșă-n mână, care nici măcar nu era verde, să se sincronizeze cu momentul.

Așa că m-am ținut bine. De telefon, de ușă, de sacoșă, și-am aterizat în picioare. Anii de antrenament în autobuz, fără să mă țin de bară, n-au fost degeaba!

Nu m-am făcut zob, chisăliță, scrob. În schimb mi-a luat un sfert de oră să ajung în bucătărie, c-am mers cu grijă. Mai că-mi venea să merg în patru labe, să fiu sigură că nici un picior nu face CRACK! și eu nu sunt nevoită să-mi iau medical.

Dar sunt masochistă-n continuare, pentru c-am revăzut scena over and over again, cu variațiuni pe aceeași temă.
Și-mi port masochismul ca o medalie, și inventez noi metode de aprofundare a subiectului și cred c-o să scriu și-un tratat pe tema asta. Cândva. Pentru că sunt și zeul procrastinării.

Pân` la următoarea aventură, la bună vedere!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger