.

vineri, 5 iulie 2013

Cine-a furat vara?

Își mai aduce cineva aminte vremea aia, în care vara era vară, și-ncepea de undeva de prin iunie, și ținea până pe la mijlocul lui septembrie? Când un 35 de grade era temperatura medie, și nu trebuia să ieși cu înc-o bluză-n geantă, în caz că te prinde noaptea-n oraș, când știai de dimineață dacă poți sau nu să te duci la plajă și, de cele mai multe ori, puteai, când ploaia era ploaie de vară, nu potop de octombrie, când erau 4 anotimpuri, nu 2, și alea iarnă și toamnă.
Adică, vremurile alea chiar au existat, nu? Nu-s eu defectă și fabric temperaturi care n-au existat niciodată, nu?

A fost odată, demult, un timp în care pe timpul ăsta se cânta ”casa mea de vară e la țară”. Acum îmi vine să m-așez pe pervaz și, cu o figură trasă, zgribulită, să-ncep să triluiesc ”cri, cri, cri, toamnă gri”. Nici fotosinteza nu mi-o mai realizez cum trebuie.

Care a luat vara, s-o aducă înapoi.
Vreau 45 de grade la umbră, vreau să simt cum îmi ard nările de căldură, să simt nevoia să beau 4 litri de apă pe zi, să mi se-ncălzească berea de-abia scoasă de la rece, să mă bronzez doar cât ies să-mi iau țigări, pana mea, vreau o insolație decentă, care să mă țină vreo 2 ore în pat, să visez la cearșafuri răcoroase îmbibate cu iaurt, să-mi doresc să-mi umplu cada cu blocuri mari de gheață, să mi se topească gheața din ginul tonic, să mă ardă asfaltul, să-l văd cum se topește, să-mi rămână pantoful în smoală și-n bitum, să mai pice vreo doi din cauză de năduf, să fie vară de vară, nu surogat jalnic, doar în calendar.

Dacă era vorba de Crăciun, știam că l-a furat Grinch. Da` așa, nici pe cine să dau vina n-am. Care știe cine-a furat vara, să spună. Vreau să schimb vreo două vorbe cu mârșavul.

Pân` la următoarea dilemă, la bună vedere

10 comentarii:

  1. Unii zice că a furato El Ninho, da' io zic că iei minte și a furato BOR.
    Cică vara căldura suflecă poalili și topește nădragii mai ușor, treabă care nue creștinește, din cauză că s-a interzis cununia pe plajă.
    Ori a furato Băsescu, în speranța că de frig și ploaie se se adună lumea prin dormitor, rămane fără prezervative și crește natalitatea.

    RăspundețiȘtergere
  2. :) Da, interesant articolul...acum, adevaraul este ca atunci cand este prea cald ne intrebam "unde a plecat iarna aia? vreau sa ninga pana ma ingrop in zapada, sa imi fie friiiiig, sa visez la plaja pe care o voi face la vara...". Nu suntem multumiti nici asa, nici asa. Ma recunosc pe mine, ii recunosc pe multi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nope. eu nu vreau frig. niciodată! nici iarnă, nici zăpadă. deci aș fi mulțumită să fie vară, caniculă, curat pe jos, fără mâzga de după zăpadă, fără fular înghețat și circulație proastă.

      Ștergere
  3. La fotosinteza ma bag si eu.....numai sa avem clorofila multa la bord!Numai de bine!Bastus

    RăspundețiȘtergere
  4. I feel you, bro', cum ar spune altii, pe alte continente. Io mi-s din aia de nu suporta nici frigul, nici caldura, deci ar trebui sa fiu perfect multumita. Nu-i vreme nici de scos bocancii, nici de sters siroaie de pe frunte. Dar. Mereu exista un dar. Am ajuns intr-un oras in care ploua. Minim o data la trei zile, maxim de trei ori pe zi. Daca-as fi fost rapita, as fi banuit ca mi-s in Londra. Vreau si eu sa sufar putin. De caldura. Nu de picioare inghetate in plin iulie.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger