.

joi, 15 august 2013

Sfârșit de august

Uită-te în oglindă. Sau uită-te în tine. Nu-ți place ce vezi, schimbă. Schimbă oglinda, schimbă interiorul, schimbă exteriorul, dă-ți o mână de vopsea, scapă de sechele, nu mai compara, nu mai spera, nu mai gândi.

Îmi place că auzi din astea la orice pas. Cărți motivaționale, oameni care vin cu exemplul personal, uite, eu am vrut și-am putut, dacă vrei, poți, nu există nu pot, există doar nu vreau.
Toți dau sfaturi.
Toți sunt maiestuoși în aura de înțelept.
Toți încearcă să aplice pe tine rețeta care a mers pe ei.
Toată lumea știe rețeta succesului, calea sigură spre fericire, tomuri de citate, cazuri reale, povețe și alegorii.
Toți știm teoria, cu toții picăm la practică.

Dormi mai mult. Fumează mai puțin. Apucă-te de un sport. Găsește-ți un hobby. Nu mai bea bere. Ia-ți un concediu și regăsește-te. Mănâncă sănătos. Fă-ți curat printre amintiri. Găsește un scop și urmează-l. Depinde doar de tine să schimbi ce te doare. Zâmbește. Capul sus, pieptul înainte. Schimbă-ți traseul. Schimbă-ți obiceiurile. Renunță la zahăr. Stabilește-ți prioritățile. Urmează-ți visele. Fă-ți curat în șifonier. Ascultă muzică care să te binedispună. Uită-te la comedii. Fă abdomene. Eliberează-ți mintea de gândurile negative. Înlocuiește-le cu gânduri pozitive și schimbă-ți aura.

Rezonează ceva? Rezonează la fel ca frazele alea în care te recunoști și-ți spui că da, și tu. De mâine. Ba nu, nu de mâine, de azi. Din momentul ăsta. Și practica te înșeală mereu. Teoria e dreaptă. Practica e cu curbe. Practica e cu cercuri. Scopul se lovește de mijloace. Scopul se lovește de scop. Tu te lovești de tine. În tine, prin tine. Devii arma cu care lupți împotriva ta. Timpul nu mai are timp. Tot timpul din lume. Lucrurile bune nu vin când le chemi, vin când nu le mai aștepți. La fel ca Moș Crăciun. Când nu te mai gândești la ele. Când crezi că nu vor mai veni.

Trec prin teorie, ocolesc practica, mai aprind o țigară și-aștept sfârșit de august. Și-un an cu număr par. Timpul trece și fără să-l monitorizez eu și bilanțurile mi se par deprimante. Să fumăm până terminăm și țigările, și augustul. Să fumăm fără calendar și să uităm de cercuri. Oricum se-ntâmplă.

Pân` la următoarea revelație, la bună vedere!

6 comentarii:

  1. Foarte mişto, gagico. Asta dacă eşti gagică iar nu un domn ascuns. Sub ce mască vrea muşchiul lui. Ţi-o spune asta nu un bărbat (asta ca să nu zic mascul, sîc!) ci un profesor de română. Scris cu suflet. Cu aplomb. Cu disperarea celui/celei care vede că viaţa e fragilă, extrem de fragilă, o scăpăm printre degete mai înainte chiar ca să conştientizăm ideea de degete. Ce mi-a plăcut cel mai mult? Lucrurile bune vin cînd te aştepţi cel mai puţin, cînd NU LE MAI AŞTEPŢI. Aşa e. Hai că mă duc să rad nişte cîrnaţi. Cînd văd că cineva ajunge la aceleaşi concluzii cu ale mele îmi vine pofta de mîncare. Cool!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. măștile nu-s punctul meu forte. concluziile împărtășite, da.
      și-o bere, să meargă la cârnați și la vorbă ;)

      Ștergere
  2. Cand stii sa astepti un sfarsit de august as zice ca nu mai ai nevoie de schimbari, esti in echilibru cu tine si mai mult de atat nu pot astepta pe lumea asta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu și când aștepți de fiecare dată un sfârșit și sfârșitul nu aduce începutul pe care-l aștepți

      Ștergere
  3. "Tu te lovesti de tine" - voi tine minte asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e de ținut. mereu vânătăile pe care ți le faci tu ție sunt mai grave decât cele pe care ți le fac alții

      Ștergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger