.

sâmbătă, 8 iunie 2013

Constituția revizuită e pentru idioți

Nu pot să-mi dau seama dacă România e o țară de tâmpiți sau doar tâmpiții ajung sus și încearcă să-și impună punctul de vedere în probleme politice.
Inițial am zis că nu mă afectează faza cu revizuirea constituției. N-au decât să definească familia ca o uniune între ”om și muiere”, că nu mai au mult până acolo. Să scoată căsătoriile gay în afara legii! Vezi dacă-mi pasă. Oricum nu cred în instituția căsătoriei, orice căsătorie are dreptul și la un divorț, știu toate efectele benefice ale unui măcar parteneriat civil, știu că ar fi mai bine pentru cei care chiar vor o familie etc, etc, etc. Dar, în mod bizar, nu m-a afectat neapărat partea asta a revizuirii. Sau doar pentru atâta lucru n-aș ieși din casă, dacă s-ar ajunge la referendum.

Problema a apărut când am văzut că nu e singura inepție care s-a propus. Când am realizat că e ca la școală, unde fiecare vine cu câte o idee, cu ce a mai visat el azi-noapte, în vis i s-a părut de bine, și s-a gândit că de ce punctul lui de vedere să nu apară în constituție? Tot e o listă deschisă. Păi, și eu noaptea visez că pot să zbor dacă mă arunc de pe o clădire, da` asta nu m-a motivat chiar să mă arunc de pe o clădire, să văd dacă merge.

Revenind. Ideea cum că ateii nu pot fi secretari de stat, miniștri sau președinți m-a lăsat mască. Asta în condițiile în care, cu o săptămână în urmă, Papa declara că poți fi și ateu și să ajungi în rai, atât timp cât ești un om bun. Adică, PAPA. Ăla mare. Capul creștinătății. Omul care ar trebui să motiveze cât mai multe persoane să fie catolice. Ăla care știe cel mai bine că ateii erau arși pe rug în perioada Inchiziției. Pana mea, succesorii lui învârteau grătarul, în timp ce presupuși eretici mureau în chinuri groaznice. Da` catolicii au evoluat. S-au modernizat. Au priceput că oamenii susțin religia și că, dacă-i omoară pe toți sau le dă vot de blam tuturor, or să rămână c-o hordă de babe crăcănate, care or să moară într-un final și, o dată cu ele, se duce dracu` toată biserica pe care au construit-o timp de 2000 de ani.

Da` nu, frate, că românii sunt mai catolici ca papa, și ei nu pot să admită ca un ateu să-i conducă. Oricât de deștept ar fi, oricât de multe idei bune ar avea, el trebuie musai să aibă apartenență religioasă. Să poată jura pe biblie. Păi, asta exlude din start un președinte de religie ebraică, musulmană, budistă. Poate omul a fost botezat ortodox și a descoperit la 40 de ani că Buddha îl satisface mai mult. Cu ce îi afectează asta capacitatea de a fi președinte? Din câte știu, nu suntem un stat religios. Nu suntem Vaticanul. Mi s-ar părea ciudat ca un budist să fie Papă, dar președinte de România - unde e relevanța?

În stilul ăsta mai au puțin și propun excluderea femeilor din politică, ba chiar retragerea dreptului de vot pentru femei. Că tot sunt muieri, bune doar de procreat, crescut copii și întemeiat familia tradițională. Ba să mergem și mai departe: cine nu are apartenență religioasă, să facă închisoare. Persoanele gay să facă închisoare. Mamele singure, la fel. Domnul interzice desfrâul, deci sexul înainte de căsătorie să fie pedepsit conform legii. Sexul în 3 - exclus și cu amendă. Ce mai interzice domnul? Băutura - să închidem barurile! Iarba dracului - să interzicem țigările! Ba, mai bine, toată lumea tre`să fie religioasă, să meargă de cel puțin o dată pe săptămână la biserică, postul să fie obligatoriu, să reinstaurăm stâlpul infamiei și pedeapsa aia publică, cu aruncat de roșii în piața mare. Să ne întoarcem la 1500, zic!

Lumea toată evoluează. Drept de căsătorie și adopție gay, papa revine asupra ideii de ateu condamnat la iadul veșnic, Olanda are marijuana legală, circumcizia feminină e pe cale de dispariție, oamenii au început să se deștepte, să fie mai toleranți, mai permisivi, ce face românul? Își bagă mai adânc nasul în cur și numește asta evoluție.
Pentru prima dată îmi doresc o dictatură, eventual militară, să se sature toți lătrăii de lipsa de drepturi și de restricții și să realizeze că întâi contează că ești om. De-abia dup-aia urmează restul atributelor și, cel mai probabil, restul atributelor îi impactează pe cei care te cunosc, care te suportă, te iubesc, te urăsc, treaba lor; în nici un caz pe restul turmei, care ar trebui să te vadă doar om.

Și, repet, pentru prima dată de când am drept de vot, dacă se face referendum, mă duc. Pentru că idioții trebuie să priceapă că da, există români proști care pot fi manipulați, dar nu suntem un popor de proști. Sunt și oameni deștepți, care reacționează atunci când prostia le ajunge până-n gât. Și-s mai mulți decât ăia care-ncearcă să-i sufoce cu prostie.

Pân` la următorii nervi, la bună vedere!

16 comentarii:

  1. 1 succesor = mostenitor :)

    2. E o prostie intr-adevar prevederea privind accesul ateilor la functii inalte, insa BOR are un cuvant important de spus, din cate observ.

    3. Nu are nici o legatura papa cu BOR, sunt doua Biserici separate, deci nu are relevanta comparatia.

    4. Nu se doreste accesul ateilor in functii inalte de catre BOR pentru ca e posibil ca acestia sa micsoreze/rada beneficiile bisericilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1. http://www.webdex.ro/online/dictionar/succesor

      2. BOR ar trebui să-și vadă de colivă, nu de politică

      3. nu are relevanță doar dacă trăiești cu impresia că sunt două religii diferite. iar ca nivel de ”creștinism” catolicii sunt mai mulți, mai stricți, mai riguroși. dacă spui ”creștin” sincer spui întâi catolic, și dup-aia ortodox

      4. n-are nici o legătură. omul se duce sau nu la biserică, indiferent de cine e președinte

      Ștergere
  2. Mai, din cite stiu eu, Ro e un stat laic, nu? Atunci nu vad de ce o religie ar trebui avantajata, oricare ar fi ea..Asta pe linga ca nici nu s-ar putea pune problema ca statul sa aiba de-a face, macar, cu vreun cult religios.. Statul laic e independent (sau ar trebui sa fie) de orice.. Pe mine m-a impresionat povestea lui Ataturk, si a statului turc..Acolo a fost o adevarata revolutie pentru a construi un stat modern..Si, cu toate problemele, dupa asta nimeni n-a mai vrut sa se intoarca la statul turc dinainte..Numa ca noi sintem romani, nu sintem turci, si ne batem cu caramida in piept, ne dam mari, folosim pomposhenii ca sa acoperim un mare gol..Golul dintre o societate primitiva, si una normala..Na..

    RăspundețiȘtergere
  3. ma gandesc serios sa sterg de pe blog articolul in care recunosc ca-s vrajitoare, ba sunt si mandra de asta, ca nu voiesc sa-mi vad pisica arsa cu mine cu tot :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mai așteaptă puțin. încă mai sunt șanse să scapi cu viață :)))

      Ștergere
    2. Nu șterge tot, doar modifică in text vrăjitoare cu prăjitoare și gata!

      Ștergere
  4. De fapt nu prea e aşa.

    Bizonul păros Remus Cernea a depus un amendament prin care jurământul depus de demnitari (art. 82 al Constituţiei) să poată fi depus şi fără referirea obligatorie la Dumnezeu, spunând "jur pe onoare şi conştiinţă", fiincă altfel cineva care nu e religios ar fi obligat să mintă sau să refuze funcţia.

    Fiindcă amendamentul a picat imediat la vot, bizonul păros a tras un muget şi a pretins că astfel cei care refuză să-L pomenească pe Dumnezeu sunt respinşi de la a accede la funcţiile de demnitate publică.

    Formula lui nu era deloc o soluţie, fiindcă mulţi candidaţi ar jura în faţa lui Dumnezeu, dar majoritatea celor din politică stau tare prost cu onoarea şi conştiinţa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. atunci să scoatem jurămintele cu totul. e mai simplu, și nici nu implică prea mult scandal

      Ștergere
    2. Mrs. Bates, dacă te rog frumos, il rebotezi pe Remus Cernea drept Bizonul Coios?!

      Ștergere
  5. Romania e o tara de tampiti care isi alege tampitii. https://ro.wikipedia.org/wiki/România :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Am mai vazut unele aberatii legate de revizuirea Constitutiei pe la tv dar pe-asta cu ateii n-am auzit-o inca... Aproape ca nu-mi vine sa cred...

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger