.

marți, 22 ianuarie 2013

Cum să alegi numele noului-născut

Dacă vrei ca micuțul tău să-nceapă viața în forță și să continue într-un stil sănătos și fericit, primul lucru pe care trebuie să-l faci e să-i alegi un nume pe măsură. Faza cu alesul numelui înainte de a se naște, după ce ai consultat toate listele posibil existente pe tot netul e so last year. Nu poți să-i dai un nume fără să-l cunoști. Nu poți să-i dai un nume banal, folosit de prea multă lume. Nu poți să te ghidezi după care sunt numele în trend și să-l numești și tu așa. Până la urmă, trend-ul e stabilit chiar de tine.

Deci nu te gândi la nume. Așteaptă să-l naști. De-abia după ce mica ființă a văzut lumina zilei, aruncă-i o privire critică. Da, e al tău, dar e ciudat. E mic și zbârcit și are față de ET în zilele lui bune. Nu te lua după faptul că e urât. Orice copil e urât în primele lui ore. Ei, orele alea sunt definitorii pentru numele lui. Dacă ți se pare că are față de Pamfil, zi-i Pamfil. Chiar dacă-i fată. Vei dezvolta o nouă modă de nume androgine. Eustachie e iar un nume bun. Și Haralambie.
Nu te gândi cum îi vei spune cât îi mic sau cum i se va potrivi numele când va crește. E important să aibă un nume ciudat, inedit, cu accente puternic arhaico-religioase.
Codruța, Rămurica sau Naturalia sunt acceptate, atât timp cât copilul tău dă semne c-ar vrea să se cațere în primul copac din fața maternității.
Posibilitățile sunt nelimitate.

Alegându-i un nume potrivit, te asiguri că va deveni un luptător. Da, toată lumea o să râdă de el, dar aici se face diferența între papă-lapte și supraviețuitori.
Va putea alege calea ușoară: să nu spună nimănui cum îl cheamă, să se ascundă în dulap toată copilăria, să-și aleagă o poreclă sau, cel mai grav, la 18 ani să-și schimbe numele. Atunci ai tot dreptul să-l dezmoștenești. N-ai nevoie de wussies în clan.
Dacă e un luptător în adevăratul sens al cuvântului, își va asuma numele premonitoriu pe care i l-ai ales. Va arăta geeky, pentru că nici un Pamfil nu poate arăta cool și va avea prieteni cu nume asemănătoare. Posibil să ajungă un Bill Gates sau, la fel de bine, țârcovnicul nespălat care vine cu popa de Bobotează. Dar va fi mândru de numele lui și-l va purta cu capul sus, ca pe-un blestem, toată viața.

Deci da, chinuiți-vă să găsiți nume cât mai originale pentru plodul născut în 2013. Sau, dacă nu originale, măcar cât mai ascunse în analele istoriei. Teodosie, Teoharie sau Teofan sunt în top. Destul de prăfuite cât să pară noi. Și fără iz telenovelistic.

Pân` la următoarea revelație, la bună vedere!


8 comentarii:

  1. ooo, de cand caut un specialist in prenumelogie...ati putea, daca nu e cu deranj, sa-mi dati un sfat avizat despre forma feminina a prenumelui Spiridon? inclin spre Spiridoana, caci Spiridona pare sa sune prea farmaceutic
    va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sau mai simplu pune-i un nume de sfant, dupa numele nasului si un nume care-ti place tie. Asa va avea doua chefuri in fiecare an.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 3 chefuri, că tre` să nu se pupe sfântul, cu nașul și cu plăcutul

      Ștergere
  3. Mie mi-ar fi plăcut să mă cheme Eustachie. :)) Bine și Spiridon e nu nume destul de tare. Chiar dacă seamănă puțin cu Piramidon.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cel mai bine, sa facem ca asiaticii. Luam o cratita, oala orice, o trantim de perete, di sunetul ii e nume. Barem asa nu o sa ne blesteme ... dam vina pe oala :)))Sau mai e sistemul calendarului.Nu il stii? Nascut pe data x..... vezi ce nume de sfant e scris in calendar( ca e plin calendarul de sfinti) :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asta ridică întrebări de genul ”ce fel de oală? mică? mare? din ce material? o cratiță e bună?”

      Ștergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger