.

miercuri, 19 decembrie 2012

Pisica - p.6

O pisică spune povești la gura sobei. Dacă aș avea sobă, și dacă pisicile ar spune povești.
O pisică toarce și-mpletește pulovere și fulare, doar pentru tine. Dacă ar avea lână și dacă pisicile ar ști să folosească andrele.
O pisică face biscuiți, concentrată și puțin nervoasă. Dacă pisicilor le-ar plăcea biscuiții.

O pisică te-ntreabă unde-ai fost, dar nu e niciodată atentă la răspuns. E mai important că ai venit și e și mai important dacă i-ai adus pliculeț. De preferat în sos alb, pentru că și pisicile au preferințe. La mâncare, la locurile de dormit, la persoane, la ora la care te trezesc, la partea de calorifer pe care să doarmă, la locul de unde beau apă, la când să doarmă, exact când tu trebuie să te trezești și să fii mai mult decât neadormit.

Nici unei pisici nu-i pasă de faptul că sunt deprimante colindele, că e frig afară, că ar trebui să dea atentă din coadă când tu îi explici politica mondială, că draperia nu trebuie dată jos, ca să te culci dup-aia pe ea, că trebuie să zâmbească frumos în poză, că vine sfârșitul lumii, că nu mai ai aspirine, că ai rămas fără țigări.
O să-i pese că stai cât mai mult s-o alinți, că i-ai adus ceva bun, că ții cald noaptea, că n-ai uitat să-i dai mâncare și că ai făcut-o să fornăie fericită. Și-apoi o să uite și-o să găsescă ceva mult mai interesant decât tine, gen un șiret sau un șurub.

Vreau să fiu pisică. Să spun povești, să torc și să fac biscuiți. Și să zâmbesc cu mustăți pentru că-mi place ce pliculeț mi-ai adus azi. Și azi e în fiecare zi.

Pân` la următoarea poveste, la bună vedere!

5 comentarii:

  1. if these walls could talk,if my walls could talk,if these cats could talk...eh...
    hug

    http://www.youtube.com/watch?v=jc2xSY0iBiY&feature=share

    RăspundețiȘtergere
  2. Şi culmea dacă întrebi toţi se vor grăbi să spună că oamenii stăpânesc pâmântul, chiar dacă nu are un om pe lângă casa ei o pisică vagaboandă e muuult mai fericită decât majoritatea oamenilor

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger