.

luni, 11 februarie 2013

$finți

Un american și-a dat demisia pentru că pe fluturașul de salariu a observat cifra 666. Și n-a putut suporta gândul că e în slujba diavolului. Prostia vine în diferite ambalaje.

Încă se mai umblă din ușă-n ușă ca să se ceară bani pentru nu știu care biserică. Că trebuie terminată. Da` de ce ai început-o? Sunt biserici mai multe decât farmacii. Dacă mă doare capul, am nevoie să găsesc o farmacie, să-mi cumpăr o pastilă și să-mi treacă. Nu intru să aprind o lumânare și să mă vindec cu mirosul de tămâie. Farmacista o să-mi dea o rețetă, preotul o să-mi spună să îndur. O să treacă. Prefer să treacă mai repede. Nu vreau să ajung sfânta mucenică Camelia. Nu vreau să fiu beatificată pentru c-am îndurat cu stoicism și-am renunțat la pastile.

Și nu-nțeleg religia aia care spune să nu apelezi la medici, operații, pastile, pentru că domnul vindecă totul. O fi vindecând el orice, da` se pare că leac pentru prostie nici măcar El nu are.

Cred cu tărie că numărul ridicat de biserici e cauza accidentelor rutiere. Pentru că majoritatea șoferilor or să-și facă cruce când trec pe lângă o biserică. Nu una, ci o serie de 3. Chit că trec pe lângă aceeași biserică de 10 ori pe zi. Își fac cruce, ridică mâna de pe volan, nu mai ajung la schimbătorul de viteze, crucea-i gata, PADADUMBANG! la fel e și accidentul. Religia excesivă omoară.

Religie și prostie: tot românul se plânge că trebuie să dea șpagă la medici. Trebuie e ciudat spus, pentru că încă te mai duci cu plicul și i-l îndeși în buzunar, fără să ți-l ceară. Insiști, pentru că ți-e frică că n-o să aibă grijă de tine dacă nu-l plătești, și dup-aia te plângi că medicii vor șpagă. Mă rog. Șpaga nu e bună. Insiști s-o dai. Medicul are grijă de tine. Te operează, îți dă pastile, îți pune piciorul în ghips.
N-am auzit nici un dreptcredincios plângându-se că dă bani la popă. Și dă mulți, pentru orice binecuvântare pe care o cere de la mesagerul lui direct. Dă bani cu nemiluita. Dă bani pentru rugăciuni. Plus că popa, cu toate că are salariu, mai are și tarif pentru că vine să-ți cântre de trei ori aleluia. Și nu pleacă dacă nu-l plătești, sau strâmbă dezgustat din nas dacă-i împingi un 5 lei. Ce-i el? Nici măcar țârcovnicului nu-i dai doar 5 lei.
Mă, ești prost? Deci te plângi că dai bani ca să te faci bine, da` n-ai nimic împotriva datului de bani în scopuri sfinte.

A umblat mult timp faza aia cu ”avem nevoie de spitale, nu de catedrale”. Și-s de acord cu ea. Te poți ruga și sub masă, da` n-o să te opereze nimeni în biserică. Decât cu echipament care nu se cheamă cădelniță. Și cu preoți care au terminat medicina. Și-or să te trateze cu chestii care costă, nu cu lumânări pe care le poți face acasă, anafură care e pesmet și rugăciuni pe care le poți citi și tu, direct din cărțile sfinte.

Pân` la următorii nervi, la bună vedere!

11 comentarii:

  1. l-ai facut pe papa sa demisioneze. you`re gonna burn in hell!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. i`ve got the power!
      da` nu voiam să se-ntâmple asta. chiar îmi plăcea de el

      Ștergere
  2. EU ma plâng că tre' să dau bani la popă! :|

    P.S. uuuu, what does this button do? :D
    aaaa, uite, scrie deasupra... :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Total de acord cu tine. Articolul acesta merita un share.

    RăspundețiȘtergere
  4. Abia am terminat exprimarea opiniilor din ciclul - Eu, popii si religia, nu ma mai apuc inca o data, dar jur ca mi-e simpatic nenea ala care i-a dat in judecata ca i-a platit sa-l exorcizeze pe el si tv-ul lui si nu au facut treaba buna

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pentru ei, și eu pot fi posedată; câte procese aș câștiga pentru că nu m-au ”deposedat”? :D

      Ștergere
    2. Din pacate, desi pentru vrajitoarele care ar fi trebuit s-o scape de diavoli pe Zavoranca s-a lasat cu condamnari, pentru preotii cu aceeasi treaba s-a lasat cu neinceperea urmaririi penale. :(

      Ștergere
    3. cică legea depinde de gradul de sfințenie ;)

      Ștergere
  5. Lumea e ultra-complicata..E greu de zis cine e bun, rau, ce societate e mai avansata, sau mai primitiva..Pentru ca fiecare sintem fffffffffffffffff subiectivi..Si rai, simultan:))
    Mai, religia e o chestie inca nedemonstrata..Tine asa de o candoare, si de o naivitate adinca..Pai am iesit de mult din evul mediu, si, acuma, cica si papa isi da demisia, adica cel cu protectie divina..E clar ca se schimba cam tot..Nu ca vreau sa spun, eu doar zic:))
    Politicienii si popii, la brutarie..Ca pe urma, mai vedem noi, mai bem un vin, o cafea, un brandy, si ne mai vin ideile inapoi..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu e faza de cine-i rău, cine-i bun. doar că unii prea țin cu dinții de chestii învechite.
      idei să fie, că pahare se găsesc!

      Ștergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger