.

luni, 31 decembrie 2012

Sfârșit la început

Mă pregătesc spiritual pentru mahmureala de mâine. Care o să fie. Măcar un pui, de sămânță. Un an nou început fără o durere consistentă de cap, fără dorința nestăvilită de aspirine, fără senzația că-ți bubuie o fanfară în cap, fără ”nu mai beau în viața mea!” nu e un an nou.

Tre` să luăm hotărâri din alea de nestrămutat, să credem în puterea lenjeriei roșii, să alergăm disperați c-am pierdut vâscul, s-au terminat țigările, a explodat șampania, fiecare tre` să aibă momentul ăla în care-și revede anul trecut, se-ntreabă de ce a făcut sau de ce n-a făcut, promisiunea c-o să facă sau că n-o să mai facă, tradiție de anul nou.
Și pe bune că nu-i decât o noapte. O petrecere ca oricare alta, o foaie din calendar, o cutumă. Much ado about nothing. Planuri făcute cu mult timp înainte, liste bifate, nervi, învârtit de mai multe ori în același loc, urări și pupături.
Mâine tot noi o să fim. Cu durere de cap, cu aceleași dileme, aceleași manii, aceleași probleme, aceleași lucruri de făcut, aceleași chestii nerezolvate, nespuse sau prea mult spuse.

Ce-am făcut eu în 2012? Dulci nimicuri, stres, nervi, am scăpat de niște manii, mi-am creat altele-n loc, cât să le rămână suma constantă, vorbă, delilah, bunți, hai și panaramă, lose some, win some, picior peste picior, a fost un an bun.
Mai am puțin de scuturat, puțin de bibilit, puțin mai multă voință, nu renunța la nervii artificiali, că te scapă de riduri, dar nu și de adrenalină, mai ia vreo două vitamine, controlează-ți obsesiv-compulsivul, chestii mici și simple.
Guru recomandă simplitatea pentru anul care vine. Simplu și frumos și ușor. Să vină de la sine. Pân` la urmă, lucrurile mici chiar contează.

Și-o să-mi pun boxeri roșii, și-o să vânez fiecare crenguță de vâsc și-o să renunț să fac bilanț, pentru că minus cu minus dă plus oricum și eu n-am chef de algebră.
Un an așa cum vi-l doriți vouă, cei care mă citiți.

Pân` la următorul an, la bună vedere!

8 comentarii:

  1. La multi ani, Cami! Un an nou cu toate lucrurile bune de care n-ai avut parte pana acum! :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. An Nou Fericit Cami! si plin de tot ce e mai bun :)
    La Multi Ani!

    RăspundețiȘtergere
  3. “Let me be that I am and seek not to alter me!” (for you)
    Soare si zambete sincere pentru noul an!
    Ramona

    RăspundețiȘtergere
  4. Un an mai dihai ca toate celelalte dinainte, Camelia!>:D<

    RăspundețiȘtergere
  5. Un an,pe care sa-l poti duce!
    Sa fii sanatoasa!
    La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  6. Lamulziani si toate bune, hic, daca ai o rezeta pentru mahmureala, ma abonez.. Sa traim, sa inflorim, camerii caperii verii:)) N-am zeama devarza, doar decastraveci, sper sa fie in garantzie, ca vad dublu si nush cum se calculeaza..Oricum cre'ca e de bine, sau ceva..
    Ahoaho, ca asasezice, si un annou ceva cu multe de toate pentru cinemaidoreste, eu ma duc zama culc ca vine anu nou si sa nu ma prinda treaz ca e blasfemie si etc..Poate nu dau astia cu pocnitori sama trezeasca cind visez mai frumos..Sforrrr..

    RăspundețiȘtergere
  7. bla blabla dar blabla vai bla nina e pisica ta

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger