.

vineri, 4 ianuarie 2013

Găina de serviciu

Am ajuns la concluzia că am niște găini foarte prolifice. Nu le văd, nu am contact cu ele, dar în frigider ai mei au cartoane cât pentru un Paște comunist. Ar fi buricul cartierului dacă ar afla vecinii câte ouă au și noi am fi încă înainte de `89. Cred c-ar fi linșați sau forțați să facă contrabandă.
Îmi plac găinile mele invizibile care-mi umplu frigiderul și le mulțumesc în gând. Pentru că nu-s găini cu 25 de ani mai în vârstă.

Îmi plac găinile atât timp cât vorbim despre ele ca zburătoare. În momentul în care-mi pari că semeni c-o găină, deja mi-am pierdut respectul pentru tine. Când te comporți ca o găină, deja mă gândesc serios să nu te mai salut pe stradă.

Există anumite sintagme care merg foarte bine pe oameni: găină beldisită. Ferește-te de persoanele care seamănă c-o găină beldisită. Va vrea să fie beldisită again and again and again, și nu-ți dorești s-o beldisești.  Trece rapid de la găină la iepuroaică.
Curcă plouată. Săraca curcă n-are nici o vină c-a plouat-o, că-i proastă și nu știe să se ferească, da` dacă ai atribute umane și ești așa, coeficientul tău de inteligență bate grav spre zero. La fel și dacă te uiți ca curca-n lemne. Și acolo e o problemă cu inteligența ta inexistentă.
Vacă bolândă. Aveam o colegă în liceu care avea ochi de vacă bolândă. Ochii ăia ca a lu` Sue Ellen din Dallas. Ochi mari și umezi și bolânzi. Ca să fii vacă bolândă nu trebuie neapărat să semeni cu Sue Ellen. Trebuie doar să ai atitudinea. De vacă-ncălțată. Tândălind nu fizic, ci psihic.
Și mai există și restul chestiilor: viclean ca o vulpe, șiret ca un șnur, vipera pe care o crești la sân, hai să dezlegăm integrame și să cumpărăm de pe acum vopsea de ouă, că Paștele se apropie și bietele animale n-au nici o vină că anumite persoane le adoptă doar părțile negative.

La urma urmei, cu ce-a greșit săracul porc că e luat drept etalon de grăsime? Poate că el, în viața lui din afara cocinei, și-ar face zilnic exercițiile și ar mânca eco. Da` dacă-l îmbuibi, e normal să se facă cât porcul. Deci nu e vina lui, e vina celor care l-au creat așa. Dar nu poți să spui gras ca porcul pe care l-a îngrășat stăpânul. Și așa el devine personajul negativ. Mi-e milă de porci. Nu de persoanele care se comportă ca niște porci.
Și-mi plac găinile mele prolifice și necunoscute. Dacă le-aș vedea pe stradă, nu le-aș recunoaște.

Pân` la următoarea revelație, la bună vedere!

2 comentarii:

  1. Asa e, care gaina, care porc eutanasiat, care maimutza electrocutata, fiecare dupe posibilitatzi.. Am vazut ca v-ati destrabalat de reveu-lion..A fo betonk, daca v-ati imbatat fara sa va ginditi la mine, grasilor..
    Acuma nici io n-am primit pe preot, ca n-a venit, ca daca venea il rezolvam intr-un stil neortodox..Clar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ne-am destrăbălat după posibilități.
      OMG! s-au văzut alea 2 kile pe care le-am pus?
      de mâine...POST NEGRU!

      Ștergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger