.

joi, 14 martie 2013

Habemus Papam

E mișto să fii catolic. Nu c-aș fi catolică. Sunt, să spunem, un catolic adoptat. Sau adoptiv. Dar e mișto să fii catolic. Să spui 3 Ave Maria și să ți se ierte toate păcatele, să te duci, să-i iei beregata lu` Cutare, să-ți stingi trabucul în sângele lui și-apoi să mai bagi 3 Ave Maria și sufletul tău să redevină la fel de curat ca al unui prunc nou născut. Spre deosebire de ortodocși, care scobesc după zile de doliu național în memoria tuturor avortonilor și care au și hăinuțe so last year!

Plus că, dacă vezi un popă ortodox, trebuie să-ți deschei un nasture, ca să n-ai ghinion 10 ani după întâlnire. Plus că-s mulți. Preoții ortodocși seamănă întrucâtva cu gândacii de bucătărie. Pe bune. Când îi vezi mulți, adunați în jurul colivei, parcă-s familia de gândaci care se mută din când în când în casa fiecăruia, după bucate alese.

Da` preoții catolici sunt mișto. Fumează Pall Mall roșu, beau chestii scumpe și vechi de când lumea, dețin secretele supreme și le păstrează doar pentru ei, în biblioteca Vaticanului, au îngropate nenumărate cadavre în pivnițele Vaticanului, se mai distrează din când în când cu câte un adolescent efeminat, scapă basma curată, plus că nu mai sunt excomunicați dacă renunță la scaunul papal. Îs lăsați în legea lor, pe domeniile lor, cu averea lor și cu plăcerile lor despre care nu vorbim decât în șoaptă dacă nu vrem să ajungem în pivnițele sus-numite.

Mie mi-a plăcut papa Ioan Paul II. Ăla mi-a plăcut maxim. Ratzi m-a amuzat teribil, pentru că era sadic și părea să spună mereu ”lăsați copiii să vină la mine să-i mănânc diseară cu multă maioneză!” Dar de aseară, Habemus Papam. Unu` nou. Proaspăt. Bine, nu foarte proaspăt. Cam scos din conservă, dar nou. Adică n-a mai fost până acum papă. Și nici nu pare sadic. Pare bătrânelul în poala căruia asculți povești.

Și e latino-american. Cine a mai auzit de-un papă din afara Europei? Eu încă aștept minunea aia, cu papa negru și femeie. Ce, nu se poate? Se poate, că d-aia e mișto să fii catolic. Chiar și adoptiv. Sau adoptat. Nimic nu e imposibil.  

Pân` la următoarea revelație, la bună vedere!

12 comentarii:

  1. Eu astept papa ateu. Prea-i discriminare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca nu as voi sa trec de la ortodoxism la religiile hawaene, ca am gasit eu multe intrebuintari mishteaux pentru un zombie facut pe retetele lor, m-ar bate gandul sa ma adopt in catolicism. Pe de alta parte cat de nou o fi el Papa asta nou de simpatic , e tot catolic si o ajuns cardinal deci suficient de conservator sa iti vina sa ii dai cu vaselina sa i se mai largeasca ase orizontul. Nah raman la voodoo-ul meu, basca hawaienii nu considera sexul pacat :)

    RăspundețiȘtergere
  3. E de origine italian Papa. Nimic nu-i intamplator pe lumea asta. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Parintii lui au fost italieni, e doar nascut in Argentina.

      Ștergere
    2. deci e argentinian. el.
      http://en.wikipedia.org/wiki/Pope_Francis

      Ștergere
    3. Da, mai, dar parintii lui au fost imigranti italieni, scrie in al doilea paragraf. :)

      Ștergere
    4. vai, mie! taică-su a fost emigrat italian, maică-sa a fost argentiniană, născută într-o familie de origine italiană.
      el s-a născut în argentina. deci, e italian.
      la fel cum cei născuți în românia din părinți unguri sunt români, nu unguri, oricât le-ar plăcea să creadă altceva.

      Ștergere
    5. Este cetatean argentinian de origine italiana.

      La noi sunt cetateni romani de origine maghiara. Asta-i tot. :) Cetatenia e una, iar originea e alta.

      Ștergere
    6. da` nu scotocim origini. e argentinian :)

      Ștergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger