.

sâmbătă, 21 septembrie 2013

Cum să ții o dietă forțată

Și inevitabilul s-a întâmplat din nou. Au plecat ai mei și m-au lăsat stăpân pe moșie. Cu un câine, niscaiva găini și două mâțe crăcănate.
Viața e frumoasă când ești moșier, stăpân pe fermă și ai un întreg regat la picioare. Așa mă simt.
Păi, ce se-ntâmplă dacă nu binevoiesc eu să le hrănesc? Se sting de foame! Sau se sălbăticesc și o să vadă toată lumea la știrile de la ora 5 cum o gașcă de găini, păzite de-un câine nu tocmai maidanez și nu tocmai mic și conduse de două pisici violente au început să atace întregul Galați, în căutare de sânge, victime și, mai ales, mâncare.
Dar nu sunt eu aia. Eu îmi hrănesc și-mi tratez regește supușii, nu din milă pentru societate, din dragoste pentru supușii mei. Ce-ar fi un monarh detestat? Un monarh fără monarhie. Și mie-mi place să am gloata nerăbdătoare, care mă ovaționează când vin cu mâncare, care se gudură pentru că mă vede, care mă apreaciază și care n-ar putea supraviețui decât violent fără mine.

Buuun. Și-au lăsat ai mei haleu pentru populație. Să nu le lipsească nimic. Meniu diversificat. Să nu se plictisească.
Așa că mi-am închipuit că, fiind găinar șef și monarh din os regesc, învestit cu puteri depline asupra întregii moșii, se vor fi îngrijind și de mine. Pe bune acum, când pui pe cineva să muncească în locul tău, îi dai simbrie și mâncare. Eu așa știu. Simbrie n-am cerut, pe motiv de legături de sânge, dar deja îmi imaginam cum ajung eu la 12 noaptea acasă, deschid frigiderul, și acolo mă așteaptă cuminți niște șnițele, amabilă o salată de vinete, zâmbitoare o salată boeuf, răzvrătite antreurile de rigoare, bașca un tort cu cremă diplomat, cum știe doamna mamă că-mi place mie.

Ajung la 12 acasă. Deschid frigiderul. Nu, n-am văzut bine. Îl închid și-l deschid din nou, în speranța că ce-am văzut e doar un vis urât. Deci, îl deschid din nou. Gol. Gol cum l-a făcut mă-sa, gol cum l-au adus din fabrică, gol cum numai un frigider gol poate fi. Bine, recunosc pân` la capăt, era un borcan de castraveți la oțet, încă unul cu ceva gen bulion, un sfert de pachet de unt și 2 roșii. DOUĂ ROȘII!!
Știam de existența lor pentru că, în momentul în care am întrebat angelic dacă există cumva sfeclă roșie la borcan, doamna mamă mi-a răspuns nonșalant: Nu, dar sunt două roșii. Straight face, no comment.

Bun, și-acum mă-ntreb eu, frigiderul meu fiind atât de gol, animalele bine hrănite, ce se presupune că tre` să fac? Să atentez la haleul lor, sau să sacrific un supus, pentru șnițelele alea la care visez? Norocul lor e că nu-mi plac șnițelele din carne de supuși. Doar alea din carne de găini pe care nu le-am cunoscut și nu le-am hrănit înainte.
Mi-e foame.

Pân` la următoarea aventură, la bună vedere!

6 comentarii:

  1. :))))
    Lasă că pita cu unt și roșii e excelentă!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu inteleg. Nu e raspunderea ta personala sa iti aprovizionezi frigiderul tau personal cu mancare astfel incat sa ai ceva acolo cand vii acasa dela serviciu ? Adica dac aai raspunderi de serviciu, mai zici ca esti chiar ingrijitor de animale, care asta reprezinta o raspundere chiar imprtanta, atunci nu ai capacitatea sa te ingrijesti si de nevoile tale ? Ale atrebuie sa ti le indeplineasca altcineva ? Adica e OK daca ai servitori care sa+ti aprovizioneze frihgiderul, dar presupun ca stia ca nu ai servitori, asa ca stia ca e raspunderea ta sa te aprovizionezi. Sau e chestia ca nu ai avut bani, de aia intreb atatea detalii, pt ca efectiv nu am inteles care e talcul acestei povesti, altul dect ala dezamagirea bovariac, ca aia e peste tot desigur, de cand a descris-o dl Flaubert asa de bine, (valabila atat pt barbati cat si pt femei desigur, comentariul meu nu se doreste cumva misogin), adica nici nu e nevoie sa o mai repeti in scris in povestile tale, ca e deja descrisa, si poti sa o recunosti f bine, nu mai e nevoie sa pierzi energie cu ea total aiurea...desi desigur, in mod total omagial fata de atatia scriitori importanti clasici realisti ai sec 19, e total OK sa te referi si la acest gen de dezamagiri, adica doar nu interzic eu literatura, dar ma gandeam asa ca pt tine, ca om si ca scriitor, de ce sa pierzi vreme asa scrii un articol pe blog pe tema asta si sa nu adresezi problema de ce nu iti aprovizionezi frigiderul asa cum trebuie sau de ce nu ti l-au aprovizionat cei care aveau indatorirea sa o faca, daca esti cumva pe ajutor social, sau minor, sau ceva de genul asta.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger